شکایت خیانت در امانت
بهمن ۲۵, ۱۴۰۱شکایت برای قصور پزشکی
بهمن ۲۵, ۱۴۰۱
یکی از مشکلاتی که معمولا بعد از ارتکاب به جرم اتفاق میافتد، فرار از صحنه جرم میباشد. معمولا هنگامی که افراد مرتکب جرم میشوند به دلایل مختلف امکان دارد، صحنه جرم را ترک کنند و از نظر قانون کشور ما این عمل جرم به حساب میآید.
بسیاری از افرادی که مرتکب این عمل میشوند، معمولا ادعا میکنند که در لحظه فرار دچار ترس شدهاند و این عمل را بدون اراده انجام دادهاند اما عملا چنین مسائل و احساساتی نمیتوانند به عنوان دلیل قابل استنباطی در دادگاه برای اثبات بیگناهی و رفع مجازات فرار از صحنه جرم استفاده شوند.
پروندههای عدیدهای در دادسراهای کشور در این خصوص مفتوح میباشد، غالب این پرونده مربوط به حالتیست که تصادف خودرو با عابر گزارش شده که در این زمان راننده خاطی برای فرار از کیفرهای قانونی و حقوقی، فرار از صحنه تصادف را ترجیح میدهد.
تصادفات رانندگی
تصادفات رانندگی از جمله حوادث تلخیاند که ممکن است برای هر کسی پیش بیایند. یکی از مواردی که ممکن است در هنگام تصادف با آن مواجه شوید، متواری شدن راننده مقصر از صحنه تصادف است.
در تصادفات معمولا، رانندهاي بيمسئوليت، مصدوم را رها کرده و از صحنه جرم گریخته است که در بيشتر موارد همين فرارها یا دير رساندن مصدوم به بيمارستان منجر به فوت يا صدمات جبران ناپذيري شده است.
با رساندن سریع مصدوم به بیمارستان میتوان جان او را نجات دهد به همین دلیل سرعت عمل بعد از وقوع این حوادث اهمیت زیادی در کاهش میزان خسارت جانی دارد؛ اما برخی به جای اینکه هر چه زودتر برای نجات جان مصدوم چارهای بیاندیشند از محل حادثه متواری میشوند. قانون بین آن دسته از رانندگانی که پا روی وجدان میگذارند و از صحنه تصادف فرار میکنند با دیگر رانندگان تمایز قایل شده است.
اقدامات لازم در صحنه تصادف و فرار راننده
اگر خودتان تصادف کردید یا با چنین صحنهای روبه رو شدید،
آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید تا بتوانید از ناحق شدن حقتان جلوگیری کنید.
اولین گام درصورت متواری
شدن راننده از صحنه تصادف است
بهخاطر
سپردن
و ثبت مشخصات خودروی مقصر
یا عکسبرداری با گوشیهمراه از خودرو در حال فرار است.
درصورت ثبت شماره پلاک خودروی مقصر، میتوانید برای شکایت و گرفتن خسارت اقدام کنید.
بعد از آن با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید و واقعه را برای آنها شرح دهید.
برای مجازات
فرد متواری از صحنه تصادف به حضور مأمور آگاهی و داشتن صورت جلسه نیاز است.
در صورت آسیببدنی و جراحت در همان صحنه تصادف با اوژانس تماس گرفته و در خواست آمبولانس کنید. به دلیل فراری بودن راننده از صحنه جرم، مخارج بیمارستان رایگان خواهد بود و در صورت پیدا شدن مقصر، فرد خاطی باید مخارج را پرداخت کند.
با تشکیل صورت جلسه توسط پلیس راهنماییرانندگی، فرد زیان داده میبایست در کلانتری حاضر شود و با طرح دعوی و تنظیم شکایت نامه این موضوع را پیگیری کند.
اگر فرد زیان دیده تنها ماشینش صدمه دیده باشد، وجود کروکی تصادف به همراه بیمه نامه میتواند مشکل را حل کند.
در صورتی که قبل از حضور مأمور راهنمایی رانندگی صحنه تصادف به هم خورد، لازم است که کارشناسان راهور و دادگستری در محل وقوع حادثه حاضر شوند و به ترسیم مجدد صحنه تصادف بپردازند تا بتوانند مجازات فرار راننده
مقصر از صحنه تصادف را با اطلاعات کاملتری انجام دهند. بعد از ترسیم صحنه تصادف و تکمیل شدن پرونده، دادسرا باقی ماجرا را پیگیری میکند.
