دادخواستجریمهدیرکردتخلیه
خرداد ۲۰, ۱۴۰۳گرفتن پدر از ولایت قهری
خرداد ۲۰, ۱۴۰۳
مهمترین و بیشترین پرونده خانوادگی در دستگاه قضا، دادخواست احضاریه طلاق است. بر طبق قانون مدنی و مقررات فقهی، طلاق در اختیار مرد است و زن تنها با داشتن دلیل موجه و اثبات آن میتواند از دادگاه تقاضای طلاق کند مگر این که طلاق توافقی باشد یا زن وکالت در طلاق (حق طلاق) داشته باشد.
برای طلاق ابتدا هر یک از زوجین که قصد جدایی دارد باید دادخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه نماید. سپس دادگاه برای رسیدگی به دادخواست طلاق ایشان، باید طرف مقابل را نیز با احضاریه طلاق به دادگاه دعوت کرده تا در جریان دادرسی دادگاه قرار گرفته و در صورت لزوم از خود دفاع کنند. در نهایت دادگاه حکم نهایی را صادر خواهد کرد.
احضاریه طلاق
احضاریه طلاق نوعی آگهی و اعلام از طرف شعبه رسیدگی کننده به دادخواست طلاق است و ارسال احضاریه طلاق از سوی دادگاه و دریافت احضاریه طلاق توسط هر یک از زوجین اعم از زن و یا شوهر ، به منزله آن است که طرف مقابل ، به دادگاه ، دادخواست طلاق ارائه داده است و این دادخواست به شعبه رسیدگی کننده دادگاه ارجاع داده شده است و شعبه دادگاه ، وقت رسیدگی به دعوای طلاق را تعیین کرده است .
دادگاه در جریان رسیدگی به دادخواست طلاق ، اقدام به ارسال احضاریه طلاق مینماید که اقدامات پس از دریافت احضاریه طلاق آن است که در ساعت و روز تعیین شده در آن مرجع حضور به هم رسانید .
احضاریه طلاق، جزء مراحل ضروری در روند قانونی طلاق محسوب میشود که امکان اطلاعرسانی به طرفین و فراهم کردن فرصت برای دفاع و حضور در دادگاه را فراهم میآورد. در نتیجه، این ابزار حقوقی موثر، به رسیدگی به پروندههای طلاق با دقت و عدالت کمک میکند.
هر یک از زن و مرد میتوانند برای انجام مراحل طلاق در دادگاه اقامه دعوا نمایند و دادگاه صالح به رسیدگی به دعوای طلاق، دادگاه خانواده میباشد. این دادخواست احضاریه طلاق را مورد رسیدگی قرار داده و حکم طلاق یا گواهی عدم سازش صادر میکند.
طلاق به درخواست زن از جمله دعاوی حقوقی محسوب میشود و دعاوی حقوقی نیز مطابق مقررات قانون آیین دادرسی مدنی به موجب دادخواست به عمل میآید.
مراحل دادخواست احضاریه طلاق
قبل از صدور دادخواست احضاریه طلاق، مراحلی ضروری و پیشتری برای طلاق باید انجام شود. در این فرآیند، زوجین نیاز دارند تا به تدریج مشاورهها، آمادهسازی دادخواست طلاق و اقدامات لازم را برای آمادهسازی پرونده طلاق انجام دهند.
طلاق که در نهایت منجر به جدا شدن زن و مرد میشود، دارای تشریفات خاصی است و آن دسته از زوجینی که به دنبال جدا شدن هستند، باید روال قانونی طلاق را انجام دهند. در هر صورت لازمه رسیدگی به تقاضای طلاق زن و شوهر این است که دادخواست طلاق به دادگاه ارائه شود.
◀مشاوره با وکیل حقوقی
مرحله اول برای طلاق، مشاوره با وکیل خانواده دفتر حقوقی حقگرا است. در این جلسات، مسائل مربوط به طلاق بررسی و راهحلهای مناسب برای حل آنها مورد بحث قرار میگیرد.
◀ تهیه دادخواست طلاق
پس از مشاوره، دادخواست طلاق توسط وکیل یا مشاور حقوقی تهیه میشود. این دادخواست شامل اطلاعات مربوط به زوجین، دلایل و مسائل مرتبط با طلاق، و درخواستهای حقوقی آنها است.
◀ثبت دادخواست در دفاتر قضایی
پس از تهیه دادخواست، آن را باید در دفاتر خدمات قضایی ثبت کرد. این مرحله مهم است زیرا باعث تثبیت حقوقی دادخواست میشود و برای ادامه روند قانونی مراحل دادخواست لازم است.
◀بررسی دادخواست توسط دادگاه
بعد از ثبت دادخواست، دادگاه مربوطه آن را بررسی میکند. در صورت تایید دادخواست، دادگاه موظف است به صدور احضاریه طلاق بپردازد.
برگ دادخواست طلاق از طرف زن
هنگامی که زوجه درخواست طلاق میکند باید فرم مربوط به آن را با کمک وکیل خانواده حقگرا پر کرده و ادله و دلایل محکم در آن ذکر کنند. سپس برگ دادخواست طلاق را تحویل دادگاه خانواده و خدمات قضایی بدهد. این فرمها عناوین مختلفی دارند. مانند عسروحرج، وکالت در طلاق، شروط۱۲ گانه ضمن عقد، غیبت و مفقودالاثر شدن مرد که برحسب هر یک برگه دادخواست متفاوت است.
