وکیل آزادی مشروط
مرداد ۱۵, ۱۴۰۳وکیل شکایت از کارفرما
مرداد ۱۵, ۱۴۰۳
افرادی که مورد
ضرب و جرح قرار گرفتهاند، تمایل به شکایت از ضرب و شتم از فرد ضارب دارند. این افراد با تنظیم دادخواست به کمک وکیل شکایت ضرب و شتم میتوانند شکایت کیفری خود را به صورت قانونی به وکیل حقگرا سپرده تا در مراجع قضایی پیگیری و دنبال نماید.
وکیل شکایت ضرب و جرح به شما کمک خواهد کرد که با اطلاعات حقوقی و با رعایت اصول و مقررات دادرسی و قوانین کیفری و تسلط بیشتر نسبت به پرونده به همراه
وکیل حقگرا مراحل شکایت ضرب و شتم را پیگیری کرده و بتوانید احقاق حق نمایید.
امروزه، به خصوص در رادیو، تلویزیون و مطبوعات، برای زد و خورد، کتک و ... از کلمات ضرب و شتم استفاده میکنند که کلمات درست آن ضرب و جرح است.
از لحاظ حقوقی ، جرم ضرب و جرح صحیحتر است و شتم ، به معنای کتک زدن نیست بلکه به معنای دشنام دادن است و به نوعی مصداق جرم توهین است.
همان طور که گفته شد اصطلاح صحیح در این مورد ضرب و جرح است و نه ضرب و شَتم؛ زیرا شَتم به معنای دشنام دادن است و جرح به معنای زخمی کردن.
ضرب و جرح
ضرب و جرح یک جرم کیفری است که فرد مجرم با وارد آوردن صدمه و آسیب جسمانی به فرد دیگر مرتکب جرم شده و با پیگیری میتوان برای شکایت و مجازات وی اقدام کرد.
ضرب در قوانین کیفری: در حوزه قضایی واژه ضرب به معنای وارد آوردن ضربه و صدمه بر اعضای بدن است به طوری که بدن شخص مورد ضرب قرار گرفته دچار خونریزی نشده و بافتهای بدن شخص از یکدیگر جدا نشده باشند.
جرح در قوانین کیفری: در حوزه قضایی واژه جرح به معنای ایجاد زخم و خراش بر اعضای بدن است به طوری که بدن شخص مورد جرح قرار گرفته دچار خونریزی شده و بافتهای بدن شخص از یکدیگر جدا شده باشند.
شتم در قوانی کیفری: به معنای بدگویی،دشنام و ناسزا میباشد که طبق قانون مجازات اسلامی توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد با مجازات همراه است.
صدمات ضرب شامل:سرخ شدن اعضای بدن، ایجاد تورم بر اعضای بدن، ایجاد کبودی بر روی بدن
صدمات جرح شامل: ایجاد شکستگی استخوانی، ایجاد زخم بریدگی بر بدن، ایجاد خراش بر بدن، ایجاد پارگی بر روی اعضای بدن
روند ایجاد ضرب و جرح و شکایت از آن
فرآیند ایجاد و رسیدگی به شکایت ضرب و جرح شامل موارد زیر است:
―
آغاز دعوا و ایجاد ضرب و جرح
―
تنظیم شکایت نامه ضرب و جرح
―
شروع فرآیند تحقیقاتی کلانتری
―
ارائه اظهارات شخص شاهد موضوع
―
ارائه اظهارات فرد متهم در کلانتری
―
تهیه گزارشات از سوی پزشکی قانونی
―
رسیدگی به اسناد و مدارک در مراجع قانونی نظیر دادگاه و دادسرا
―
دریافت اظهارات متهم در دادگاه
―
صدور رأی دادگاه
―
دسته بندی ضرب و جرح عمدی
―
صدمات بدنی عمدی که مستلزم قصاص عضو میباشد.
―
صدمات بدنی عمدی که مستلزم حبس تعزیری میباشد.
―
صدمات بدنی عمدی که در اثنای منازعه ( دعوا ) میباشد.
زمان اقدام برای شکایت از ضرب و جرح
در صورت قرار گرفتن در معرض ضرب و جرح در اولین فرصت ممکن باید به پزشکی قانونی مراجعه نمود و گواهی مربوطه را دریافت کرد. مراجعه فرد به پزشکی قانونی در اولین فرصت ممکن از اهمیت ویژه برخوردار میباشد زیرا مراجعه به پزشکی قانونی پس از مدت زمان طولانی باعث خواهد شد آثار جنایت در بدن فرد باقی نماند و اثبات جرم دشوار خواهد بود.
یکی از مهمترین مدارک اثبات وقوع جرم گواهی پزشکی قانونی است. میزان آسیب دیدگی را میتوان با استفاده از این گواهی به صورت دقیق مشخص نمود و میزان مجازات را تعیین کرد.
گزارش پزشکی قانونی
گزارش واصل از پزشکی قانونی به شرح ذیل است:
1) جراحت حارصه خلف دست راست و چپ و کف دست راست.
2) جراحت حارصه مخاط لب تحتانی.
3) از ناحیه گردن و لگن متالم است.
ارکان جرم ضرب و جرح
ضرب و جرح مانند دیگر جرایم دارای سه رکن قانونی می باشد. از جمله ارکان ضرب و جرح می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. رکن قانونی
با توجه به ماده 614 قانون مجازات اسلامی در صورتی که عمدی به شخص دیگر ضربه وارد کنید که نقصان، شکستگی یا از کارافتادگی یکی از اعضا یا بیماری دائمی یا فقدان و نقص حواس، منافع و زوال عقل را به همراه داشته باشد اما امکان قصاص برای شما وجود نداشته باشد با رکن قانونی این جرم سر و کار خواهیم داشت. اگر این اقدام شما در نظم، صیانت و امنیت جامعه اختلال ایجاد کند به شش ماه حبس درجه شش محکوم خواهید شد. در صورت درخواست شاکی ممکن است مجرم به پرداخت دیه نیز محکوم گردد.
2. رکن مادی
رکن مادی جرم ضرب و جرح شامل سه شرط میباشد:
شرط نخست این است که اگر فرد آسیب دیده باید زنده باشد.
صدمه به صورت فعل مثبت باشد به این معنا که عملا فرد آسیب زده باشد.
شرط سوم وسیله ارتکاب جرم است که ممکن است شامل هر چیزی باشد.
3. رکن معنوی
رکن معنوی جرم ضرب و جرح شامل سوء نیت میباشد. در این شرایط مجرم با علم به آسیب دیدن شاکی این کار را انجام میدهد.
اثبات ضرب و جرح
ضرب و جرح نیز مانند جرم قتل، میبایست از طریق دلایل و مدارک کافی به اثبات برسد تا مرتکب ضرب و جرح، به مجازات جرم ضرب و جرح محکوم شود. این موضوع، نشان دهنده آن است که اصل بر برائت بوده و هیچ فردی مجرم نیست؛ تا اینکه جرم او در دادگاه صالح اثبات شود.
نکته مهمی که در خصوص اثبات جرم ضرب و جرح و دلایل اثبات جرم ضرب و جرح وجود دارد، آن است که بر اساس قاعده البینه علی المدعی و الیمین علی من انکر ، این خود شاکی یا بزه دیده است که باید اقدام به اثبات ضرب و جرح در دادگاه نماید