احیا کردن زمین موات
دی ۵, ۱۴۰۲پس ندادن پول رهن خانه
دی ۵, ۱۴۰۲
حق طلاق با این که به نظر میرسد مختص مردان است و زنان از حق طلاق برخوردار نیستند، اما در قانون با وجود برخی موارد زنان میتوانند درخواست طلاق بدهند از جمله مواردی که زنان میتوانند به موجب آن حق طلاق خود را اعمال کنند عبارتند از :
عدم پرداخت نفقه توسط مرد ، طلاق بر مبنای عسر و حرج و اگر مرد بیش از چهار سال غایب مفقود الاثر باشد و یا
ازدواج مجدد مردان از جمله مواردی است که زنان میتوانند
درخواست طلاق بدهند که ازدواج مجدد مردان در صورتی موجب حق طلاق میشود که مرد بدون رضایت همسر اول خود ازدواج مجدد انجام دهد
زن باید برای اینکه بتواند دادخواست از نوع طلاق از طرف زن را به دادگاه ارائه نماید باید دلایل محکمه پسندی داشته باشد. یکی از دلایل موجه زن برای طلاق،
ازدواج مجدد مرد است. شروطی که به صورت چاپی در سند ازدواج وجود دارد. یکی از این شروط مندرج، ازدواج زوج با همسر دیگر بدون رضایت زوجه است و اگر این شرط به تایید زوج در سند ازدواج رسیده باشد ولی خلاف آن عمل کند، همسر اول ، میتواند با کمک
وکیل طلاق زن، دادخواست
طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر را تقدیم دادگاه کند.
قوانین حقوقی حمایت خانواده
اصل بر این است که مرد با داشتن همسر نمیتواند ازدواج مجدد نماید، مگر در موارد استثنائی که در این صورت مرد می تواند با ارائه دلایل و مستندات و دلیل موجهی از دادگاه خانوده اجازه ازدواج مجدد بگیرد، همان طور که بیان شد،
زوجین در زمان عقد و نکاح، با یک سری شرایط عقدنامه موافقت کرده و آن را امضا میکنند این شرایط شامل
ماده 16 قانون حمایت خانواده است، که مرد در صورتی میتواند زن دوم اختیار کند که:
• همسر اول به گرفتن همسر دوم مرد، رضایت داشته باشد.
• همسر اول، زندگی و خانه را ترک کرده باشد.
• همسر اول غایب مفقودالاثر شود.
• همسر اول به اعتیاد روی آورد و معتاد شود.
• ابتلای همسر اول به جنون يا بیماریهای صعب العلاج
• مرد از سوی همسر اول تمکین نشود.
• همسر اول توان رابطه زناشویی نداشته باشد.
بنابراین در صورتی که همسر اول یکی از شروط گفته شده را داشته باشد و همچنین زوجه بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع و زوج این امر را در دادگاه اثبات و با اخذ اجازه از دادگاه همسر دیگری اختیار نماید، دادخواست طلاق زوجه از زوج به دلیل ازدواج مجدد، محقق و قابل اعمال نیست.
اما در صورتی که شرایط مندرج وجود نداشته باشد، طبق بند ۱۲ شروط دوازدهگانه عقدنامه اگر زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار کند یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت ننماید، برای زن حق طلاق ایجاد میشود و میتواند از دادگاه تقاضای طلاق نماید.
ازدواج مجدد شوهر به صورت موقت (صیغه)
در مورد ازدواج موقت بین قضات اختلاف نظر وجود دارد ولی از آنجایی که کلمه ازدواج به صورت مطلق ( دائم و موقت ) در شروط ضمن عقد به کار برده شده است شامل هر دو میباشد. رویه قضایی متمایل به نظری که ازدواج را اعم از دائم یا موقت میداند و در هر دو صورت در صورت اثبات آن به زوجه حق طلاق برای زن ایجاد میشود.
اگر زن بتواند ازدواج موقت شوهر را با دلایل محکمه پسند در دادگاه اثبات کند میتواند با استناد به شرط 12 عقد نامه طلاق بگیرد منوط بر اینکه مرد آن شرط را امضا کرده باشد. در غیر این صورت، اگر مرد شروط ضمن عقد را امضا نکرده باشد زن میتواند بر مبنای عسر و حرج از دادگاه تقاضای طلاق کند.