دادگاه خانواده بعد از بررسی اگر مشخصات و دلایل داخل برگه دادخواست را به جا و به حق تشخیص دهد حکم طلاق را صادر میکند. این فرم ها و برگه ها به صورت آماده در دفاتر خدمات قضایی وجود دارد که بایستی آنها را با دقت و دلایل محکمه پسند تکمیل کنند و تحویل دفتر خدمات قضایی بدهد.
✦ صدور احضاریه طلاق مختص طلاقهای یک طرفه است و در موارد طلاق توافقی، لزوماً صادر نمیشود. این مراحل پیش از صدور احضاریه طلاق، به زوجین فرصت میدهد تا آمادگی لازم برای ورود به فرآیند قانونی طلاق را داشته باشند و پرونده طلاق به طور صحیح و قانونی پیش برود.
مدت زمان ارسال احضاریه طلاق
در فرآیند طلاق، یکی از مسائل مهم برای طرفین، زمان ارسال دادخواست احضاریه طلاق است. زمانی که طرفی دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه میدهد، انتظار دارد تا زمانی برای حضور در جلسات دادرسی تعیین شود. این زمان ممکن است برای طرفین بسیار مهم باشد، زیرا زمانی برای آماده شدن و دریافت مشاوره حقوقی خانواده فراهم میآورد.
معمولاً، مدت زمان ارسال احضاریه طلاق تحت تأثیر عوامل مختلفی است که ممکن است باعث تغییر در طول این فرآیند شود. از جمله عوامل مؤثر میتوان به تعداد پروندهها و فشار کاری در دادگاهها، میزان منابع مالی و انسانی موجود در دستگاه قضایی، و همچنین حجم کاری در هر شعبه دادگاه اشاره کرد.
در شهرهای بزرگ نظیر تهران که تعداد پروندههای خانوادگی بسیار زیاد است، ممکن است زمان ارسال احضاریه طلاق بیشتر باشد. در عوض، در شهرهای کوچکتر که فشار کاری کمتری وجود دارد، این زمان کوتاهتر خواهد بود.
مدت زمان تقریبی ارسال دادخواست احضاریه طلاق معمولا در طول مدت یک ماه تا سه ماه پس از ثبت دادخواست طلاق در سامانه ثنا برای طرفین ارسال میشود و مدت زمان تشکیل جلسه رسیدگی به دعوای طلاق به اطلاع آنها میرسد .
اقدامات پس از دریافت دادخواست طلاق
آقایان در دعوای طلاق از طرف زن، احضاریه طلاق دریافت میکنند اما اطلاع ندارند که پس از دریافت احضاریه طلاق باید چه اقداماتی انجام دهند. نکات حقوقی پس از دریافت احضاریه طلاق :
ابتدا پس از اینکه پیامک احضاریه دریافت نمودید و احضاریه طلاق در حساب کاربری شما قرار گرفت ، به عنوان اولین اقدام باید به سامانه ابلاغ ثنا مراجعه نموده و متن احضاریه طلاق را در سامانه مشاهده نمایید . مراجعه به سایت ثنا این امکان را به شما میدهد تا از علت کامل صدور احضاریه طلاق مطلع شوید.
مثلا اگر نیاز است شهودی معرفی شوند در احضاریه طلاق به شما اطلاع داده میشود. همچنین مهلت و مدت زمان حضور شما در دادگاه طلاق نیز در احضاریه طلاق قید میشود .
دوما پس از اطلاع از جزییات احضاریه طلاق ، خودتان به همراه وکیل پایه یک دادگستری در مرجع قضایی اعلام شده حضور به هم رسانید؛
با ادله و توضیحاتی که وکیل طلاق برای شما جمعآوری کرده آنها را به قاضی ارائه نموده و از حقوق خود دفاع نمایید . علاوه بر این ، اگر در زمان تعیین شده در احضاریه طلاق در دادگاه حاضر شدید بهتر است مدارک لازم در خصوص دعوای طلاق را نیز به همراه داشته باشید .
عدم حضور در دادگاه
ممکن است بعضی از افراد بعد از این که احضاریه طلاق را دریافت کردند؛ به دلایل مختلفی بخواهند در تاریخ مقرر در دادگاه حاضر نشود. اگر این تصمیم را دارید؛ بهتر است از آن اجتناب کنید.
طلاق میتواند موارد مختلفی مانند مهریه و حضانت فرزند را پیش بکشد. در این صورت برای دفاع از حق و حقوق خودتان، باید در موعد مقرر در دادگاه خانواده حاضر شوید. اگر بخواهید از حضور در دادگاه امتناع کنید؛ ممکن است در نهایت با مواردی مانند حکم غیابی مواجه شوید. زمانی که یکی از طرفین به صورت کلی از حضور در دادگاه اجتناب کرده و وکیلش نیز در این جلسات حاضر نشود؛ دادگاه ممکن است اقدام به صدور رای به صورت غیابی کند.
برای دادگاههای حقوقی مانند دادگاه طلاق این امکان وجود دارد که به جای شما، وکیل حقگرا در جلسه دادگاه حاضر شود. پس بعد از این که احضاریه طلاق را دریافت کردید؛ میتوانید از وکیل خود بخواهید که در این جلسه حاضر شود.
البته در بعضی از جلسات دادگاه، حضور شما به همراه وکیل خانواده الزامی باشد. اگر شما نتوانید در این جلسه دادگاه حاضر شود و مدارک و مستنداتی ارائه شود که عدم حضور شما در دادگاه را توجیه قانونی کند، دادگاه دوباره تجدید شده و جلسه دادگاه باری دیگر برگزار خواهد شد.