مدارک مورد نیاز برای ممنوع خروج کردن فرزند
اگر پدر بخواهد فرزند خود را ممنوعالخروج کند بهراحتی میتواند از طریق اداره گذرنامه در کوتاهترین زمان این اقدام را انجام دهد. اگر مادر میخواهد دعوی ممنوعخروجی فرزند را در دادگاه مطرح کنند در مرحله اول باید کارت ملی و کپی برابر اصل شناسنامه خود و فرزند یا فرزندان را ارائه دهد.
علاوه بر آن باید طلاق نامه را پیوست دادخواست کند و در صورت لزوم تحقیق از اطفال و استعلام از اداره گذرنامه را مهیا نماید. همچنین اگر طی حکمی
اجازه ملاقات با فرزند را دارد باید آن را نیز ارائه دهد.
نحوه تنظیم دادخواست ممنوع الخروج کردن فرزند
خواهان تنظیم دادخواست ممنوع الخروج کردن فرزند باید مدارک شناسایی خود و فرزند را به اداره گذرنامه یا دفاتر قضایی ارائه داده و درخواست اجرای آن را در اسرع وقت میکند. در صورتی که مادر خواهان ممنوع خروجی باشد، برای اقدام باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و دادخواستی مبنیبر جلوگیری و ممنوعیت خروج اطفال، از کشور را تنظیم به دفتر ارائه دهد.
در زمان رسیدگی به پرونده بایستی مدارک اثبات بر سرپرست بودن و
حضانت فرزند را ضمیمه دادخواست نماید. همچنین در متن دادخواست، دلایل خود را با کمک وکیل تنظیم و ارائه دهد. میتواند در دلایل و دفاعیات خود بگوید که ملاقات مادر با اطفال مشترک حق اوست که برای بقای این حق نیازمند است که فرزندان در ایران باشند و بعلاوه جدایی فرزندان مشترک با مادر باعث میشود که به روح و روان مادر صدمه و آسیب برسد و از طرف دیگر میتواند عنوان کند که
خروج از کشور و اقامت فرزند در کشور دیگر به مصلحت آن نیست و باعث محرومیت از حقوق اجتماعی آنان میشود.
در حین رسیدگی به این دادخواست قاضی پرونده تمامی ادلهها و اسناد را بررسی کرده و در شرایط و در صورت لزوم دلایل و گفتههای طرف مقابل را نیز مورد بررسی قرار خواهد داد.
استعلام ممنوع الخروجی
در گذشته مراحل مختلف سخت و زمانبری جهت استعلام ممنوع الخروجی هر فردی وجود داشت. در حال حاضر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سامانهای برای استعلام آنلاین ممنوعیت خروج مسافران راه اندازی کرده است که افراد تنها با وارد کردن ” کد ملی خود ” در سایت
exitban.ssaa.ir
میتوانند از وضعیت ممنوع الخروجی خود مطلع شوند و با خیال راحت به برنامهریزی سفرشان برسند.
متن پرونده ممنوع الخروج کردن فرزند توسط مادر
دادخواست ممنوع الخروجی فرزند مشترک
خواهان: زوجه...............
خوانده: زوج..................
وکیل: ................. پایه یک دادگستری
تعیین خواسته و بهای آن:
تقاضای صدور حکم مبنی بر جلوگیری و ممنوعیت خروج اطفال مشترک از کشور به شرح متن و بدواً صدور دستور موقت
دلایل و منضمات:
دادخواست
1- شناسنامه و کارت ملی
2- طلاق نامه
3- عندالزوم تحقیق از اطفال و استعلام از اداره گذرنامه
4- دادنامه شماره ...... مورخ .......... شعبه .......دادگاه خانواده تهران
شرح دادخواست ممنوع الخروج کردن فرزند :
ریاست محترم دادگاه خانواده تهران
با سلام و اظهار ادب و احترام
بدینوسیله به استحضار عالی معروض می دارد: از آنجایی که موکله و خوانده محترم به حسب سند ازدواج شماره ......... مورخ ............... دفترخانه ازدواج شماره ..... تهران ازدواج دائم نموده و ماحصل زندگی مشترک ایشان به شرح مندرج در سوابق اسناد سجلی دو فرزند به نام ....... و ..........