اما در صورتی که آسیب بدنی رخ داده باشد، زیان دیده باید گزارش اوژانس یا حضور در پزشکی قانونی این مشکل را پیگیری نماید.
انواع تصادفات
تصادفات رانندگی به دو دسته تقسیم میگردد:
• تصادف جرحی
• تصادف غیرجرحی
تصادفات جرحی:
در آن سرنشینان یا عابرین پیاده، دچار آسیبدیدگی شدند ،هرگونه سهل انگاری و ترک نمودن صحنه، جرم محسوب گشته و مجازات فرار از جرم برای مقصر با اجرای کیفری همراه خواهد شد.
با بیانی دیگر اگر تصادف منجر به جراحت يا فوت شخصي شود فرار از صحنه تصادف و عدم کمک به مصدوم جرم است و قانونگذار در اين خصوص به حق سخت گيري کرده است. متخلفان و کسانی که از صحنه جرم میگریزند بدانند که عواقب سختی در انتظارشان بوده و قانون هیچ رحم و مروتی در قبال این افراد ندارد.
تصادفات غیر جرحی:
به سرنشینان یا افراد آسیبی وارد نشده و تنها به وسیله نقلیه آسیب وارد شده است
با بیانی دیگر اگر تصادفي غير جرحي یا به عبارتی بدون تلفات اتفاق بيافتد مثل اين که دو وسيله نقليه با هم تصادف کنند ولي کسي آسيبي نبيند و فقط خسارتي به دو خودرو وارد آيد، در اين موارد فرار از صحنه تصادف جرم نيست اما بديهي است که مالک خودرو متضرر و آسيب ديده با برداشتن شماره پلاک خودرو متخلف ميتواند براي جبران خسارت خود به مراجع قضایی مراجعه نماید.
مجازات تصادف و فرار از صحنه جرم
شدت مجازات فرار از صحنه جرم، به میزان آسیب دیدگی میباشد. درحالت کلی ترک صحنه توسط شخص مقصر مجازات کیفری به دنبال خواهد داشت. بنابراین با توجه به میزان جراحت و صدمه دیدگی فرد مصدوم، مجازات فرار از صحنه جرم متفاوت خواهد بود.
جرح ناشی از رانندگی:
ایجاد صدمات جزئی- بدون فرار:
اگر در تصادف به فرد آسیبی رسید، وظیفه دارید مصدوم را سریعاً به نزدیکترین مرکز درمانی برسانید. براساس مفاد قانونی هر گونه نقص و اختلال جسمی، که بر اثر تصادف ایجاد گردد ، با مجازات، همراه خواهد بود که لزومی ندارد این نقص یا آسیب ،به از کار افتادگی بدنی منجر شود.
فرد خطاکار باید برای جبران خسارت ، یک تا سه ماهه، حبس را تحمل نماید.چنانچه ،مصدوم تقاضای دیه داشته باشد، نمیتوان از پرداخت آن خودداری کرد. البته با رضایت فرد مصدوم و شکایت نکردن از مقصر، همه این مراحل ملغی شده و نیاز به تحمل حبس و دادن دیه نیست.
ایجاد عارضه لاعلاج - فرار از صحنه جرم:
طبق ماده ۷۱۵، هرگاه بياحتياطي يا بيمبالاتي يا عدم رعايت نظامات دولتي يا عدم مهارت راننده موجب مرض جسمي يا مغزی که غيرقابل علاج باشد و يا از بين رفتن يکي از حواس يا از کار افتادن عضوي از اعضاي بدن که يکياز وظايف ضروري زندگي انسان را انجام ميدهد يا تغيير شکل دايمي عضو يا صورت شخص يا سقط جنيني شود مرتکب به حبس از دو ماه تا يک سال و به پرداخت ديه در صورت مطالبه از ناحيه مصدوم محکوم ميشود.
با ترک محل حادثه ،مجازات فرار از صحنه جرم ، دو برابر میشود و شرایط سختتر خواهد شد.