همانطور که گفته شد آراء متناقضی توسط دادگاه در این موارد صادر میشود ولی به چند نکته باید توجه کرد:
1. اثبات ازدواج موقت مرد به دلیل عدم ثبت در اداره ثبت احوال دشوار است.
2. اگر هم مدت آن تمام شده باشد باز هم در فرض اثبات طلاق دشوار است.
3. دلیل کسانی که طرفدار صدور حکم طلاق به درخواست زوجه به دلیل ازدواج موقت شوهر هستند این است در هر صورت ازدواج موقت هم نوعی ازدواج است و شرط ضمن عقد نکاح به اصطلاح حقوقی اطلاق دارد، شامل هر دو ازدواج میشود.
مراحل درخواست طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر
اگر که مردی بدون اجاره همسر خود ازدواج کند زوجه میتواند برای طلاق ابتدا با مشاوره از وکیل طلاق تمامی موارد مورد نیاز را با وکیل خانواده در میان بگذارد تا پرونده حقوقی مناسبی تنظیم گردد سپس با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی فرم دادخواست را دریافت کرده سپس با تکمیل و تنظیم فرم دادخواست با همراهی وکیل میتواند دادخواست طلاق به جهت ازدواج مجدد زوج بدون اخذ رضایت همسر را به دادگاه ارائه کند
موارد حقوقی ازدواج دائم شوهر بدون رضایت زن
اگر مردی بدون رضایت زن اول و اخذ اجازه دادگاه، ازدواج دائم مجدد انجام بدهد. به عبارت عامیانه حق طلاق برای زن در صورت ازدواج مجدد مرد به وجود می آید؛در این حالت چند نکته حائز اهمیت است:
1. چون سردفتران رسمی ازدواج مجاز به ثبت ازدواج دوم مرد بدون رضایت زن یا دادگاه نیستند. معمولاً در صورت ثبت، تخلفی صورت گرفته است و یا اینکه مرد در شناسنامه المثنی که نام زن اول نبوده ازدواج را ثبت کرده است. در هر حال از اداره ثبت احوال و از طریق دادگاه به درخواست زن اول استعلام میشود.
2. وقتی که مردی شروط ۱۲گانه عقدنامه را امضا کرده باشد و ازدواج مجدد بدون رضایت زن اول باشد زن وکیل شوهر در طلاق می شود و در این حالت قبول مقدار بذل مهریه با خود اوست. بنابراین در این مورد امکان حق طلاق و همچنین دریافت و مطالبه تمام مهریه برای زن امکانپذیر است.
3. ازدواج دوم مرد به هیچ عنوان قابل ابطال از سوی زن اول نیست.
مجازات مرد برای گرفتن همسر دوم
مطابق قانون فقط در موارد خاصی اجازه ازدواج مجدد به مرد داده شده است تا ازدواج دوم یا چند همسری رواج پیدا نکند و موجب هوسرانی مردها در جامعه نگردد.
قانونا اختیار کردن همسر دوم بدون رضایت همسر اول این حق را به زن اول میدهد تا درخواست طلاق نماید.
همچنین طبق ماده ۱۷ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۵۳، هرگاه مردي با داشتن همسر بدون کسب اجازه از دادگاه اقدام به ازدواج نمايد، به حبس جنحهای از شش ماه تا يك سال محكوم خواهد شد، همين مجازات براي عاقد و سردفتر ازدواجی که مدارک اجازه ازدواج مجدد در دادگاه را بررسی نکند و زن جديد كه آگاه به ازدواج سابق مرد باشند نیز تعیین میگردد.
همچنین مطابق ماده 49 قانون حمایت از خانواده، اگر فرد برای ازدواج مجدد از همسر اول اجازه نگیرد، جرم انجام داده و مجازات میشود. مجازات آن جزای نقدی درجه 5 و یا حبس تعزیری درجه 7 میباشد؛ بنابراین ازدواج مجدد همسر بدون اجازه زن اول، هم برای مرد و هم برای زن دوم مشکلساز خواهد بود.
نکته مهم دیگر این است که ازدواج مجدد باید به صورت قانونی ثبت گردد و اگر به دلایلی عقد دائم ثبت نگردد جرم و مجازاتی را به دنبال دارد که در قانون به آن اشاره شده است. در این صورت است که مرد مرتکب جرم شده و مورد مجازات از سوی قانون قرار میگیرد.
