شکایت کلاهبرداری مهاجرتی
خرداد ۱۶, ۱۴۰۳دادخواست احضاریه طلاق
خرداد ۱۶, ۱۴۰۳
مشخصکردن جریمه دیرکرد تخلیه خانه به مالک این امکان را میدهد تا درصورتیکه مستأجر دچار تخلفی شد، مالک بتواند هزینهای را برای جبران خسارت دیرکرد تخلیه دریافت کند.
گاها برخی از مستاجرین به عدم تخلیه ملک تا مدتهای طولانی میپردازند و خسارت وارد شده به صاحب ملک را نیز پرداخت نمیکنند.
یکی از اصلیترین مسائلی که سبب میشود افراد در زمان تخلیه خانه به مشکلات متعددی بر بخورند دیرکرد تخلیه خانه هست. این مسئله یکی از مواردی خواهد بود که در قرارداد اجارهخانه ذکر میشود و گاهی میتواند مشکلات عدیدی را برای صاحبخانه و مستاجر ایجاد کند.
بسیاری از صاحبین ملک ها بنا بر تجربیاتی که از گذشته به دست آورنده، بند های مختلفی را در قرارداد اجاره قرار می دهند. مستاجر با مطالعه هر یک از این بند ها و پذیرفتن آن ها به امضای قرارداد می پردازد. یکی از بندهای متداولی که در قراردادهای اجاره از سوی صاحب ملک قرار می گیرد، مربوط به
خسارت تاخیر در تخلیه ملک میشود. معمولا در این بند ها ذکر می شود که اگر مستاجر تحت هر شرایطی به سکونت پس از قرارداد خود بپردازد، موظف به پرداخت مبلغی به عنوان خسارت دیرکرد تخلیه است.
برخی از بندهای قانونی نحوه محاسبه خسارت نیز ذکر میشود و مستاجر باید بر اساس بند موردنظر به محاسبه خسارت موردنظر بپردازد. در برخی از شرایط مشاهده شده که صاحبین ملک، مستاجر را ملزم به پرداخت چند برابری اجاره روزانه میکنند. بنابراین مالک و مستاجر هر دو باید با توجه به این مسئله مهم به امضای قرارداد بپردازید.
جریمه دیرکرد تخلیه خانه
جریمه دیر کرده تخلیه خانه به زمانی اشاره دارد که شما قادر به تخلیه خانه نیستید و یا به هر دلیلی از تخلیه خانه خودداری میکنید در اینصورت مالک از شما درخواست میکند علاوه بر اجاره ماهیانه مبلغی را به صورت جریمه در نظر گرفته و به او پرداخت نمایید.
جریمه دیرکرد تخلیه خانه، مبلغی است که مستاجر در صورت عدم تخلیه ملک در مهلت مقرر در قرارداد اجاره، باید به موجر پرداخت کند. میزان جریمه دیرکرد تخلیه خانه در قانون تعیین نشده است و به توافق طرفین قرارداد بستگی دارد. با این حال، عرفاً این جریمه به صورت روزانه محاسبه میشود.
در صورتی که شما نتوانید مبلغ مورد نظر موجر را بابت دیرکرد تخلیه پرداخت نمایید، مالک میتواند با مراجعه به مراجع قانونی نه تنها شما را از خانه بیرون کند بلکه جرایمی را نیز برای شما در نظر بگیرد.
عدم تخلیه مستاجر
در صورتی که مستاجر در مهلت مقرر ملک را تخلیه نکند، موجر میتواند با ارسال اظهارنامه از مستاجر درخواست تخلیه ملک کند. اگر مستاجر ظرف مدت یک هفته از تاریخ دریافت اظهارنامه اقدام به تخلیه ملک نکند، موجر میتواند به همراه وکیل حقگرا با مراجعه به دادگاه، حکم تخلیه ملک را دریافت کند.
در صورتی که حکم تخلیه ملک صادر شود، مستاجر موظف است ظرف مدت یک هفته ملک را تخلیه کند. در غیر این صورت، موجر میتواند با مراجعه به کلانتری یا دادگاه، اقدام به تخلیه ملک کند.
