حکم ازدواج صوری
بهمن ۱۲, ۱۴۰۱مجازات نزول خواری
بهمن ۱۲, ۱۴۰۱
گاهی پیش میآید که یک شخص جنسیتی را که از ابتدای تولد داشته، قبول ندارد
افرادی که سالها درگیر مسئله نارضایتی از جنسیت خود هستند و
به موضوع تغییر جنسیت
خود فکر میکنند که این آمار
در حال افزایش میباشد
این اشخاص کسانی هستند که از اختلالات در هویت جنسی خود رنج میبرند
متاسفانه در گذشته به این افراد به دیده منفی نگریسته میشود. نارضایتی از جنسیت به عنوان یک ضایعه روانی نگاه میشد و به جهت این فشار اجتماعی افرادی که جنسیت روانی آنها با جنسیت فیزیکی آنها متفاوت بود مورد طرد و تمسخر و فشار اجتماعی قرار میگیرفتند.
به گونهای که زندگی برایشان به تنگ آمده و بسیاری دست به خودکشی میزنند. این در حالی است که باید پذیرفت که اینان از بیماری نارضایتی جنسی رنج میبرند و مجرم نیستند. در نتیجه حق زندگی و برخورداری از امکانات مانند یک فرد عادی در جامعه را دارند.
در حال حاضر، متقاضیان تغییر جنسیت جهت انجام این کار به طور قانونی و اعمال آن باید مراحل و شرایط
قانونی و حقوقی را پشتسر گذارند
نارضایتی از جنسیت
افرادی در جهان به دلیل مشکلات ژنتیکی، زمانی که شروع به شناخت خود میکنند با توجه به روحیات و اخلاقیات خود احساس میکنند در کالبدی اشتباه به دنیا آمدهاند و به جنس دیگری تعلق دارند. بنابراین برای زندگی بهتر مایل هستند تا جنسیت و هویت شان به کلی تغییر کند.
نارضایتی از جنسیت به معنی همجنسگرایی نیست و در واقع فرد بیشتر از اینکه تمرکز برگرایش جنسی و سکچوال خود داشته باشد در مورد جنسیت خود میاندیشد.
ترنس سکشوال اختلالی است که افراد مبتلا به آن علی رغم نداشتن مشکل در اندام جنسی خود، به لحاظ روحی به جنسیت مخالف تعلق دارند
تغییر جنسیت در قانون ایران به رسمیت شناخته شده و رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه خانواده است.
پزشکان قادرند علائم و نشانههای جنس مخالف را در افرادی که از مشکلات تغییر جنسیت رنج میبرند، پیدا کرده و فرم تایید پزشکی قانونی را به افراد بدهند.
در ماده ۹۳۹ قانون مدنی آمده است که:
« اگر در فرد میان جنسی علائم جنسی یک جنسیت بر علائم جنسی دیگر غالب باشد شخص متاثر احکام جنسیتی میشود که علائم آن جنس در او غالب است.» همچنین در قانون حمایت از خانواده نیز آمده است کسی که متقاضی برای تغییر جنسیت است، باید برای گرفتن مجوز و مراحل قانونی به دادگاه خانواده مراجعه نماید.
تغییر جنسیت
هر گونه تبدیل، اصلاح و یا تغییر که در جنس فرد ایجاد شود به صورتی که در وضعیت فعلی او از نظر زن یا مرد بودن با حالت سابق، تفاوت ایجاد شود، «تغییر جنسیت» گفته میشود. در عرف جاری نیز کسانی هستند که بدلیل قابلیتهای فیزیکی دو جنس مذکر و مؤنث و به تعبیر دیگر اختلال در هویت جنسی، از جنسیت خود اظهار نارضایتی میکنند. در واقع جنسیتی که در روانشان حس میکنند با جنسیت جسمشان متضاد است. بنابراین تمایل دارند، با عمل جراحی هویت و جنسیت آنان بطور کلی تغییر کند.
