مراحل شکایت از همسایه آزاری
1- اخطار کلامی دوستانه و مسالمت آمیز
اولین قدم در برخورد با
همسایه آزار، اخطار کلامی است و اگر موثر نبود، دقت کنیم طرف مقابل مالک است یا مستاجر. اکثر مستاجران حرف صاحبخانه را میخوانند و بیشتر ملاحظه میکنند. پس بهتر است به مالک انتقال دهیم تا مالک به زبان خودش با مستاجر صحبت کند. اینکار ممکن است باعث این شود مستاجر بدون هیچ کنش و واکنش منفی از
اذیت و
آزارش دست بردارد.
اخطار کلامی مدیر ساختمان که از طرف همه ساکنین هست هم میتواند کمک کند تا قبل از کشیدن کار به شکایت و
دادگاه مشکل حل شود. پس پیش از اقدامات قانونی برای شکایت از مزاحمت همسایه بهتر است از طریق مصالحه به حل مشکلات بپردازیم.
2- اخطار مکتوب به همسایه مزاحم
باید اخطار به صورت مکتوب از سوی مدیر ساختمان به او ابلاغ شود. اگر بیتوجهی و مزاحمت همسایه ادامه داشت پیوست استشهادیه همسایگان در اخطار مکتوب میتواند کارآمد باشد.
3- تماس با پلیس 110
پس از اینکه صحبت و تذکر تاثیری بر
همسایه خاطی نداشت، از طریق تماس با پلیس 110 می توان اعتراض و افعال
همسایه را گزارش کرد. باید توجه داشته باشید که تماس با پلیس باید در حین نقض حقوق و در حال انجام رفتار آزار دهنده باشد، تا سریعا با حضور در محل، وضع موجود را صورت جلسه کنند. در صورت تکرار، میتوانید با در دست داشتن صورت جلسه تنظیمی سابق، برای طرح دعوا اقدام کنید.
4- طرح شکایت و دعوای آپارتمان بابت همسایه آزاری
شکایت از همسایه زمانی مطرح میشود که همسایه متخلف قصد پذیرش تخلف خود را نداشته و به نوعی رفتارهای خود را انکار میکند. در این مواقع چنانچه از طریق راههای قبلی، اخطار شفاهی، مکتوب و حضور پلیس 110 موفق به رفع مزاحمت نشدید میتوانید از طریق دادسرا یا شورای حل اختلاف اقدام کنید.
اگر همسایه مزاحم از حضور در دادگاه امتناع ورزید در نهایت با توسل به پلیس فرد در
شورا یا
دادسرا حاضر میکنند. در نهایت حکم دادگاه با توجه به اعمال خوانده صادر میشود و در صورت خسارت مالی، همسایه مجبور به جبران خسارت میشود.
طرح شکایت بابت همسایه آزاری
طرح دعوای شکایت بابت همسایه آزاری به این شکل است که ابتدا باید به
دفتر خدمات قضایی مراجعه کنید. با ثبت شکایت، ابتدا به شواری حل اختلاف ارجاع داده میشوید. شورای حل اختلاف هم قبل از اینکه ورود به دعوا کند، یک جلسه برای صلح و سازش ترتیب میدهد که پیشنهاد میشود قبل از این جلسه با یک
وکیل کیفری مشورت کنید.
توصیه میشود که برای بار اول با توجه به اینکه کار به دادگاه کشیده شده و برای اینکه طرف مقابل محکومیت نگیرد و باعث ایجاد کینه در آن شخص نشود در همین جلسه صلح و سازش انجام گیرد. با گرفتن یک سری
تعهدات از همسایه مورد نظر بخواهید تا تعهد دهد که اشتباهاتش را تکرار نکند و در صورت تکرار خطا علیه او اقامه دعوی خواهد شد.
