تنظیم مبایعه نامه
خرداد ۱۳, ۱۴۰۳دادخواستجریمهدیرکردتخلیه
خرداد ۱۳, ۱۴۰۳
شکایت کلاهبرداری مهاجرتی با افزایش تقاضا به منظور مهاجرت، ظهور پیدا کرده است. متقاضیان بسیاری برای مهاجرت در دام کلاهبرداران افتادهاند. همیشه افراد هستند که از غفلت و شرایط دیگران سو استفاده کرده و آنان را بازیچه اهداف غیرقانونی خود قرار میدهند. این کلاهبرداران در قالب
موسسه مهاجرتی و یا به صورت انفرادی و با شعارهای خیالی و وعدههای پوچ افراد بیاطلاع را فریب داده و از آنها
کلاهبرداری میکنند.
مشکل زمانی آغاز میشود که افراد بدون آگاهی از اعتبار موسسه مهاجرتی، تمامی اطلاعات شخصی خود و نیز مبلغ هنگفتی در اختیار آن قرار داده و پس از گذشت مدتی به کلاهبرداری موسسه پیمیبرند که باید از طریق
وکیل شکایت کلاهبرداری مهاجرتی اقدام به پیگیری قانونی و طرح شکایت نمایید.
کلاهبرداری مهاجرتی
روز به روز به تعداد افرادی که هدف کلاهبرداران مهاجرتی قرار میگیرند افزوده میشود. بسیاری از این افراد با تبلیغات دروغین در فضای مجازی نظر مخاطب را جلب میکنند. در پیجهای پر بازدید تبلیغ موسسه مهاجرتی خود را میکنند و افراد نیز فریب میخورند. دیگر کلاهبردارن، با شعارهای عجیب و اغلب هیجان انگیز به هدف متقاضیان نزدیک است افراد را فریب میدهند.
بعضی متقاضیان حاضرند برای این کار، مبالغ هنگفت و سنگینی را به دیگران، من جمله، افراد فعال در موسسات مهاجرتی، بپردازند تا پروسه اخذ ویزا و اقامت آنها، هرچه سریعتر، انجام گردد. یقینا اگر قصد خروج از کشور را داشته باشید با عباراتی مثل ” تحصیل کاملا رایگان در خارج از کشور با معدل پایین” یا ” مجوز کار رسمی بدون نیاز به پاسپورت معتبر” یا ” اقامت دائم در کمترین زمان” و … . میتوان گفت این موسسات وافراد کلاهبردار برای شما دام پهن کرده وسبب شده تا بسیاری از افراد، با ضررهای مالی سنگینی در مسیر مهاجرت، مواجه گردند و خواستار شکایت کلاهبرداری مهاجرتی باشند که این امر، مستلزم وکیل حقگرا بوده که اطلاعات کافی از مراحل قانونی و قواعد شکایت از موسسه مهاجرتی دارد.
روشهای فریب موسسات مهاجرتی
۱. وعده ویزای تضمینی
وعده «اخذ ویزای موقت یا دائم با ۱۰۰٪ تضمین»
با دادن وعده دریافت تضمینی ویزا، برای متقاضیان دام کلاهبرداری مهاجرتی پهن میکنند. اما در واقعیت، بررسی پرونده هر متقاضی فقط برعهده افسر مهاجرتی است. پرونده همه افراد توسط معیارهای یکسان سنجش میشوند و هیچ فرد یا شرکتی نمیتواند ادعای اخذ ویزای تضمینی را به متقاضیان ارائه کند.
2. اخذ ویزای فوری!
وعده اخذ ویزای موقت یا دائم به صورت فوری در کمترین زمان! این عبارت دیگری است که کلاهبرداران مهاجرتی از آن برای به دام انداختن مشتریان خود استفاده میکنند. توجه داشته باشید که فرآیند اخذ ویزا و اقامت کشورهای مختلف، پروسهای زمانبر است و چیزی بین چند ماه یا حتی چند سال طول میکشد.
بنابراین، هرگاه یک موسسه مهاجرتی به شما وعده اخذ ویزای فوری داد، باید روی صحت و اعتبار آن وکیل یا موسسه شک کنید. گرفتن ویزای فوری برای اکثر کشورها در عمل امکانپذیر نیست.
3. مهاجرت بدون مدرک زبان یا بدون پول
یکی دیگر از ترفندهای کلاهبرداران مهاجرتی، دادن وعده مهاجرت بدون مدرک زبان، بدون پول و سرمایه یا بدون تمکن مالی به کشورهای مختلف ازجمله کاناداست.
برای اقدام از طریق هر کدام از برنامههای مهاجرت به کانادا، باید حداقلی از سطح زبان را داشته باشید.
4. تبلیغات شغل رویایی خود در کانادا
ممکن است با تبلیغات شغل رویایی خود در کانادا با درآمد بالا مواجه شوید. موسسات مهاجرتی غیرمعتبر برای کلاهبرداری پیشنهاد قراردادهای کاری با درآمد بالا را به مشتریان عرضه میکنند و از این طریق پول زیادی از متقاضیان مهاجرت میگیرند.
