حمل و نگهداری مواد مخدر بیش از پنجاه گرم تا پانصد گرم
مجازات حبس ندارد، بلکه پنج تا پانزده میلیون ریال جزای نقدی و ده تا هفتاد و چهار ضربه شلاق پیش بینی شده است.
حمل و نگهداری مواد مخدر بیش از پانصد کیلو گرم تا پنج کیلو گرم
۳ مجازات در نظر گرفته شده است که شامل
- پانزده میلیون ریال تا شصت میلیون ریال جریمه نقدی
- چهل تا هفتاد و چهار ضربه شلاق
- در نهایت دو تا پنج سال حبس تعزیری
نکات مرتبط با پرونده که قاضی رسیدگی کننده به پرونده جرم حمل مواد مخدر به آن توجه میکند. به کیفیت دستگیری، وضعیت متهم، سابقه کیفری ایشان و عوامل دیگر، هم می تواند هر سه مجازات را برای ایشان در نظر بگیرد. یا اینکه حداقل مجازات یا حداکثر را در مدنظر قرار دهد.
حمل و نگهداری مواد مخدر بیش از پنج کیلو گرم تا بیست کیلوگرم
به مجازات جریمه نقدی از شصت میلیون ریال تا دویست میلیون ریال و پنجاه تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و پنج تا ده سال حبس تعزیری محکوم می شود.
البته نکته قابل ذکر این است که قانون گذار تکرار این جرم حمل مواد مخدر را بررسی میکند. یعنی حمل یا نگهداری بیش از پنج کیلوگرم تا بیست کیلوگرم ماده مخدر غیر صنعتی را اگر برای مرتبه دوم باشد. به جای جریمه نقدی، مصادره اموال ناشی از حمل و نگهداری مواد مخدر دستور می دهد. اگر برای بار سوم تکرار شود. به مجازت اعدام و مصادره اموالی که از جرم حمل و نگهداری ماده مخدر غیر صنعتی به دست آمده، محکوم خواهد شد.
حمل و نگهداری مواد مخدر بیش از بیست کیلوگرم تا یکصد کیلوگرم
مجازات آن شلاق پنجاه تا هفتاد و چهار ضربه و پنج تا ده سال حبس است . همچنین جزای نقدی شصت تا دویست میلیون ریال و به ازای هر کیلو گرم بیش از بند ت، دو میلیون ریال اضافه می گردد.
به عنوان مثال اگر شخصی مرتکب حمل ۵۰ کیلوگرم ماده مخدر تریاک شود. به پنجاه تا هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم میشود. همین طور حبس از پنج تا ده سال، به جریمه نقدی شصت تا دویست میلیون ریالی محکوم خواهد شد. از بابت هر کیلو گرم دو میلیون ریال به جریمه نقدی اضافه می شود. در مجموع به جریمه نقدی شصت میلیون ریال اضافه می شود. یعنی ۳۰ کیلوگرم بیشتر از معیار بند ت که ضربدر دو میلیون ریال می شود. شصت میلیون ریال.
البته در صورتی که جرم مندرج در این بند تکرار شود. مجازات اعدام و مصادره کل اموال بدست آمده از حمل یا نگهداری مواد مخدر محکوم می شود.
حمل و نگهداری مواد مخدر بیش از یکصد کیلوگرم
علاوه بر مجازات های شلاق که پنجاه تا هفتاد و چهار ضربه، و جزای نقدی با اضافه کردن دو میلیون ریال به ازای هر کیلوگرم است. همچنین به حبس ابد محکوم می شود و در صورت
تخفیف مجازات یا عفو و تکرار این جرم، به اعدام محکوم میشود. علاوه بر آن باید کل اموال ناشی از جرم حمل و نگهداری مواد مخدر مصادره شود.
مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر صنعتی شامل شیشه، هروئین، کراک و …
مجازات حمل و نگهداری مواد مخدر صنعتی به تناسب وزن ماده مخدر تفاوت دارد، ولی تفاوتی در نوع ماده مخدر وجود ندارد. به همین دلیل تمامی مواد مخدر صنعتی را در یک قالب آورده و مجازات حمل و نگهداری آنها را به تناسب مقدار و وزن بررسی خواهیم کرد.
مجازات حمل هروئین در سال 1402
بر طبق ماده ۸ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر، هرکس هروئین، مرفین و کوکائین را وارد کشور کرده و یا حمل و نگهداری کند، با توجه به میزان آن به مجازات زیر محکوم میشود.
مجازات حمل و نگهداری ماده مخدر صنعتی ۱ تا ۵ سانتی گرم
صرفاً مجازات شلاق و جریمه نقدی دارد. قانونگذار حبس را در نظر نگرفته است که ۵۰۰ هزار ریال تا ۱ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲۰ تا ۵۰ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
هر سانتی گرم معادل یک دهم گرم می شود که اگر گرم را تقسیم بر ۱۰کنیم، حاصل یک سانتی گرم می شود.