دریافت جریمه دیرکرد تخلیه خانه
در صورتی که مستاجر به هر دلیل در موعد مقرر ملک را تخلیه نکند، مالک میتواند برای دریافت جریمه اقدام کند. اگر بندی در قرارداد برای این موضوع ذکر شده باشد کار مالک بسیار راحت است.
● نوشتن بند خسارت
مستاجر با مطالعه قرارداد و با پذیرفتن بندها، به امضای قرارداد میپردازد. یکی از مهمترین بندها که در قراردادهای اجارهنامه از سوی صاحب ملک قرار میگیرد، مربوط به خسارت تاخیر در تخلیه ملک میباشد.
با قرار دادن این بند در قرارداد، کار برای دریافت جریمه تاخیر در تخلیه ملک راحتتر میشود. در بند ۱۴ در اکثر قراردادهای اجاره در مورد خسارت دیرکرد تخلیه در جمله آخر نوشته شده است:
" کسر کردن مبلغ جریمههای مستاجر از مبلغ ودیعه قرض الحسنه بلامانع است."
یا
«تهاتر خسارت ناشی از تأخیر تخلیه (اجرتالمثل) با مبلغ قرضالحسنه بلااشکال است.»
در صورتی که مستاجر جریمه دیرکرد تخلیه خانه را پرداخت نکرده باشد، موجر میتواند مبلغ جریمه را از ودیعه مستاجر کسر کند.
● عدم نوشتن بند خسارت
خیلی اوقات شاهد آن هستیم که موجر و مستاجر اقدام به نوشتن اجاره نامه دستی میکنند و به علت عدم تسلط روی مباحث حقوقی و نداشتن تجربه لازم، بعضی از موارد را در اجاره نامه قید نمیکنند. یکی از این موارد اجازه برداشت جریمه دیرکرد تخلیه خانه از روی مبلغ ودیعه است.
در زمانی که عبارت فوق در اجارهنامه نوشته نشده باشد، موجر از نظر قانونی نمیتواند مبلغ جریمه را از ودیعه کسر کند. در این حالت موجر باید با کمک وکیل ملکی حقگرا با ارسال یک اظهارنامه رسمی به مستاجر اعلام کند که طبق قرارداد، ملک در تاریخ مقرر تخلیه نشده و جریمه دیرکرد تخلیه شامل حال مستاجر است.
وکیل مالک یا مالک بعد از ارسال این اظهارنامه میتواند از طریق شورای حل اختلاف جهت وصول جریمه اقدام کرده و پس از تعیین تکلیف از سوی شورای حل اختلاف، مبلغ جریمه را از رهن کسر کند.
در صورتی که موجر و مستاجر در خصوص میزان جریمه دیرکرد تخلیه خانه به توافق نرسند، میتوانند از طریق مراجع قضایی اقدام به حل اختلاف کنند.
محاسبه خسارت تاخیر در تخلیه
محاسبه خسارت تاخیر تخلیه به روشهای مختلفی صورت میگیرد. در برخی از شرایط روش محاسبه خسارت در قرارداد اجاره ذکر شده است. در چنین حالتی طرفین موظف هستند مطابق با نحوه محاسبه درج شده در قرارداد به محاسبه خسارت تاخیر در تخلیه ملک بپردازند.
توجه داشته باشید که مقدار ذکر شده از سوی قانون تایید یا تکذیب نمیشود. در واقع عرف خسارت عدم تخلیه ملک بدین شکل میباشد. مستاجر نیز موظف است تا با کسب رضایت صاحب ملک از پیگیریهای صاحب ملک در این زمینه جلوگیری کند.