5. کلاهبرداری مهاجرت با ساخت سایت جعلی
برخی از کلاهبرداران، سایتهایی مشابه سایت رسمی IRCC را طراحی میکنند و با طراحی تبلیغات اینترنتی جعلی، ترافیک سایت خود را بالا میبرند.
معمولا در این سایتهای جعلی وعده اخذ ویزای تضمینی، فوری و با هزینه کمتر به مخاطبان ارائه میشود.
6. کلاهبرداری با وعده داشتن پارتی در سفارت
کلاهبرداری شرکتهای مهاجرتی با وعده داشتن روابط خاص با سفارت نیز انجام میشود.
اگر وکیل وعده داشتن رابطه خاص (پارتی) با سفارت، افسر مهاجرتی یا مسئولان دانشگاهها را ارائه کرد، قصد کلاهبرداری مهاجرتی از شما را دارد. اخذ ویزا با داشتن روابط خاص با مسئولان دروغ است و در واقعیت امکانپذیر نیست.
7. کلاهبرداری مهاجرتی از طریق ایمیل، تلفن یا شبکههای اجتماعی
ایمیل، تماس تلفنی یا پیامی در یکی از شبکههای اجتماعی دریافت کنید که در آن پیشنهاد جذابی برای مهاجرت به کانادا ارائه شود. معمولا در این پیامها از قربانی اطلاعات شخصی یا بانکی فرد تقاضا میشود.
طبق اعلام خود
اداره مهاجرت کانادا
(IRCC)
اگر شخصی با شما تماس گرفت و درخواست اطلاعات شخصی یا پرداخت مبلغی برای جلوگیری از اخراجتان از کانادا را مطرح کرد، قطعا کلاهبردار است. IRCC، هرگز بهصورت حضوری، آنلاین یا تلفنی برای دریافت مبالغ و جریمه با شما تماس نخواهد گرفت.
8. صفر تا صد کارهای مهاجرت
صدور ویزاهای جعلی برای شما از دیگر جرایمی است که در حوزه مهاجرت رخ می دهد. برخی موسسات با این حرف که صفر تا صد کارهای شما را خودشان انجام می دهند مبلغ هنگفتی از شما گرفته و برای شما مدارک جعلی می گیرند.
بررسی اعتبار سایت مهاجرتی
◀ با یک سرچ ساده در گوگل و مطالعه ریویوها، بررسی کنید که آیا مشکلی در آن سایت گزارش شده است یا خیر.
◀ به سایتهایی که از طریق ایمیل به شما معرفی میشوند، شک کنید.
◀ قبل از هرکاری از طریق ایمیل یا تلفن با مالک وبسایت تماس بگیرید.
◀ از بهروز بودن مرورگر اینترنتی خود مطمئن شوید؛ فیلترهای مرورگر میتوانند به شناسایی سایتهای جعلی کمک کنند.
◀ قبل از اطمینان از امن بودن سایت و کسبوکار، از انتشار اطلاعات شخصی خود خودداری کنید.
◀ قبل از ثبت اطلاعات، شرایط، اعلامیهها و ضوابط آن سایت را مطالعه کنید.
◀ در سایت، روی آیکون شبکههای اجتماعی شرکت کلیک کنید و رسانههای اجتماعی موسسه و نظرهای مخاطبان آنها را بررسی کنید.
شرایط تحقق کلاهبرداری در مهاجرت
قوانین حقوقی، ارکان، عناصر و شرایط تحقق جرم کلاهبرداری در امر مهاجرت، به صورت زیر هستند:
- طبق ماده 160 قانون مجازات اسلامی، ادله اثبات جرم عبارت از اقرار، شهادت، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی است.بنابراین بزه دیده برای این که بتواند ضرر خود از کلاهبرداری را جبران کند و اثبات کند که متهم به روشی نیرنگ آمیز او را فریب داده و مالی از او برده است باید از ادله اثبات دعوا در امور کیفری که قابل استفاده در جرم کلاهبرداری هستند بهره ببرد و دادگاه را به این یقین برساند که عمل متهم جرم و مطابق بر جرم کلاهبرداری بوده است.
- رکن مادی جرم کلاهبرداری در امر مهاجرت که به معنای تحقق مادی کلاهبرداری در عالم خارج به واسطه رفتار مادی مرتکب یا مرتکبین است و رکن معنوی کلاهبرداری در امر مهاجرت که به معنای سوء نیست عام و خاص مرتکب این جرم و قصد ضرر به دیگری، فریب او با مانور متقلبانه و بردن مال وی با رضایت شخصی فرد میباشد.
- جرم کلاهبرداری مهاجرتی که جرم انگاری شده شامل کلاهبرداری در قانون مجازات یا سایر قوانین مرتبط میباشد. این امر، یعنی رکن قانونی جرم کلاهبرداری در امر مهاجرت، ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری است.