صلح و سازش باعث میشود که
شورای حل اختلاف زودتر به نتیجه برسد و هم شما سریعتر به خواسته خود برسید و پرونده از حالت کشدار شدن و اعصاب خردکنی دور شود. معمولا تا اینجا مشکل برطرف میشود ولی اگر ادامه پیدا کرد شما مجدد میتوانید این شکایت را دوباره باز کنید و با کمک وکیل کیفری آن را تا مرحله دادگاه و محکومیت ادامه دهید.
طرح
شکایت از همسایه به دلیل انجام آزار و اذیت فراوان، نیازمند رعایت یک سری شرایط قانونی است که بدون بهرهگیری از
مشاوران حقوقی با تجربه عملا روند رسیدگی را دشوار و کند میکند.
ادله و مدارک لازم برای شکایت از مزاحمت همسایه
در خصوص شکایت از همسایه مزاحم نیاز به ادله محکم و قانونی میباشد که وکیل دفتر حقوقی به شما برای جمعآوری این ادله و مدارک کمک میکند. چگونگی نحوه استفاده از مدارک جهت محکمه پسند بودن هرچه بیشتر شان در دادگاه بیان میگردد:
- مدارک شناسایی ( کارت ملی و شناسنامه)
- صورت جلسه تنظیمی پلیس
- استشهادیه محلی
- شهودی که حاضر به شهادت در محکمه باشند.
- مستنداتی مثل عکس، فیلم، صدای ضبط شده یا هر چیزی که قابل ارائه به محکمه باشد.
- اقرارنامه و تعهدنامه قبلی همسایه مزاحم ( در صورت شکایت دوم)
بهترین دلیل اثبات برای مزاحمت همسایه تهیه استشهادیه و یا داشتن شهودی است که حاضر به شهادت در محکمه و در نزد قاضی باشند. اما پیش میآید که افراد برای حفظ حرمت یکدیگر یا اجتناب از درگیری و اختلاف حاضر به حضور در دادگاه نبوده.
*
اگر قصد تهیه مدارک و اسنادی مانند فیلم دارید توجه داشته باشد که این فیلم نباید از حریم شخصی همسایه باشد که در این صورت شما نیز مورد اتهام قرار میگیرید و
همسایه میتواند از شما شکایت به جرم تجاوز به حریم خصوصی انجام دهد. شما میتوانید از طریق مشاوره با دفتر حقوقی، شکایت از همسایه به شیوه تهیه مدارک مستند پی ببرید.
در این موارد شما میتوانید به استناد مواد 248 و 249 قانون آئین دادرسی از محکمه تقاضای صدور قرار تحقیق و معاینه محلی نموده.
ماده 248 قانون آئین دادرسی مدنی اشعار میدارد:
" دادگاه می تواند راسا یا به درخواست هریک از اصحاب دعوا قرار معاینه محل را صادر نماید "
برای شکایت از همسایه آزاری، به شورای حل اختلاف یا دادسرا مراجعه کنیم؟
شورای حل اختلاف:
در شورای حل اختلاف در صورت وجود مشکلاتی همچون صدای مستمر حیوانات خانگی، سر و صدای ناشی از تعمیرات و صدای غیرمتعارف موسیقی و تلویزیون، مراسمهای متعدد، عدم پرداخت شارژ و سایر هزینههای مشترک طرح دعوی نمایید.
دادسرا:
رجوع به مراجع کیفری نیازمند وجود
جرم است مثل توهین، دعوا کردن، داد و فریاد، مشاغلی که غیرقانونی بوده و جرم محسوب میشود. شما میتوانید با تنظیم شکوائیه با عناوین “مزاحمت و سلب آسایش از طرف همسایه” یا “هتک حرمت” به دادسرا مراجعه نمایید.
همان طور که قبلا گفتیم، استشهادیه و صورت جلسه تنظیمی از سوی پلیس ۱۱۰ میتواند ادله مناسبی برای تسهیل روند رسیدگی و اثبات سریعتر
همسایه آزاری باشد.