کشور ایران یکی از کشورهایی که با برخورداری از تکنولوژیهای به روز در این خصوص، درصد بالایی از عملهای تغییر جنسیت را به خود اختصاص داده است.
تغییر جنسیت در ایران امری مرسوم است که امام خمینی (ره) در سال ۱۳۶۱ طی فتوایی آن را آزاد و مشروع اعلام کرد.
پس از آن بر اساس قانون حمایت خانواده ، صدور مجوز برای عمل تغییر جنسیت در صلاحیت دادگاه خانواده است که افراد ترنس سکشوال یا ترا جنسیتی باید ابتدا روند قانونی و پزشکی را پشتسر گذاشته تا بتوانند عمل تغییر جنسیت را انجام داده و نام خود را تغییر دهند .
چالشهای تغییر جنسیت
افراد ترنس، قبل و بعد از عمل تغییر جنسیت، با چالشهای زیادی روبه رو هستند. این مشکلات با داشتن خانواده و بافت سنتی بیشتر نیز میشود. پذیرش هویت جدید نیز گاهی برای خود و اطرافیان چالشبرانگیز است. شناسنامه، سهم ارث، حقوق فرد در جامعه، قراردادها، و خیلی چیزهای دیگر که شخص از بدو تولد با هویت قبلی خود با آنها سروکار داشته در این تغییر جنسیت عوض میشوند.
عواقب انجام دادن یا ندادن عمل تغییر جنسیت:
1- افراد مبتلا به این اختلال، اگر به خاطر ترس از واکنش دیگران اقدام به درمان نکنند آسیب های روزافزونی به خود و اطرافیان وارد خواهند کرد، چرا که روند تکامل هویت جنسی (یعنی درک از زن یا مرد بودن) در آنان به طور کامل و صحیح صورت نگرفته است و رشد کردن به عنوان جنسی که در حقیقت به آن متعلق نیستند جدای از لطمه به هویت جنسی، باقی شئون زندگی آنان را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
2- در مورد عواقب انجام این عمل نیز باید گفت با این جراحی مثل هر عمل دیگری، به جز مسائل روانشناختی پیچیدهای مثل رویارویی فرد با هویتی متفاوت، عوارض جسمانی بعد از عمل هم گریبانگیر این افراد خواهد بود. عوارضی که باید پیش از اقدام به این جراحی کاملا و به طور دقیق از آنها مطلع شد و با پذیرش کامل عواقب قطعی و احتمالی، اقدام به عمل جراحی کرد.
3- داوطلبین این عمل باید آگاه باشند احتمال اینکه بعد از جراحی تغییر جنسیت، به رضایت کامل از خود و جنسیت خود نرسند نیز وجود دارد. یعنی ممکن است بعد از عمل ببینند به آنچه میخواسته یا فکر میکردهاند، تبدیل نشدند.افراد مبتلا باید بدانند در نهایت هم با یک زن یا مرد عادی تفاوتهایی خواهند داشت و بنابراین با آگاهی از میزان رضایتمندی خود نسبت به این مسئله اقدام به جراحی کنند.
انواع اختلالات جنسی
از میان مبتلایان به اختلالات جنسی، دو گروه از افراد تمایل بیشتری به تغییر جنسیت دارند.
1- تراجنسی یا ترنس سکچوال (transsexual) :
به کسانی گفته میشود که به دلیل نارضایتی از جنس خود، خواستار تغییر جنسیتشان هستند. این افراد از زمانی که خود را میشناسند، احساس می کنند به جنس دیگر تعلق دارند. در واقع مبتلایان به «اختلال هویت جنسی» دچار نارضایتی از جنسیت خود هستند، بیآنکه هیچگونه ناسامانی یا مشکلی در جسم آنان مشاهده شود
2- دوجنسی:
در این اختلال، که با اصطلاح ابهام هویت جنسی شناخته میشود با فردی روبرو هستیم که از بدو تولد آلت تناسلی بینابین دارد.
