تنظیم قرارداد وکالت مقید
فروردین ۲۳, ۱۴۰۴عدم رضایت زوج برای طلاق توافقی
فروردین ۲۷, ۱۴۰۴
شکایت از بدهکار برای مطالبه وجه علاوه بر داشتن مدرک، بدون مدرک نیز شکایت امکان پذیر است و فرد طلبکار با استفاده از روشهای قانونی به کمک
وکیل میتواند اقدام به مطالبه حق و حقوق خود از فرد یا افراد بدهکار کند.
شکایت از بدهکار
زمانی میتوان شکایت از بدهکار برای مطالبه وجه را مطرح کرد که فرد وجهی را به دیگری قرض داده باشید و رابطه طلبکار و بدهکار بین طرفین شکل گیرد.
در صورتی که به فردی پول قرض داده یا کالایی نسیه دادهاید و او از بازپرداخت امتناع کند، امکان طرح شکایت وجود دارد.
زمانی که بدهکار از پرداخت وجهی که باید به طلبکار بپردازد، خودداری نماید، طلبکار میتواند همراه وکیل با مراجعه به دادگاه حقوقی و شکایت از بدهکار، درخواست مطالبه وجه از طریق محاکم قضایی را بنماید. به صورت کلی دعوای مطالبه وجه، دعوای حقوقی است که از سوی طلبکار علیه بدهکار در یک دادگاه حقوقی مطرح میگردد و خواسته آن پرداخت مبلغی وجه میباشد.
روند شکایت برای مطالبه وجه
برای مطالبه وجه به صورت قانونی طلبکار با اثبات وجود طلب خود میتواند حقش را از بدهکار مطالبه کند. در صورتی که بدهکار در موعد مقرر بدهی را پرداخت نکند، طلبکار از طریق قانونی میتواند حق خود را پیگیری کند.
طرح شکایت از بدهکار برای طلب وجه
● نداشتن مدرک برای شکایت
شکایت از بدهکار بدون مدرک ممکن است و فرد طلبکار میتواند با استفاده از روشهایی مثل اقرار بدهکار، شهادت شهود، ارسال اظهارنامه برای فرد بدهکار یا ادای سوگند طلب خود را از فرد بدهکار وصول نماید.
در مراحل طرح شکایت از بدهکار برای طلب، در صورت نداشتن مدرک فرد طلبکار برای فعال کردن شکایت خود ابتدا باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و نسبت به تنظیم دادخواست شکایت طلب بدون مدرک اقدام نماید.
اگر میزان طلب کم باشد دادخواستی که توسط وکیل حقگرا تنظیم شده را به وسیله دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنید. سپس دادخواست تنظیم شده برای رسیدگی به شورای حل اختلاف ارسال میشود.
اما اگر مبلغ طلب بدون مدرک زیاد باشد ابتداء دادخواست شکایت طلب بدون مدرک در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تنظیم شده سپس برای تشکیل پرونده و رسیدگی به شعب دادگاههای عمومی و حقوقی ارسال میشود.
● مدرک معتبر برای شکایت
مستندات معتبر برای شکایت مانند چک، سفته، رسید بانکی و قرارداد است که سرعت روند رسیدگی به پرونده را افزایش میدهد.
○ از روشهای رایج طرح شکایت از بدهکاران، ارائه رسید بانکی میباشد.
رسید بانکی به تنهایی نمیتواند دلیل مناسب و محکمه پسندی برای شکایت از بدهکار بدون مدرک باشد.
شکایت از بدهکار در صورتی موثر است که دلایل و شواهد دیگری در تایید آن وجود داشته باشد در غیر این صورت رسیده بانکی به تنهایی نمیتواند تایید کننده بدهکار بودن یک فرد باشد.
رسید بانکی، به عنوان ادله اثبات دعوا مورد استفاده قرار میگیرد. بدهکار بودن فرد را میتوان با استفاده از رسید بانکی ثابت کرد.
در این حالت نیز باید به کمک وکیل در پرونده ادله مناسب بیاورید و ثابت کنید که رسیدبانکی بابت چه طلبی استفاده شده است. اگر بدهکار برای دفاع از خود در دادگاه سند مبتنی بر تسویه بدهی را ارائه دهد، شکایت از بدهکار به نتایج مطلوب ختم نمیشود.