1-
خسارت روزانه در صورت عدم تحویل ملک و یا مبلغ ثمن و …
2-
خسارت کلی در صورت فسخ به علت غیرمنتظر و یا … مثلا در املاک کوچک ۱۰ درصد به بالا و در قرار دادهای فروش سنگین مثل هتل تا ۳۰ و یا ۴۰ درصد مبلغ
3-
خسارتهای احتمالی و پیشگیری از کلاهبرداری و با قاطعیت و بسیار موثر در تمامی قرار دادهای فروش همیشه دو مشکل وجود دارد یا ملک و سند تحویل نمیشود به خریدار به هر دلیلی و یا پول ثمن معامله به فروشنده پرداخت نمیشود و یا چک نقد نمیشود و..
-
به ازای هر روز تاخیر، مبلغی معادل یک درصد اجاره ماهیانه ملک تعیین میشود.
برای مثال، اگر مبلغ اجاره ماهیانه یک ملک 10 میلیون تومان باشد، میزان جریمه دیرکرد تخلیه خانه به ازای هر روز تاخیر، 100 هزار تومان خواهد بود.
-
در برخی از قراردادهای اجاره، میزان اجاره روزانه یک ملک محاسبه میشود. اگر میزان اجاره روزانه معادل 100 هزار تومان باشد، صاحب ملک به افزایش سه الی چهار برابری این مبلغ میپردازد. در واقع مستاجر موظف است به ازای هر یک از روزهایی که به سکونت در ملک پرداخته است، مبلغی را معادل 300 الی 400 هزار تومان پرداخت کند.
دعوای خسارت در تخلیه ملک
خسارت در این زمینه دو نوع تلقی می شود: خسارات قراردادی و خسارت غیرقراردادی.
خسارت قراردادی
خسارت قراردادی آن است که طرفین قرارداد ضمن نوشتن و انعقاد قرارداد، توافق کردهاند در صورتی که بخشی از تعهدات هر یک از طرفین به هردلیلی اجرا نشود، طرفی که تعهد خود را اجرا نکرده، محکوم به پرداخت وجه معین یا کالای مشخص یا سهمی از کل قرارداد به عنوان خسارت باشد.
⚝
مثلا در یک قرارداد اجاره، موجر و مستاجر توافق میکنند در پایان مدت اجاره، مستاجر بدون هیچ قید و شرط و بهانهای، ملک را تخلیه کند و در صورت عدم تخلیه، ماهانه دو برابر مبلغ ماهانه اجاره نامه به عنوان خسارت بپردازد یا در صورت عدم تخلیه، اصلا روزانه فلان مبلغ باید بپردازد که این مبالغ عموما بسیار بالاتر ازحد معمولی قرارداد اجاره است.
⚝
مثلا قرارداد اجاره میگوید ماهانه مبلغ سه میلیون اجاره بها (مال الاجاره) است، یعنی روزانه ۱۰۰هزار تومان، ولی مبلغ خسارت عدم تخلیه در موعد مقرر و توافق شده بین طرفین اجاره، مثلا روزانه مبلغ ۵۰۰ هزار تومان تعیین میشود (ماهانه ۱۵ میلیون تومان).
این نوع از خسارتها چون در قرارداد و عقد به صورت تصریحی بیان شده است، خسارت قرارداد نام دارد. طبق قانون مدنی، خسارت قراردادی باید کاملا دقیق و منطبق بر آنچه توافق شده، مطالبه و پرداخت شود و دادگاه حق ندارد با استناد به اینکه خسارت خیلی بیشتر از مبلغ معامله است و این مبلغ منصفانه نیست، طرف شکایت (خوانده) را محکوم به پرداخت مبلغی کمتر از مبلغ مورد توافق کند.
خسارت غیر قراردادی
خسارتهای ناشی از مسئولیت مدنی، دومین گروه از خسارتهاهستندکه در قرارداد ذکر نشده.
⚝
مثلا در قرارداد اجاره شرط نشده که اگر مستاجر در موعد مقرر ملک را تخلیه نکرد، چقدر به عنوان خسارت باید بپردازد. یا فروشنده در صورت عدم تحویل ملک فروخته شده، باید چقدر خسارت بدهد. در این شرایط است که خسارت به عنوان خسارت غیرقراردادی بر مبنای تعهد اجباری به جبران ضرر طرف مقابل یا به اصطلاح حقوقی «مسئولیت مدنی» و به بیان شرعی و فقهی آن، «ضمانت قهری» صورت میگیرد.