یعنی اشخاصی که هم فیزیولوژیک مرد و هم فیزیولوژیک زن را دارا هستند
در صورتی که علائم مردانگی در این فرد خنثی، غالب باشد وی را مرد و در صورت غالب بودن علائم زنانگی وی را زن در نظر میگیرد
«انجمن حمایت از بیماران مبتلا به اختلالات هویت جنسی ایران» در سال ۱۳۸۶ به ثبت رسیده است.
تفاوت ترنس و همجنسگرای
ترنسسکشوال اختلالی است که افراد مبتلا به آن علیرغم نداشتن مشکل در اندام جنسی خود، بهلحاظ روحی به جنسیت مخالف تعلق دارند. به عقیده شخص ترنس، میان احساسات وی با جنسیتش تناقضی وجود دارد و درواقع اگر مرد است میخواهد در قالب یک زن زندگی کند و اگر زن است، معتقد است در واقعیت باید در قامت یک مرد شناخته شود، درحالیکه بهلحاظ جسمی هیچ مشکلی در اندام تناسلی خود ندارد.
برخی افراد جامعه به سبب کماطلاعی
تصور میکنند افراد ترنس
دچار انحراف اخلاقی هستند، درحالیکه این موضوع بههیچعنوان صحیح نیست
این افراد لزوما مرتکب عمل همجنسگرایی نمیشوند که بتوان آنها را مجرم تلقی کرد و بهعکس این افراد میتوانند بهطور کاملا شرعی و قانونی درخواست عمل تغییر جنسیت دهند
همجنسگرای مثلاً مذکر، با علم به جنسیت مذکر خودش، باز تمایل دارد که با جنس مذکر رابطه جنسی داشته باشد. یعنی خودش را مرد میداند و به مردان گرایش جنسی دارد!
اما یک مرد مبتلا به "اختلال هویت جنسی" (ترانس سکسوالیسم)، تمایلات زنانه دارد و خودش را زن می داند. رفتارها و تمایلاتش زنانه است و اصرار زیادی هم دارد که حتی شکل ظاهری بدنش را زنانه کند.
اما یک همجنسگرا هیچ وقت نمیخواهد عمل جراحی کند و تغییر جنسیت دهد.
کشش عاطفی و جنسی به فرد موافق و هم جنس خود را دارد
البته همجنسگرایی با همجنسبازی فرق دارد.
فرد همجنسگرا کشش ذاتی و درونی به فرد همجنس دارد طوری که نمیتواند
در رابطه جنسی جنس مخالف را تصور کند.
اما همجنسباز هم با جنس موافق و هم جنس مخالف میتواند رابطه جنسی داشته باشد چون فقط به فکر ارضا غریزه جنسی خود است . اما فرد همجنسگرا علاوه بر ارضا خویش به عواطف و کشش عاطفی خود هم اهمیت میدهد .
این عمل در بعضی از زنان و مردان وجود دارد که در مردان به آن لواط و در زنان به آن مساحقه میگویند
سه دین ابراهیمی یهودیت، مسیحیت و اسلام آشکارا با همجنسگرایی مخالفت کردهاند، اما برخی مسیحیان در این زمینه نظرات متفاوتی دارند، چنانکه برخی کلیساها عقد شرعی همجنسگرایان را جاری میکنند و برخی نیز، این عمل را مطرود میدانند
.
لواط از جانب حضرت محمد، پیامبر اسلام و تمامی امامان شیعه نهی شده و از عواقب اخروی آن به شدت یاد شدهاست.
در فقه شیعه و قوانین ایران
مجازاتهای دنیوی سنگینی نیز برای لواط و دیگر کنشهای همجنسخواهانه در نظر گرفته شدهاست.
قوانین اسلامی در تغییر جنسیت
ایران جز معدود کشورهای مسلمان است که عمل تغییر جنسیت را قانونی اعلام کرده است.
سید روحالله خمینی در سال ۱۳۴۳ در تحریرالوسیله به اصل تغییر جنس (تبطیق و بازتایید جنسیت) فتوا داد.