○ داشتن فیلم و عکس برای اثبات طلب کفایت نمی کند و ارائه آن به مراجع رسیدگی کننده یا قاضی پرونده فقط می تواند به عنوان نشانه و اماره ای در تایید اثبات طلب باشد.
وقتی فرد شاکی دلایل و مدارک لازم برای اثبات خواسته یا طلب خود نداشته باشد ارائه فیلم و عکس یا قرائن و اماراتی از این دست فقط می تواند به افزایش یقین قاضی کمک کرده و در صدور حکم به نفع فرد خواهان موثر باشد.
○ شکایت از بدهکار با مدرک پیامکی امکان پذیر است اما ارائه این گونه مدارک به عنوان دلیل و اثبات کننده اتهام پذیرفته مورد پذیرش نیست و فقط می تواند به عنوان اماره به افزایش علم و یقین قاضی برای صدور حکم و تعیین تکلیف پرونده کمک نماید.
پیگیری شکایت از بدهکار
پیگیری پرونده شکایت از بدهکار با داشتن رسید بانکی، توسط دو مرجع انجام میشود:
■ شورای حل اختلاف
در مواردی که بدهکار از پرداخت بدهی کمتر از 20 میلیون تومان امتناع میکند، شورای حل اختلاف میتواند به این شکایت رسیدگی کند. در این مرحله، هدف اصلی حل مشکل از طریق صلح و سازش است و نیازی به ارجاع پرونده به دادگاه نیست. این شورا با بررسی مستندات جمعآوری شده به کمک وکیل و ارائه شده توسط طلبکار، راهحلی قانونی و صلحآمیز برای موضوع در نظر میگیرد.
■ دادگاه عمومی حقوقی
اگر مبلغ طلب بیش از 20 میلیون تومان باشد، پرونده به دادگاه عمومی حقوقی ارجاع میشود که صلاحیت رسیدگی به دعاوی حقوقی بزرگتر را دارد. در این شرایط، گرفتن مشاوره حقوقی و سپردن پیگیری پرونده به وکیل دفتر حقوقی حقگرا برای طرح دعوا و ارائه دادخواست و جمعآوری بهترین راهکار است.
با داشتن وکیل روند دادرسی به این صورت است که وکیل شاکی ابتدا دادخواست خود را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت میکند و سپس پرونده برای بررسی به دادگاه صالح ارسال میشود.
جلسه شکایت از بدهکار
پس از ثبت دادخواست و تعیین زمان جلسه، طلبکار و بدهکار بهعنوان خواهان و خوانده موظف به حضور در جلسه رسیدگی هستند تا مستندات و دلایل خود را ارائه دهند.
در پایان، شورا یا دادگاه با بررسی مدارک، حکم نهایی را صادر میکند و نتیجه به طرفین اعلام میشود. در صورت صدور حکم به نفع خواهان، مرحله اجرای حکم آغاز میشود که طی آن طلبکار میتواند طلب خود را از بدهکار وصول کند.
مطالبه وجه از بدهکار
برای مطالبه وجه وکیل میتواند درخواست تأمین خواسته را مطرح کند تا اموال بدهکار قبل از صدور حکم نهایی توقیف شوند و از انتقال آنها جلوگیری شود. این اقدام میتواند تضمینی برای پرداخت بدهی در آینده باشد.
همچنین، اگر بدهکار از پرداخت بدهی امتناع کند، وکیل حقگرا میتواند علاوه بر مبلغ اصلی طلب، خسارت تأخیر تادیه را نیز از طریق مراجع قضایی مطالبه کند. این خسارت بر اساس مدتزمان تأخیر و نرخ تورم محاسبه شده و به نفع طلبکار صادر میشود. همچنین، وکیل قادر است برای اجرای حکم و توقیف اموال بدهکار، تمامی اقدامات حقوقی لازم را انجام دهد تا مطالبات شما به صورت کامل وصول شوند.
در صورتی که بدهکار توانایی پرداخت بدهی را نداشته باشد یا از اجرای حکم امتناع کند، وکیل حقگرا میتواند به استفاده از ابزارهای قانونی مانند توقیف اموال یا مسدود کردن حسابهای بانکی بدهکار بپردازد. این اقدامات قانونی به طلبکار اجازه میدهد که بدون نیاز به تعامل مستقیم با بدهکار، از داراییهای او برای وصول مطالبات خود استفاده کند.