بحث حقوقی و کیفری تصادف منجربه صدمات بدنی
در قوانین حقوقی تصادف، اگر تصادف یا تصدام منجر به فوت یا صدمه بدنی بشود، از دو مبحث حقوقی یا کیفری باید مورد بررسی قرار گیرد.
• الف - مبحث اول مربوط به خسارت مالی (حقوقی یا مدنی) ناشی از تصادف حادث شده است که زیاندیده میتواند خسارت خویش را از مقصر مطالبه نماید.
• ب - مبحث دوم مربوط به جرم و مجازات ( کیفری) ناشی از تصادف حادث شده میباشد. که خود آن از دوجنبه قابل بررسی قرار میگیرد.
• جنبه خصوصی جرم که بزهکار باید دیه جراحات وارده و یا دیه قتل غیرعمدی ناشی از تصادف را پرداخت نماید. در چنین موردی اگر خودرو بیمه شخص ثالث باشد، از طریق بیمه مربوطه نسبت به پرداخت دیه اقدام میشود. در صورت عدم بیمه بودن خودرو، شخص بزهکار باید شخصاً اقدام به پرداخت دیه مذکور نماید. شخص در صورتی که نتواند نسبت به پرداخت امر اقدام نماید، دیه از طریق صندوق تامین خسارتهای بدنی با اخذ ضمانت از بزهکار به مجروح یا وراث مقتول غیرعمدی
تادیه و پرداخت میگردد. بزهکار به صورت تقسیط نسبت به عودت مبالغ دیه به صندوق تامین خسارتهای بدنی اقدام مینماید.
قوانین حقوقی که هنگام تصادف باید بدانید
1- به خسارت مالی در تصادفات در دادسرا رسیدگی نمیشود. برای اخذ خسارت، زیاندیده باید اقدامات قانونی را خود و یا به کمک وکلای حقگرا انجام دهد.
2- دیه به زیاندیده در هر صورت مقصر باشد یا نباشد پرداخت میگردد، لیکن محل پرداخت دیه متفاوت است.
3- شاکی جهت صدور قرار جلب به دادرسی در دادسرای محل وقوع بزه باید موارد ذیل را تسلیم مرجع رسیدگی( دادیار یا بازپرس) نماید:
الف- کروکی تصادف
ب- گزارش اورژانس ویا مرکز درمانی تحت معالجه بزه دیده
ج- گزارش مرجع انتظامی ( پلیس 110 )
د- گواهی قطعی پزشک قانونی؛ اگر پزشک قانونی در اولین معاینه مجروح و یا مضروب نتواند میزان جراحات وارده را تعیین نماید طول درمان نوشته و برای تعیین جراحات دقیق وقت معاینه مجدد تجویز می نماید.
4- طول درمان به معنای تعیین دیه بیشتر نمی باشد.
5- در صورتی که پزشک قانونی برای معاینه مجدد طول درمان تعیین نماید مراتب را طی لایحه ای به دادیار یا بازپرس اعلام نمائید.