- از جمله شرایط تحقق جرم کلاهبرداری در امر مهاجرت، این است که یک یا چند شخص، نه صرفا با دروغ که با اعمالی چون نیرنگ، مانورهای متقلبانه، فریب و امید به امور واهی یا استفاده از اسناد مجعول، برای بردن مال اشخاص، دیگری یا دیگران را در موضوعات مربوط به مهاجرت، فریب دهند، به گونه ای که شخص فریب خورده، با رضایت، مال خود، اعم از منقول یا غیر منقول را تقدیم کلاهبردار در امر مهاجرت نماید.
- حتما باید، محرز گردد، فرد کلاهبردار با استفاده از مانورهای متقلبانه، نیرنگ و فریب و نه دروغ محض، آن هم با سوء نیت و قصد ضرر رساندن به دیگران را داشته، تا حکم قانونی کلاهبرداری در امر مهاجرت و مجازات این جرم، برای مرتکب یا مرتکبین، صادر شود.
شرایط شکایت از موسسه مهاجرتی
چنانچه فردی، قصد شکایت از موسسه مهاجرتی را داشته باشد، تنها در صورتی، قادر به انجام این امر و طی مراحل قانونی آن خواهد بود که از شرایط لازم این شکایت، برخوردار باشد.
شرایط شکایت از موسسه مهاجرتی، بررسی گردیده که عبارتند از:
● برخورداری از مدارک لازم برای شکایت
○ نام کاربری و رمز عبور سامانه ثنا: تشکیل حساب کاربری در سامانه ثنا، از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا مراجعه به سایت adliran.ir، بخش احراز هویت برخط است.
○ متن شکایت یا دادخواست تنظیم شده، توسط وکیل حقگرا که به صورت فایل word، برروی یک حافظه، نظیر سیدی، رم و...، ذخیره گردیده است.
●توان اثبات ادعای خود در شکایت از موسسه مهاجرتی
○ادله مثبت ادعای فرد که حسب مورد میتواند، مواردی چون، قرارداد منعقده، سندهای عادی و رسمی، امارات، رسیدهای پرداخت وجه، اقرارنامه کتبی یا استشهادیه شهودی که حاضر به حضور در محکمه، برای ادای شهادت هستند را شامل شود.
○ در اغلب موارد، موسسات مهاجرتی ثبت نشده و بدون مجوز هستند که با فریب و مانور متقلبانه، اقدام به کلاهبرداری از متقاضیان مهاجرت، مینمایند و در شکایت از آنها، باید، شکواییه کلاهبرداری، ثبت گردد. شکایت از موسسه مهاجرتی بدون مجوز و به ثبت نرسیده، کیفری بوده و با ثبت شکواییههایی چون، کلاهبرداری یا تحصیل مال از طریق نامشروع، انجام میشود.
انواع روند شکایت موسسه مهاجرتی
شکایت از موسسه مهاجرتی به دلیل تفاوت در موسسه دارای دو حالت زیر میباشد:
۱. در صورتی که موسسه مهاجرتی به ثبت رسیده باشد، اما به مواردی که در قرارداد ذکر شده عمل نکرده باشد.
میتوانید، با “شکایت حقوقی در دادگاه های عمومی دادگستری ایران” دادخواست خود مبنی بر شکایت از موسسه مهاجرتی را مطرح نمایید.
۲. در صورتی که موسسه مهاجرتی ثبت نشده باشد و با اقدامات متقلبانه از افراد کلاهبرداری کرده باشد. در اینصورت، با طرح شکایت کیفری میتوانید، درباره شکایت از موسسه مهاجرتی اقدام نمایید.
3. گاهی ممکن است موسسه مهاجرتی در خارج از کشور مستقر بوده و کلاهبرداری کند در این حالت شکایت باید در پلیس اینترپل صورت گیرد.
پیگیری روند شکایت موسسه مهاجرتی
پس از طی مراحل قانونی شکایت کلاهبرداری موسسه مهاجرتی، فرد میتواند، از طریق پیامکهای ابلاغ ثنا و با مراجعه به سامانه ابلاغ ثنا برای مشاهده آرای صادره یا از طریق بخش اطلاع رسانی پرونده سایت adliran.ir، پیگیر روند پرونده شکایت از موسسه مهاجرتی باشد.
وکیل شکایت از کلاهبرداری مهاجرتی
جرایم مربوط به مهاجرت به دلیل نوظهور بودن کمتر شناخته شدهاند و قوانین مربوط به آن ها نیز بدیهی نیستند به همین خاطر پیشنهاد میشود برای تسریع در نتیجهگیری با وکیل حقگرا در این زمینه همکاری کنید.
با کمک وکیل شکایت از موسسه مهاجرتی کلاهبرداری، این امکان برایتان میسر است که پرونده شکایت خود را در مسیر درست پیش برد و با طی کردن درست مراحل شکایت از موسسه مهاجرتی، از طریق قانون، حق خود را به دست بیاورید و اجازه کلاهبرداری به چنین شرکتهای غیرمجازی ندهید.