براساس فقه شیعه، ملاک وظایف شرعی هر فرد، جنسیت حقیقی اوست.
بر اساس همین جنسیت نیز ارث به او تعلق میگیرد و احکام نکاح، نفقه، حضانت، ولایت و حدود محرمیت ... به او تعلق میگیرد. برای مثال زن ترنس، به اندازه یک زن از ارث سهم میبرد.
• ازدواج:
در عقودی مانند ازدواج، اگر تغییر جنسیتی پس از ازدواج رخ دهد، ازدواج سابق منحل و رابطه زوجیت بدون نیاز به فسخ یا طلاق و گرفتن عده، از تاریخ تغییر جنسیت باطل خواهد شد.
• مخارج عروسی و طلا:
شوهر میتواند تمام هزینههای متعارف عروسی را از او دریافت کند. در مورد طلاها اگر در دوران نامزدی باشند، شوهر میتواند آنها را پس بگیرد اما اگر عقد ازدواج واقع شده باشد، چون زن مالک آنها شده و میتواند هر تصرفی در آنها داشته باشد.
• نکاح:
اگر خود زن تغییر جنسیت بدهد، پس از انحلال نکاح نیازی به نگه داشتن عده نیست اما اگر شوهر تغییر جنسیت بدهد و نکاح پایان یابد، نگه داشتن عده بر زن واجب است.
• مهریه:
با جاری شدن عقد، به زن مهریه تعلق خواهد گرفت و میتواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بکند. بنابراین، مالکیت زوجه بر مهریه، از زمان عقد است. در صورت تغییر جنسیت دو حالت پیش می آید:
- تغییر جنسیت پس از عقد ازدواج و پیش از برقراری رابطه جنسی : اگر به علت تغییر جنسیت یکی از زوجین، نکاح منحل شود، تکلیفی به پرداخت مهریه وجود ندارد. زیرا علت تعیین مهریه و پرداخت آن از بین رفته است. در صورت پرداخت مهریه، باید مسترد شود. اگر در این جریان، ضرری به یکی از آنان وارد شده باشد و بین عمل تغییر جنسیت و ضرر مسلم، رابطهی سببیت وجود داشته باشد، از طریق مراجع قضایی قابل مطالبه است.
- تغییر جنسیت پس از عقد ازدواج و پس از برقراری رابطه جنسی : در این صورت نیز رابطهی زوجیت ادامه پیدا نخواهد کرد. اما از آنجاییکه قبل از تغییر جنسیت، ازدواج اعتبار قانونی و شرعی داشته ، زوجین در برابر یکدیگر حقوق و تکالیف قانونی و شرعی دارند. بنابراین، تغییر جنسیت شوهر و تبدیل وی به زن، در تعهد ایجاد شدهی وی تأثیری ندارد و نمیتواند به بهانهی اینکه در حال حاضر زن شده از پرداخت مهریهی زوجهی سابق خود امتناع کند. همچنین اگر زنی بعد از نزدیکی با شوهر خود، تغییرجنسیت بدهد، در این صورت نیز مهریه وی بر عهده شوهر سابق وی، باقی است. مهریه زوجهی سابق به علت تغییرجنسیت و تبدیل به مرد شدن ساقط نخواهد شد.
• تکلیف فرزندان:
براساس قانون ایران مادر کسی است که فرزند از تخمک اوست و فرزند را در رحم خود پرورش داده و به دنیا آورده باشد و پدر کسی است که فرزند از نطفه او متولد شده باشد.
طبق این تعاریف، پس از تغییر جنسیت همچنان هویت و عنوان پدر و مادر برای فرزندانشان باقی میماند؛ بنابراین، همچنان حضانت برای آنها وجود دارد.
