شکایت از بدهکار برای مطالبه وجه
فروردین ۲۵, ۱۴۰۴
اولین شرط برای طلاق توافقی، رضایت زوج و زوجه برای جدایی است. اما گاهی زوجه با عدم رضایت زوج برای طلاق توافقی روبه رو میشوند.
در طلاق توافقی زوجین باید در مورد تمامی مسائل مشترک رضایت داشته باشند و به توافق برسند، از جمله مسائل مالی، حضانت فرزندان، مهریه، نفقه و… بوده تا بتوانند جدایی خود را بهصورت طلاق توافقی ثبت کنند.
ثبت طلاق توافقی با رضایت زوج
سریعترین راه طلاق از طرف زن کسب رضایت زوج برای طلاق توافقی است. اما اگر با عدم رضایت زوج رو به رو شدید در این صورت زن دارای شرایط خاصی قرار میگیرد که وکیل شما را راهنمایی میکند.
اولین مرحله برای ثبت طلاق توافقی و دریافت گواهی عدم سازش از دادگاه، رضایت هر دو طرف است. اگر هر یک از طرفین به هر دلیلی راضی به انجام طلاق توافقی نباشد، دادخواست طلاق بهصورت توافقی صادر نمیشود و کسی که اصرار به طلاق دارد باید دادخواست را بهصورت یکطرفه به جریان بیندازد.
شرایط طلاق توافقی
از آنجا که در طلاق توافقی، جدایی زن و شوهر بر اساس رضایت و توافق دو نفر است. در این خصوص مسائلی اصلی و فرعی وجود دارد که پیش از صدور حکم جدایی باید زوجین راجع به آنها سازش کنند. این مسائل که شروط ایجاد طلاق توافقی هستند به طور کلی عبارتند از:
مهریه که توسط زن مطالبه یا بخشیده میشود یا حتی میتواند بخشی از آن را بر اساس توافق ببخشد و بخشی را دریافت کند.
نفقه یا همان هزینههای زندگی زن که توسط مرد باید تأمین شود، در ایام عدّه و در طول زندگی مشترک.
اجرتالمثل، یعنی پاداش یا هزینه زحماتی که زن در طول دوران زندگی کشیده است، نظیر نظافت، آشپزی و…
حضانت که همان مسئولیت یا حق نگهداری فرزندان بعد از جدایی است و هزینه نگهداری آنها نیز از مسائلی است که باید درباره آنها توافق شود.
تاثیر عدم رضایت زوج برای طلاق توافقی
زن نیز مانند مرد این حق را دارد که از دادگاه خانواده با ارائه دلیل، ضمن فرم دادخواست طلاق توافقی و اثبات آن از دادگاه خانواده درخواست طلاق کند. مطابق قانون زن با داشتن دلایلی مثل عسر و حرج، غیبت شوهر، عدم پرداخت نفقه و شروط دوازده گانه طلاق میتواند برای جدایی اقدام به تنظیم دادخواست طلاق با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی کند.
زن خواهان طلاق، علاوه بر ارائه دلیل در فرم درخواست طلاق و اثبات آن دلیل به کمک وکیل در دادگاه خانواده درخواست خود را مطرح کنید.
در این زمان بایستی تشریفات خاص طلاق را هم مانند ثبت نام در سامانه تصمیم طلاق و تنظیم و ثبت دادخواست در دفتر خدمات الکترونیک قضایی در زمان ارائه درخواست خود مبنی بر جدایی و طلاق را رعایت کند که البته شما میتوانید با خیال راحت پیگیری روند این کار را به وکیل حقگرا بسپارید.
زمانی که زن میخواهد دادخواست طلاق را به دفتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه کند نیازی نیست که مرد به زن برای ارائه درخواست طلاق به او اجازه بدهد یا این که حق درخواست طلاق منحصر به مرد نیست.
اما اگر زنی درخواست طلاق بدهد و دلیل محکمه پسندی برای جدایی نداشته باشد در این صورت اگر مرد مخالف طلاق دادن زن باشد زن موفق به طلاق نخواهد شد و مخالفت شوهر در روند رسیدگی به طلاق قطعا موثر خواهد بود.
اگر زنی درخواست طلاق بدهد و در ضمن فرم درخواست طلاق دلیل خود برای جدایی از شوهر را بیان کرده باشد در صورتی که بتواند این دلیل را در دادگاه خانواده رسیدگی کننده به دعوای طلاق ثابت کند رای طلاق از جانب دادگاه صادر می شود و تاثیر مخالفت مرد در طلاق از طرف زن از بین خواهد رفت.