تنظیم دادخواست طلاق به جهت ازدواج مجدد زوج
نحوه نوشتن و تنظیم دادخواست طلاق به جهت ازدواج مجدد زوج بدون اخذ رضایت همسر به طور کلی به صورت زیر میباشد اما با توجه به شرایط هر فرد و نوع پرونده وی تغییراتی در آن به وجود میآید .
1 - خواهان : ...... ( نام و مشخصات زوجه )
2 - خوانده : .......... ( نام و مشخصات زوج )
3 - وکیل یا نماینده قانونی : ........ ( در صورت داشتن وکیل ، نام و نام خانوادگی و مشخصات وکیل نوشته می شود )
4 - خواسته یا موضوع و بهای آن : تقاضای طلاق با توجه به تحقق بند 12 شروط دوازده گانه ضمن عقد ( ازدواج مجدد زوج بدون رضایت زوجه )
5 - دلایل و منضمات دادخواست :
الف – کپی مصدق عقدنامه
ب – استماع شهادت شهود
6 - شرح دادخواست :
سلام با احترام به استحضار میرساند :
اینجانب ... خواهان دعوی مطابق عقدنامه مورخ ...... تنظیمی در دفتر رسمی ازدواج شماره ...... به عقد نکاح دائم خوانده محترم آقای ...... در آمدم . نامبرده ضمن ایجاد رابطه زوجیت با خانم دیگری ، بدون کسب رضایت من ، مبادرت به ازدواج مجدد کرده است . بند 12 از شروط دوازده گانه ضمن عقد ( ازدواج مجدد زوج بدون رضایت زوجه ) محقق شده است . علی هذا ، به استناد شرط یاد شده و با عنایت به اینکه در صورت تحقق یکی از شروط ، به زوجه وکالت بلاعزل داده شده تا پس از انتخاب نوع طلاق، خود را مطلقه سازد لذا تقاضای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر طلاق بائن / طلاق رجعی به انضمام تادیه کلیه حقوق شرعی و قانونی را دارم .
وکیل طلاق ازدواج مجدد شوهر
وکیل طلاق یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه دعاوی مربوط به طلاق فعالیت و قبول وکالت مینماید و به همهی قوانین طلاق خصوصا قوانین جدید و همچنین روند رسیدگی دادگاه خانواده به دعاوی طلاق آشنایی کامل دارد، بنابراین وکیل طلاق حقگرا بهترین کسی است که میتواند هر یک از زوجین را برای طلاق و مطالبهی حقوق آنها در طلاق و پس از آن راهنمایی کند.
گرفتن طلاق با داشتن حق طلاق زن باز هم نیازمند داشتن وکیل است، اگر زنی وکالت طلاق از همسرش داشته باشد. وکالت زن در طلاق یا حق طلاق برای زن به این معنی است که زن از شوهر وکالت دارد در انتخاب وکیل که با حدود اختیارات مندرج در وکالتنامه، به دادگاه مراجعه کرده و از زوج جدا شود.. نکتهای که باید توجه داشت این که شرطهای دوازده گانه در عقدنامه، وکالت کامل و مطلق زن در طلاق نیست. یعنی این که زن بایستی با مراجعه به دادگاه در یک روند طولانی پس از اثبات یکی از موارد دوازده گانه طلاق بگیرد و پس از اثبات یکی از آنها وکیل شوهر در طلاق میشود. اما وکالت مطلق و کامل آن است که در تنظیم وکالتنامه، وکالت رسمی زوج به زوجه در طلاق اعطا کند که هر زمان که بخواهد به دادگاه مراجعه کرده و با گرفتن وکیل برای شوهر، خود را مطلقه نماید.
مهریه همواره به عنوان یکی از مسائل مهم در اختلافات زوجین بوده است. ممکن است که شوهر برای تبرعه کردن خود برای ازدواج مجدد و عدم پرداخت مهریه و حق طلاق اتهامات واهی به همسر خود بزند از جمله عدم تمکین همسر اول،
ناشزه بودن زن اول، امراض صعب العلاج ، محکومیت کیفری، عدم توانایی رابطه زناشویی و ... را به او نسبت دهد که با مشاوره و کمک وکیل دفتر حقوقی حقگرا به همراه داشتن دلایل و مستندات و میتوان در دادگاه از زوجه دفاع کرد و حق طلاق و مهریه را از شوهر دریافت کرد.