فرزند متولد شده، تحت ولایت پدر قرار میگیرد و هیچ مقامی حق تنفیذ یا تغییر این وضع را ندارد. بر اساس قانون مدنی مادر تا هفت سال از تاریخ تولد فرزند برای نگهداری از او اولویت دارد. اما ولایت از آن پدر و جد پدری است. اگر پدر یا مادر تغییر جنسیّت دهد، وضعیت ولایت و حضانت فرزندان به صورت زیر است:
- تغییر جنسیّت مادر به مرد: مادری که تغییر جنسیت داده، ولایت بر اولاد صغار پیدا نمیکند. نقش مادر به محض تغییر جنسیت، تبدیل به پدر نشده بلکه همچنان عنوان مادر بر او اطلاق میشود.
- تغییر جنسیت پدر به زن: همان گونه که در قانون مدنی نیز سلب حق ولایت ولی یا عزل او پیش بینی شده، در این حالت نیز دو نظر مبنی بر سقوط و بقای ولایت وجود دارد. بدین صورت که اگر تغییر جنسیت اثری سوء، نسبت به کودک نداشته و به او آسیبی نرساند، دلیلی بر سقوط ولایت وجود ندارد ولی اگر به کودک صدمه وارد کند، می توان حکم به سقوط حق حضانت یا ولایت دارنده حق داد.
به طور کلی اگر مادر یا پدر پس از تغییر جنسیت صلاحیت خود را برای حضانت فرزند به هر دلیلی از دست بدهند، براساس ماده ۱۱۷۳ برای فرزند قیم تعیین میشود.
• پرداخت نفقه:
پرداخت نفقه همسر، ملاک وضعیت فعلی شخص است. به زنی که تغییر جنسیت داده است نفقه تعلق نمیگیرد چون زوجیت منتفی شده است. اما در صورتیکه پدر تغییر جنسیت داده و به زن تبدیل شود، در خصوص فرزندان او، هیچ تأثیری بر وجوب پرداخت نفقه ایجاد نخواهد شد.
• ارث:
فردی که تغییر جنسیت داده از والدین خویش مطابق جنسیت وی در زمان فوت والدین ارث میبرد. اگر یکی از والدین او بمیرد، پسر فعلی دو برابر دختر فعلی ارث میبرد. همچنین این قاعده در سایر طبقات ارث وجود دارد. بنایراین اگر دختر به جنس پسر، تغییر جنسیّت دهد، دو برابر دختر ارث میبرد و بالعکس. در خصوص سهم الارث والدین تغییر جنسیت داده از فرزند، به طور کلی باید گفت ارث بردن والدین به لحاظ انعقاد و بسته شدن نطفه از آنهاست. بنابراین پدر به کسی اطلاق میشود که نطفه از آن اوست و این عنوان بعد از تغییر جنسیت نیز تغییر نمیکند.
• ارث والدین از فرزندان:
ملاک زمان انعقاد نطفه است. به این معنی که در زمانی که نطفه فرزند تشکیل میشود، مادر و پدر هر جنسیتی که داشته باشند، بعد از فوت فرزندانشان براساس همان جنسیت ارث میبرند، هرچند تغییر جنسیت انجام داده باشند.
• دریافت دیه:
برای دریافت آن ملاک، زمان مطالبه است. یعنی شخصی که خواهان دیه است، در زمان مطالبهی آن هر جنسیتی که داشته باشد، به همان میزان دیه پرداخت میشود.
روند قانونی تغییر جنسیت در ایران
مسیری که افراد ترنس برای انجام عمل تغییر جنسیت باید طی کنند، به دو روش است که به صورت خلاصه در ادامه گفته شده است. برای انجام عمل تغییر نسیت لازم است افراد تایید روانپزشک، دادگاه و آزمایشگاه را داشته باشند.
روش اول :
1- مراجعه به روانپزشک معتبر و دارای صلاحیت
2- گذراندن دوران روان درمانی- جلسات رواندرمانی (یکساله که 6 ماه آن
را باید در قالب جنس مخالف زندگی کنند)
3- دریافت تاییدیه مبنی بر ترنس بودن از روانپزشک
4- انجام آزمایشهای تشخیص سطح هورمون و کاریوتایپ برای اطمینان از اینکه فرد دچار اختلال هورمونی یا کروموزومی نیست.