1- آ. متولد سال ...... 2-ب. متولد سال ........ میباشد.
در ادامه نظر به اینکه نکاح موکله و خوانده محترم به شرح سند طلاق شماره ....... مورخ .......... دفتر طلاق شماره .... تهران به لحاظ طلاق توافقی خاتمه یافته است لیکن اطفال و فرزندان مشترک در نزد خوانده بوده که به حسب دادنامه شماره ....... مورخ ......... شعبه ....... دادگاه خانواده تهران دستور موقت مبنی بر ملاقات ایشان با موکله صادر گردیده است و در مانحن فیه در حال رسیدگی میباشد. نظر به مراتب فوق از آنجایی که لازمه بقاء و اجرای حق فطری و طبیعی و نیاز ملاقات موکله مادر اطفال مشترک و اجرای این حق بقاء اطفال و فرزندان مشترک در ایران میباشد و سلب ارتباط فرزندان مشترک با موکله سبب ورود صدمات روحی و روانی به ایشان است.
در حالیکه اطفال مذکور به واسطه تابعیت خوانده محترم از کشور ..... و سالها اقامت در خارج از کشور و اجازه اشتغال در کشور ..... تابعیت کشور ........ را تحصیل نمودهاند و اینکه در تاریخ .......... الی تاریخ ....... بدون اذن و اجازه موکله اطفال مشترک به خارج از کشور به کشور ....... برده شدهاند و خوانده محترم با انجام امور مالی قصد دارد اطفال را مقیم در کشور بیگانه نماید که اقدامات مغایر خوانده با تحقیق از اطفال و استعلام از اداره گذرنامه قابل احراز است. از آنجایی که خروج از کشور و اقامت ایشان نه به مصلحت اطفال مذکور است و اینچنین سبب محرومیت اطفال از حقوق اجتماعی است نظر به تبصره یک ماده 14 قانون حمایت خانواده و موازین و مقررات قانونی جهت تامین حقوق موکله و فرزندان مشترک و اینکه انجام تشریفات ملاقات مستلزم حضور اطفال مشترک در ایران است بدینوسیله به شرح مذکور درخواست صدور حکم به شرح ستون خواسته و دستور موقت لازمه در این خصوص جهت ممانعت و ممنوع الخروجی اطفال از کشور و اعلام به مراجع ذیربط را دارد.
با تجدید ادب و احترام
وکیل ممنوع خروج کردن فرزند
در یک جمع بندی کلی لازم به ذکر است که بر اساس قانون گذرنامه، هر فرد، که زیر سن قانونی قرار دارد بایستی به منظور خروج از کشور رضایت پدر را داشته باشد. از اینرو در حین اجرای مراحل صدور گذرنامه، رضایت پدر برای افراد زیر ۱۸ سال الزامی می باشد. با اینحال اگر حضانت فرزندی با پدر باشد علاوه بر رضایت پدر به منظور صدور گذرنامه،
رضایت مادر برای خروج از کشور الزامی است و چنانچه حضانت فرزندی با مادرش باشد رضایت پدر برای خروج فرزند از کشور لازم می گردد. لذا می توان نتیجه گرفت که در این باره قانون گذار حق برابری را برای پدر و مادر وضع کرده است و این حق را برای طرف مقابل قائل شده که اگر مخالف این امر باشد نسبت به خروج فرزند از کشور ممانعت به عمل آورده و فرزند را ممنوع الخروج گردانند.
< strong class="themecolor">
نکته :
کسی که حضانت را بر عهده دارد می تواند نسبت به ممنوع الخروجی فرزند اقدام کند تا ولی قهری نتواند نسبت به خروج فرزند اقدام کند .
در خصوص فرزندانی که به سن بلوغ شرعی رسیده اند ولی هنوز 18 سال تمام نشده اند مقررات قانون گذرنامه حاکمیت دارد . برای
مشاوره حقوقی و دریافت اطلاعات بیشتر در مورد
اجازه مادر برای خروج فرزند از کشور و حقوق خانواده از کارشناسان
دفتر حقوقی حق گرا، مشاوره حقوقی دریافت کنید تا سوالات شما پیرامون ممنوع الخروج کردن فرزند توسط مادر و ... پاسخ داده شود.