مجازات شرکت در مهمانی مختلط:
شرکت در
مهمانی مختلط و
پارتی شبانه تمامی گروهها و اقشار مختلف جامعه را در برگرفته است. این مهمانیها در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری نشده است و هیچ مستند قانونی وجود ندارد که شما را از برگزاری و یا رفتن به چنین محافلی بازدارد.
چنانچه افراد حاضر در میهمانی مرتکب جرمی نشوند از حیث شرکت در میهمانی مجازاتی ندارند، مگر آن که در ضمن مهمانی مرتکب جرم شوند. باید در نظر داشته باشید که چنین محافل و مراسمهایی با حواشی بسیاری همراه هستند. گاها افراد سودجو در این مهمانیهای شبانه، اقدام به عکسبرداری و فیلمبرداری میکنند. بعد از پارتی شبانه، مزاحمتهای این افراد شروع میشود و
تهدید به انتشار عکس و فیلم میکنند. دستگیری و مجازات فقط به دلیل حضور در مهمانی نبوده، بلکه تهیه و نگهداری مشروب، مصرف مشروبات الکلی، توزیع و استعمال مواد مخدر، برقراری روابط نامشروع و بسیاری موارد دیگر که هریک به تنهایی میتواند جرم به حساب بیاید.
*
در اصل چنانچه در آن مهمانی مرتکب جرمی نشوید، به دلیل شرکت در پارتی مختلط مجازات نخواهید شد.
انواع جرایم در مهمانی مختلط شبانه
پروندههای مطرح شده در دادسرا و دادگاههای کیفری در خصوص دستگیری اشخاص مبنی بر شرکت در مهمانی مختلط موید این امر است که در اکثریت این قبیل مهمانیهای مختلط جرایمی صورت می گیرند که به این عبارتند:
1-مجازات استعمال مشروبات الکلی در پارتی مختلط:
از جرایم شایع که در پارتی مختلط
استعمال مشروبات الکلی است که معمولا توسط میزبان مهمانی تهیه شده. مصرف مشروبات الکی در کشور ما جرم است پس فرقی ندارد که شما مشروب را در مهمانی یا در پارک استعمال کنید؛ در هر صورت شما مرتکب جرم شدهاید. از آنجایی که مشروبات الکلی یکی از ارکان جدایی ناپذیر برخی
مهمانیهای شبانه شده است، عامل اصلی مجازات جوانان در مهمانی استعمال مشروب میباشد.
قانون مجازات اسلامی در خصوص استعمال مشروبات الکلی مجازات تعیین کرده است. در خصوص استعمال مشروبات الکلی، مصرف کننده به مجازات حدی شرب مسکر که در قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، هشتاد ضربه شلاق حدی است محکوم میشود.
ماده ۲۶۴ قانون مجازات اسلامی در این خصوص بیان میدارد:
«مصرف مسکر از قبیل خوردن، تزریق و تدخین آن کم باشد یا زیاد، جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونهای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است.»
چنانچه جرم استعمال مشروبات الکلی اثبات شود، مجازات شلاق حدی ساقط نمیگردد، مگر آن که متهم از ارتکاب جرم توبه کرده باشد یعنی با
کمک و مشاوره وکیل نزد عالم دینی توبه نامه تنظیم کند و آن را ضمیمه پرونده نماید. که در این صورت با جمع شرایط دیگر مجازات حد ساقط میشود.
2- تهیه و نگهداری مشروبات الکی مهمانیهای مختلط:
بعضا شخصی یک مهمانی ترتیب میدهد و مشروبات الکلی تهیه میکند، ولی خود شخص مشروب مصرف نمیکند و تنها مشروبات را جهت استفاده مهمانان تهیه دیده است. در این شرایط هم شخص مرتکب جرم گردیده است و تفاوتی ندارد که مهمانی مختلط است یا خیر؛ در هر حالت
حمل و نگهداری مشروبات الکلی جرم محسوب میشود.
همچنین قانونگذار در ماده 702 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات تهیه کننده
مشروبات الکلی برای میهمانان در پارتی مختلط نیز به حبس تعزیری درجه شش که حبس از حداقل شش ماه تا حداکثر یک سال و شلاق تعزیری تا 74 ضربه و همچنین پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی آن محکوم میشود.