5- مراجعه به دادگاه و ارائه دادخواست تغییر جنس
6- ارجاع فرد تراجنسی از دادگاه به پزشکی قانونی برای تاییدیه مدارک پزشکی
7- تایید پزشکی قانونی و ارجاع به قاضی
8- دریافت حکم قاضی مبنی بر جواز تغییر جنس
روش دوم :
1- مراجعه به دادگاه خانواده و ارائه دادخواست تغییر جنسیت به کمک وکیل
2- ارجاع فرد ترنس به پزشکی قانونی
3- معرفی به یک روانپزشک معتبر از طرف پزشکی قانونی و گذراندن مراحل روان درمانی
(یکساله که 6 ماه آن
را باید در قالب جنس مخالف زندگی کنند)
4- انجام آزمایشهای تشخیص سطح هورمون و کاریوتایپ برای اطمینان از اینکه فرد دچار اختلال هورمونی یا کروموزومی نیست.
5- تایید از طرف روانپزشک و ارجاع به پزشکی قانونی
6- تایید از طرف پزشکی قانونی و ارجاع به قاضی
7- دریافت حکم قاضی مبنی بر جواز تغییر جنس
پس از صدور حکم تغییر جنسیت، گواهی و دستورهای لازم خطاب به اداره ثبت احوال و سایر مراجع، برای ابطال شناسنامه فعلی و صدور شناسنامه با هویت و مشخصات جدید به نام متقاضی، صادر میشود.
جوامعی مانند ایران، هنوز پذیرش بالایی نسبت به مسئله تغییر جنسیت ندارند. بنابراین تطبیق پذیری اطرافیان با شرایط جدید را، پس از اصلاح جنسیت باید بیشتر مورد توجه قرار داد. جنسیت ذهن و تفکر این افراد با جنسیت فیزیکی آنها در تضاد بوده و آنچه در روانشان حس میکنند با جسمشان در تناقض است. لازم است اعضای خانواده و نزدیکان آن فرد و همین طور افراد در سطح جامعه، به لحاظ رفتاری درک بیشتری از این افراد داشته باشند و به آنها پس از تغییر جنسیت کمک کنند.
محدوده سنی عمل تغییر جنسیت
معمولا دادخواست تغییر جنسیت از سن ۱۸ سالگی (سن قانونی) است، اما در هر سنی، شخص حتما باید دورههای مشاوره روانشناسی و مشاوره جنسی را قبل از عمل طی کند.
تغییر جنسیت و مهاجرت
برای عمل تغییر جنسیت لازم نیست به خارج از کشور بروید
در ایران دادگاه خانواده تا زمانی که براساس گزارشهای پزشکی قانونی و روانپزشکی اثبات نشود که فرد متقاضی عمل تغییر جنسیت واقعا به عمل نیاز دارد، با انجام آن موافقت نمیکند، بعضی از افراد ترنس که ترجیح میدهند از راه فرآیند قانونی در کشور اقدام نکنند، تصور میکنند میتوانند به کشور مدنظرشان سفر کنند، درخواست پناهندگی دهند، رایگان عمل کنند و بعد به ایران بازگردند.
اما رسیدگی به درخواست پناهندگی و اخذ اقامت ممکن است تا چند سال زمان ببرد. ضمن اینکه بعضی از عملهای جراحی مثل فالوپلاستی یا متودیوپلاستی معمولا چندمرحلهای هستند و بین هریک از مراحل جراحی لازم است فاصله بیفتد.
ایران بهعنوان یک کشور مسلمان و شیعه این عمل را شرعی و در چهارچوب قانون تعریف کرده و این درحالی است که در بسیاری از کشورهای مسلمان از انجام این عمل ممانعت میشود، بنابراین ایران به یکی از کشورهای باسابقه در زمینه انجام عملهای تغییر جنسیت و به مقصدی برای متقاضیان این عمل در جهان اسلام تبدیل شده است. کشور ترکیه نیز یکی از مقصدهای معمول این افراد برای انجام عملهای تغییر جنسیت است.