اگر مجرم، در محل حادثه باقی نماند و کمک نکند، به بیش از دو سوم مجازات یک سال حبس محکوم میگردد.
طبق ماده ۷۱۶: هرگاه شخصی با همان شرایط ذکر شده، موجب صدمه بدني شود که باعث نقصان يا ضعف دايم يکي از منافع يا يکي از اعضاي بدن شود و يا باعث از بين رفتن قسمتي از عضو مصدوم گردد، بدون آنکه عضو از کار بيافتد يا باعث وضع حمل زن قبل از موعد طبيعي شود مرتکب به حبس از دو ماه تا شش ماه و پرداخت ديه در صورت مطالبه از ناحيه مصدوم محکوم خواهد شد.
قتل غیرعمدی ناشی از رانندگی:
اگر رانندهای بر اثر بیاحتیاطی تصادفی کند که منجر به قتل غیرعمدی شود به شش ماه تا سه سال حبس و پرداخت دیه در حق اولیای دم در صورت مطالبه ایشان محکوم میشود.
طبق ماده ۷۱۴ ، هرگاه بياحتياطي يا بيمبالاتي يا عدم رعايت نظامات دولتي يا عدم مهارت راننده (اعم از وسايط نقليه زميني يا آبي يا هوايي) يا متصدي وسيله موتوري منتهي به قتل غيرعمدي شود، مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نيز به پرداخت ديه در صورت مطالبه ازناحيه اوليايدم محکوم ميشود.
*
در قانون برای فرار از صحنه ی جرم آمده است که طبق ماده ۷۱۹:
«هرگاه مصدوم احتیاج به کمک فوری داشته و راننده با وجود امکان رساندن مصدوم به مراکز درمانی و یا استمداد از مأمورین انتظامی از این کار خودداری کند و یا به منظور فرار از تعقیب محل حادثه را ترک و مصدوم را رها کند حسب مورد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مذکور در مواد (۷۱۴) و (۷۱۵) و (۷۱۶) محکوم خواهد شد. دادگاه نمیتواند در مورداین ماده اعمال کیفیت مخففه نماید.»
موارد تشدید مجازات راننده فراری
رانندهای که با شرایط زیر تصادف منجر به فوت یا جرحی نماید، به بیش از دو سوم حداکثر مجازات ذکر شده در قانون به ۵ سال حبس( سه سال به اضافه دو سال) محکوم خواهد شد. البته دادگاه ميتواند علاوه بر مجازات فوق مرتکب را براي مدت يکتا پنج سال از حق رانندگي يا تصدي وسايل موتوري محروم نمايد.
شرایط تشدید مجازات :
- زيادتر از سرعت مقرر حرکت ميکرده است
- از محلهاييکه عبور از آن ممنوع گرديده است رانندگي نموده است.
- راننده يا متصدي وسايل موتوري در موقع وقوع جرم مست بوده باشد.
- پروانه رانندگی نداشته باشد.
- دستگاه موتوري را با وجود نقص و عيب مکانيکي مؤثر در تصادف به کار انداخته باشد.
- در محلهاي عبور پياده رو که علامت مخصوص دارد، مراعات لازم را ننموده است.
- مصدوم احتياج به کمک فوري داشته و راننده با وجود امکان رساندن مصدوم به مراکز درماني و يا استمداد از مأمورين انتظامي از اين کار خودداري کند.
- به منظور فرار از تعقيب محل حادثه را ترک و مصدوم را رها کند.
کمک به مصدوم و تخفیف مجازات راننده مقصر
همان طور که اشاره شد، چنان چه راننده مقصر از کمک به مصدوم خودداری کرده و از صحنه تصادف فرار کند به دو سوم حداکثر مجازات مقرر در آن نوع جرم محکوم خواهد شد. توجه داشته باشید، اگر راننده به هر طریقی به مصدوم کمک کرده و وی را به نقاطی برای استراحت یا درمان برساند یا مامورین مربوطه را از وقوع تصادفات اگاه کند و به هر روشی بتواند، موجبات معالجه، استراحت و کاستن دردها و رنجهای مصدوم را فراهم نماید، دادگاه برای وی تخفیف مجازات در نظر خواهد گرفت.
