جرم فحاشی در فضای مجازی
حکم فحاشی ناموسی در فضای مجازی و به دنبال آن تعیین مجازات برای آن، براساس قانون مجازات تعیین میشود. این مجازات دقیقا همان مجازاتی است که برای فحاشی در دنیای واقعی مشخص شده است. ماده ۶۰۸ قانون مجازات در خصوص جرم فحاشی میگوید:
بی احترامی به افراد، از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ بی ادبانه، چنانچه موجب مجازات جرم قذف نباشد، شخص مرتکب به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
علاوه بر این، قانون مجازات، مقام شخص را نیز مورد نظر قرار میدهد. اگر شخص از افراد عالی رتبه باشد یا موضوع مورد فحاشی از ارزشهای دینی و اجتماعی مردم جامعه باشد، میزان مجازات افزایش پیدا خواهد کرد. مادههای ۵۱۳، ۵۱۴ و ۶۰۹ قانون مجازات و همچنین ماده ۴۲ قانون وکالت، به همراه ماده ۲۰ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری و ماده ۳۰ قانون مطبوعات از جمله مادههایی هستند که درباره جرم فحاشی صحبت کردهاند.
مدارک لازم برای شکایت فحاشی در فضا مجازی
در مرحله اول از متن ارسالی باید اسکرین شات تهیه شود و سپس اینترنت گوشی را غیرفعال کرد تا فرد مقابل قابلیت حذف پیام ارسالی را نداشته باشد و اینترنت نزد پلیس فتا روشن شود .
اگر در واتسآپ توهین به وقوع بپیوندد ، قبل از تهیه اسکرین شات ، اگر نام فرد در تلفن همراه ذخیره است ، از حالت ذخیره خارج شود تا شماره فرد درج شود .
باید در تهران و کلان شهرها به دادسرای جرایم رایانهای و در دیگر شهرها به دادسرای عمومی مراجعه شود تا نامه احراز اصالت سنجی گرفته شود تا به
پلیس فتا ارائه شود.
افراد مختلف میتوانند با مدارکی که از فحاشی در دست دارند، برای تنظیم دادخواست اقدام کنند و لایحه توهین و فحاشی تقدیم دادگاه شود. هیچ شخصی اجازه ندارد به صرف استفاده از فضای مجازی، فحاشی کند یا اتهامات بی اساسی را به شخص دیگر نسبت دهد.
بعد از این که پرونده در اختیار پلیس فتا قرار گرفت و نهایتا پس از حدود یک هفته از طریق پیامک اعلام میشود که پرونده در کدام شعبه از دادسرا یا پلیس فتا ارجاع داده شده و با مراجعه به مرکز مذکور میتوان مراحل پرونده را پیگیری کرد.
برای پیگیری از شکایت و مشاوره در زمینه توهین در فضا مجازی میتوانید از وکلای جرایم رایانهای
دفتر حقوقی حقگرا خدمات حقوقی دریافت کنید.