در این صورت است که مطابق قانون مسئولیت مدنی مصوب سال ۱۳۳۹، خسارت ناشی از عمل طرف قرارداد که عدم اجرای تعهدات هم شامل آن میشود و همچنین مطابق سایر مقررات قانونی مندرج به عقود مربوط قانون مدنی است.
دادگاه به خواسته کسی که مدعی خسارت شده است، رسیدگی میکند و رای میدهد. از جمله تعیین اجرت المثل یعنی مبلغ معادل خسارتی که در شرایط مشابه به مال مشابه وارد شده است، توسط کارشناس تعیین و پس از تایید دادگاه، به عنوان پرداخت خسارت مورد رای قرار میگیرد که رای دادگاه هم با رعایت تشریفات قانونی، لازم الاجراست.
نکاتی تکمیلی عقد قرار داد و جریمه دیرکرد
○
جریمه دیرکرد تخلیه خانه، یک نوع خسارت است و موجر باید آن را به صورت مستند و با ارائه اسناد، از مستاجر مطالبه کند.
○
در صورتی که موجر بدون ارسال اظهارنامه از مستاجر درخواست تخلیه ملک کند، نمیتواند از مستاجر جریمه دیرکرد تخلیه خانه مطالبه کند.
○
در صورتی که مستاجر در مهلت مقرر ملک را تخلیه کند، موجر نمیتواند از وی جریمه دیرکرد تخلیه خانه مطالبه کند.
○
از نکات مهمی که در تنظیم قرارداد اجاره اهمیت زیادی دارد، توجه به محدودیت زمان است. به عنوان مثال در قرارداد ذکر کنید که این خانه به مدت یکسال اجاره داده میشود.
○
در صورتی که مدت اجاره در قرارداد قید نشود، نمیتوان دیرکرد اجاره خانه را از مستاجر مطالبه کرد و باطل به حساب میآید.
○
دو طرفی که معامله را تنظیم و امضا میکنند، باید صلاحیت عقلی داشته و عاقل و بالغ باشند.
○
قرارداد اجاره درصورتی اعتبار دارد که کتبی تنظیم شود، قرارداد شفاهی اعتبار ندارد. علاوه بر آن باید به زمان پرداخت اجاره از سوی مستأجر نیز اشاره شود.
○
فردی که یک ملک را اجاره میکند، اجازه تغییر کاربری آن را نداشته و نمیتواند حق اجاره را به فرد دیگری بدهد. به علاوه هزینه آب، برق، گاز و تلفن و تعمیرات جزئی بر عهده مستأجر و هزینه تعمیرات کلی، مالیات و عوارض شهری بر عهده مالک خانه است.
○
زمانی که اقدام به تنظیم قرارداد میکنید، از صحت کد رهگیری آن مطمئن شوید. استعلام کد رهگیری به دو روش اینترنتی و ارسال پیام کوتاه امکانپذیر است.
وکیل دادخواست جریمه دیرکرد تخلیه
بندهای قانونی مختلفی وجود دارند که در قوانین مدنی کل کشور قرار گرفتهاند. با به کار گیری هر یک از این بندهای قانونی میتوان بسیاری از دعاوی میان مالک و مستاجر را حل کرد.
مالکین نیز تحت شرایط خاصی میتوانند به مطالبه خسارت دیرکرد تخلیه خانه
بپردازند. معمولا این مسئله که حق با مالک یا مستاجر است، توسط دادگاه تعیین میشود.
حضور وکیل حقگرا به عنوان نماینده قانونی شما در دادگاه، باعث میشود تا روند پرونده بسیار بهتر پیش برود.
این افراد به واسطه دانشی که در اختیار دارند، از توانایی های زیادی برای حل مشکلات حقوقی بهره مند هستند.