مراحل شکایت از راننده فراری در تصادف
همان طور که اشاره شد در ابتدا با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید تا مأموران کلانتری و راهنماییورانندگی در محل تصادف حاضر شوند. پس از تهیه و تنظیم کروکی و صورتجلسه تصادف، شخص زیاندیده یا یکی از بستگان درجهیک او باید برای تنظیم شکایتنامه در کلانتری محل حاضر شوند.
همچنین تهیه یک صورتجلسه از وقوع تصادف با شهادت و امضای شاهدین حادثه همراه باشد.
اگر تصادف جرحی باشد، فرد زیاندیده برای بررسی سلامت فیزیکی به پزشکیقانونی معرفی خواهد شد یا دریافت گزارش اورژانس درصورتی که تصادف جرحی باشد و درصورتی که تصادف غیرجرحی باشد، باید به همراه مدارک تصادف و بیمه شخص ثالث به شرکت بیمه مراجعه کرد.
در انتها با ارائه صورتجلسه و گزارشهای مربوطه به شورای حل اختلاف برای شکایت از راننده فراری در تصادف
مراجعه کنید.
دریافت خسارت بعد از فرار از صحنه جرم
با کمک و مشاره وکیل، در دادسرا علیه راننده ی متواری یک درخواست تنظیم شده و به انضمام برگه بازجویی از مصدوم احتمالی،پرونده برای تنظیم آخرین صورت جلسه توسط قاضی به دادگاه ارسال میگردد. در صورتی که مقصر شناسایی شود شرکت بیمهگر خسارت را به زیان دیده پرداخت میکند.
در صورت عدم شناسایی نیز زیان دیده متضرر نمیشود. طبق ماده ۱۰ قانون بیمه، نظر به اینکه جبران خسارات جانی و مالی وارده به خسارت دیدگان از حوادثی که به علت متواری شدن وسیله نقلیه خاطی از محل و یا شناخته نشدن مسئول حادثه و اثبات فرار راننده از صحنه تصادف، از صندوق مستقلی به نام صندوق خسارات تأمین میگردد .
برای پیگیری دریافت خسارت، شخص متضرر در صحنه تصادف ملزم است تا مراحل فوق الذکر را به انجام رسانده تا کلیه مستندات صحنه تصادف را برای اثبات وقوع تصادف در دست داشته باشد. پس در صورت متواری شدن شخص مقصر نگران نباشید و توجه داشت که جبران خسارت از دو راه تنظیم شکایت و شناسایی فرد مقصر و در صورت عدم امکان این امر،از طریق صندوق خسارات قابل انجام است.
وکیل فرار از صحنه جرم
با توجه به پیچیدگی و حساسیتهای پروندههای فرار مرتکب از حوادث رانندگی و ارتباط آنها با جان و مال افراد، وکلای حوادث رانندگی
باید از تجربه بالایی برخوردار بوده و پروندههای مشابه زیادی را به سرانجام رسانده باشند.
دفتر حقوقی حقگرا با مشاوره و به دست گرفتن پروندههای حقوقی شما برای احقاق حق افراد تلاش میکند.
1 دیدگاه
سلام ممنون میشم پاسخ بنده رو بدید
من امروز یک تصادف با اتوبوس خط واحد داشتم. تصورم این بود که ایست کامل داشتم ولی با عبور اتوبوس از جلوی من سپر به سپر گیر کرد و بخشی از سپر او و پر من آسیب دید. راننده خط واحد از شماره پلاک من عکس برداشت. من جلوتر رفتم تا مسیر برای ترافیک باز بشه ولی ترافیک طوری بود و بخاطر نداشتن مدارک به مسیر خودم ادامه دادم و در واقع صحنهتصاوف رو ترک کردم.
آقایی که اونجا بود ادعا میکرد مقصر من هستم. آیا با داشتن شماره پلاکم می تونند بدون حضور خودم از بیمه من خسارت بگیرند ؟ (به فرض خطاکار محسوب شدن من)
۲ – من چه راهکاری دارم تا این اتفاق (استفاده از بیمه) اتفاق نیفته ؟
۳ – آیا تبعات دیگری هم این ماجرا برای من داره ؟
۴ – از راننده واحد حتی شماره پلاک ندارم راهی هست که بتونم پیداش کنم و حلالیت بگیرم؟
ممنون از وقتی که می گذارید و پاسخ می دهید ؟