قوانین حقوقی تصادف ، امروزه با گسترش شهرنشینی و استفاده متداول و مداوم از وسایل نقلیه و تصادفات رانندگی بیشازپیش نیاز هست در مورد آن بدانید. تصادفات رانندگی بسیار رایج و دائما در حال وقوع است. به همین منظور دعاویی حقوقی و کیفری مربوطه هم روبه گسترش و رایج در
دادگستری است.
قوانین در خصوص تصادف منجر به خسارت مالی
در تصادفات رانندگی در صورتی که فقط خسارت به خودروها وارد شده باشد. باید توسط افسر راهنمایی رانندگی و تعیین میزان تقصیر طرفین تعیین شود. در صورتی که خودروها بیمه باشند پرداخت خسارت براساس تعهدات بیمهگر انجام میگیرد.
اگر تصادف حادث شده موجب ترافیک در محل وقوع تصادف گردد. در صورتی که خودروهای تصادفی پس از وقوع تصادف قابل حرکت باشد. قبل از حرکت خودروها از چگونگی تصادف عکسبرداری کنید. بعد از جاده یا خیابان برای مرتفع نمودن ترافیک اقدام نمائید. با جابهجایی خودرو اولاً موجب ترافیک نباشد و ثانیاً افسرکاردان در صورت حضور در صحنه تصادف خودروها را جریمه نقدی ننماید.
مالک خودروهای زیاندیده عکس از چگونگی تصادف را نشان افسر پلیس دهند. پس از ترسیم کروکی توسط افسر کاردان به همراه مقصر به بیمه مربوطه مراجعه و نسبت به اخذ خسارت اقدام نماید.
تصادف خسارتی مالی دو نوع خسارت داریم
نوع اول مربوط به خسارت اجزای تشکیل دهنده خودرو میباشد. در صورت بیمه بودن خودروی راننده مقصر، بیمه مربوطه نسبت به پرداخت خسارات وارده به نسبت تعهد مالی خویش اقدام می نماید.
نوع دوم خسارت مربوط به افت قیمت میباشد. مشروط است به اینکه سال ساخت خودروهای ایرانی بیش از پنج سال و خودروهای وارداتی بیش از ده سال نگذشته باشد. بیمه از پرداخت افت قیمت خودرو استنکاف می ورزد. لیکن مقصر شخصاً باید خسارت افت قیمت خودرو را پرداخت نماید.
زیاندیده باید مراحلی را برای رسیدن به حقوق قانونی خویش که همان مبلغ خسارت بوده، انجام دهد.
باید از طریق شورای حل اختلاف اقدام به تامین دلیل نموده. پس از آن کارشناس رسمی میزان خسارت وارده ناشی از افت قیمت خودرو را مکتوب نماید. سپس بر اساس صلاحیت دادگاه و شورای حل اختلاف اقدام به اقامه دعوی مطالبه خسارت ناشی از افت قیمت خودرو تسلیم مراجع قضایی ذیصلاح نماید.