هزینه عملهای تغییر جنسیت
البته در بعضی از کشورها نظیر کانادا، انگلیس، آلمان، فرانسه و…
برای شهروندان این کشورها کم هزینه و گاهی رایگان است.
اما افرادی که بهعنوان توریست وارد این کشورها شدهاند یا اقامت کاری یا تحصیلی با مدتزمان معین و بیمه مشخص دارند، اغلب نمیتوانند عملهای تغییر جنسیت خود را بهصورت رایگان انجام دهند و ناچارند هزینههای سنگین عمل خود در خارج از کشور را بهطور کامل پرداخت کنند
عملهای مورد نیاز برای تغییر جنسیت
طبق آمار،
در حال حاضر میل زنان به تغییر جنسیت بیش از مردان است
علاوه بر عملهای مربوط به تغییر اندامهای جنسی، عمل تخیله سینه یا قرار دادن پروتز سینه و سایر اندامها مثل بینی، گونهها، استخوان فک و است عمل زیبایی شوند. همچنین، عملهایی روی پوست، تارهای صوتی یا لیزر موهای بدن و … نیز ممکن است صورت بگیرد.
عملهایی که برای تغییر جنسیت انجام میشود، متعدد هستند؛ لذا هزینه آن نیز ممکن است بالا باشد، البته بستگی به بیمارستان هم دارد.
هزینههای بیمارستان خصوصی به مراتب بالاتر از بیمارستانهای دولتی است.
همچنین، هزینههای جراحی زیبایی فرد نیز ممکن است اضافه شوند؛ تمام هزینهها برعهده شخص میباشد.
وام برای عمل تغییر جنسیت، با این عنوان وجود ندارد اما بهزیستی کمکهای بلا عوضی را به ترنسها برای جلسات مشاوره و هزینههای مربوط به عمل جراحی میدهد.
مدارک لازم برای دادخواست تغییر جنسیت
شخص میتواند دلایلی چون شهادت شهود و مطلعین، تحقیقات محلی، استعلام نظر پزشکی قانونی، سایر دلایل و منضمات را منضم به دادخواست خود کند، البته بهتر است قبل از هر اقدامی با وکیل دفتر حقوقی حقگرا در این خصوص مشاوره داشته باشید.
2 دیدگاه
سلام.. یکی از دوستان من که در کانادا ساکن هستند عمل تطبیق جنسیت را انجام داده اند اما در ایران هیچ یک از فرایندهای پزشکی و حقوقی که پیش از عمل در ایران مرسوم است را انجام نداده اند. در حال حاضر می خواهند بتوانند مدارک هویتی ایرانشون را تغییر بدهند. میخواستم در خصوص فرایند حقوقی این شرایط ویژه که به شرح ذیل است راهنمایی بفرمایید؛ ۱- در حال حاضر ایشون ایران نیستند و لذا خودشان امکان حضور در دادگاه ایران را ندارند ( شنیده ام که در دادگاههای ایران حضور خود فرد برای احکام تطبیق جنسیت اجباری است) ۲- مراحل تطبیق جنسیت را در خارج از ایران دنبال کرده و به طور کامل الان و پس از عمل جراحی تطبیق صورت گرفته است. ۳- لذا مراحل مرسوم تطبیق در ایران پیش از حکم اولیه دادگاه در ارتباط با ایشون انجام شده است ۴- برای تغییر مدارکشون در کانادا نیاز دارند که ابتدا مدارکشون در ایران تغییر کند. ۵- چه فرایندی را برای تغییر مدارک هویتی شان در ایران پیشنهاد می کنید؟
باید سه نفر شخص متقی و ترجیحا حزب الهی شهادت بدهند که فردی که جنسیت زنانه به جنسیت مردانه تغییر جنسیت داده دارای الت جنسی مردانه شده و بالعکس