اصولا، طلاق خلع بدون رضایت شوهر، امکان پذیر نبوده و رضایت زوج، از شرایط اساسی این نوع از طلاق می باشد. با این وجود، در فرضی که زوجه، وکالت بلاعزل طلاق خلع و بذل مهریه را از شوهر داشته، می تواند، با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی و ارائه مدارک لازم، من جمله عقد نامه و وکالت در طلاق، برای جدایی، اقدام نموده، ولو اینکه شوهر در زمان درخواست زن برای جدایی، رضایتی برای طلاق خلع نداشته باشد.
زمان پروسه انواع طلاق
به طور کل پروسه طلاق چه به صورت توافقی و غیر توافقی در زمانی بین ۳ ماه تا ۱ سال انجام میشود؛ البته اگر با عدم رضایت زوج برای طلاق مواجه باشیم. شروط ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی عنوان میشود در دادگاه خانواده احراز نشود زمان طلاق طولانیتر خواهد شد. زمان طلاق بستگی به نوع آن دارد:
• طلاق توافقی ۱ تا ۳ ماه زمان میبرد.
• طلاق زن با داشتن حق طلاق، ممکن است ۳ تا ۵ ماه طول بکشد.
• طلاق از طرف زن با رعایت شروط ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی به ۳ ماه تا ۱ سال زمان نیاز دارد.
زن با داشتن حق طلاق
طلاق از طرف زن داشتن حق طلاق یا همان وکالت در طلاق است. اگر زوجه از طرف همسر، وکالت در طلاق داشته باشد میتواند بدون نیاز به رضایت و حتی حضور وی برای درخواست طلاق اقدام کند.
در این روش تمامی حق و حقوق زن باید از طرف مرد پرداخت شود و با حضور وکیل حقگرا میتوان مراحل اداری و قضایی طلاق را به سرعت پیش برد.
برای گرفتن حق طلاق باید زوج و زوجه به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنند. همچنین امکان تنظیم یک شرط مستقل در سند ازدواج وجود دارد.
روند طلاق در صورت عدم رضایت زوج
اگر زوجه درخواست طلاق دهد و زوج راضیت به طلاق ندهد، احتمال عدم پرداخت حقوق زن در این باره وجود خواهد داشت.
در این زمان حقوق زن تنها به مهریه محدود نمیشود و نفقه، اجرت المثل، نفقه فرزندان و برخی موارد مالی دیگر نیز جزو حقوق زن به حساب میآید.
در رابطه با حقوق زن بارها مشاهده شده که مرد سعی در پرداخت موارد مالی کمتر از مقدار معین شده بوده که در این باره قوانینی برای دریافت حقوق زن بهطور کامل وجود داشته و زن میتواند با کمک یک وکیل حقگرا، کلیه حقوق خود را دریافت کند
طلاق با داشتن حق طلاق زن
اگر زن دارای حق طلاق باشد میتواند حتی بدون رضایت مرد طلاق خود را بگیرد. همچنین زن میتواند با استناد به یکی از شروط 12گانه موجود در عقدنامه و یا مسئله عسر و حرج نیز طلاق بگیرد و در این موارد اگر زن درخواست طلاق دهد و مرد راضیت به طلاق ندهد، با این حال امکان گرفتن طلاق وجود داشته و زن میتواند طلاق بگیرد.
نارضایتی مرد در طلاق از طرف زن
زن برای ثبت طلاق در دفاتر قضایی نیازی به اذن شوهر ندارد اما این مورد را نیز باید توجه داشته باشید که در صورتی که زن برای طلاق دلیل موجهی نداشته باشد، عدم رضایت مرد برای طلاق، کافیست تا اجازه جدایی به زن را ندهد.
اما با ارائه دلایل قانع کننده به دادگاه زن میتواند طلاق خود را بگیرد و با صدور رای دادگاه مبنی بر طلاق، مخالفت مرد برای درخواست طلاق زن تاثیری در رای دادگاه نخواهد داشت.
تاثیر مهریه در عدم رضایت زوج برای طلاق
زن میتواند با دلایل موجه طلاق بگیرد و کلیه حق و حقوق خود را نیز دریافت نماید. اما به هیچ عنوان نمیتواند در صورت عدم رضایت مرد برای طلاق، با بخشیدن مهریه طلاق بگیرد. زیرا حق طلاق متعلق به مرد است.
در برخی مواقع مشاهده شده که با بخشیدن مهریه، مرد برای طلاق راضی شده و طلاق انجام شده است به همین دلیل بسیاری پیشنهاد میکنند برای طلاق، مهریه بخشیده شود و نظر مرد مبنی بر طلاق جلب شود تا طلاق حاصل شود.