د)دعاوی برند و علائم تجاری و طرحهای صنعتی
برندها، علائم و نام های تجاری امروزه به مراتب نقش بسیار پررنگتری در
روابط تجاری و بازرگانی ایفا میکنند. به طوریکه صاحبان کسب و کارها بیش از آنکه برای حفظ محل فعالیت تجاری خود وسواس داشته باشند. پس برای حفظ و افزایش اعتبار برند و نام تجاری خود تلاش میکنند. چرا که پیش از آنکه خود تجار در
رقابت های تجاری نقش بازی کنند. این نام ها و علائم تجاری هستند نقش آفرینی میکنند. یکی از رایج ترین دعاوی در این خصوص دعاوی شبیه سازی اسم یا علامت تجاری است. نکته قابل توجه این است که استفاده از نام تجاری یا علامت تجاری انحصاری به نحوی که دیگران را گمراه کند و یا به اشتباه بیاندازد میتواند مصداق رقابت مکارانه تلقی گردیده و مسئولیت زا باشد.
دعوای ابطال گواهی نامه
ثبت علامت تجاری، دعوای ابطال علامت تجاری بیشترین دعاوی هستند که در این حوزه طرح میشوند. باتوجه به حاکمیت قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب ۱۳۸۶ که در آن مرور زمان اقامه دعاوی فوق حذف شد، هر زمانی امکان طرح دعوی نسبت به علامتی که به ناحق ثبت شده وجود دارد.
نکته ی دیگری که در خصوص استفاده غیر مجاز از نام و علامت تجاری ثبت شده وجود دارد این است که نه تنها مسئولیت حقوقی و تکلیف به جبران خسارت وجود دارد بلکه امکان تعقیب کیفری نیز وجود دارد.
دعاوی مربوط به تجار و اعمال تجاری
- دلالی
- حق العمل کاری
- عاملی
- تصدی به حمل و نقل
- عملیات صرافی
- تصدی به امور نمایشگاهی
- معاملات برواتی
- کشتی سازی
- عملیات بیمه و صرافی
- دعاوی مربوط به شرکتهای تجاری
- تشکیل شرکت
- انحلال شرکت
- حل اختلافات بین شرکای شرکت
- الزامات مربوط به اداره شرکت ها
- حل اختلاف افراد علیه شرکت ها
دعاوی مربوط به اسناد تجاری
- مطالبه وجوه مربوط به اسناد تجاری – چک و سفته
- اعلام مفقودی اسناد تجاری
- بطلان صدور اسناد تجاری و بی اعتباری آنها
- ضمانت تجاری
دعاوی مربوط به نظام ورشکستگی تجار
- ورشکستگی عادی
- ورشکستگی به تقصیر
- ورشکستگی به تقلب
وکیل دعاوی تجاری
یکی از موانع مهم روانسازی تجارت در بین دستاندرکاران این حرفه مساله اختلافاتی است که خواهناخواه به وجود میآید. در
دادگستری بهدلیل اینکه
دعاوی تجاری (
وکیل دعاوی تجاری ) جنبه تخصصی و پیچیدهای دارد، کمتر آمادگی حل و فصل این اختلافات را دارند. تجار در سطح بینالمللی نیز معمولاً رغبتی به حل و فصل دعاوی و اختلافات در
معاملات تجاری بعد ورشکستگی خود از طریق سیستمهای قضایی کشور خود ندارند و علت آن، اطاله دادرسی در محاکم، تخصصی بودن امر و عدم شناخت قضات برای بررسی و رسیدگی دقیق اختلافات میباشد؛ لذا بازرگانان غالباً روشهایی دیگر از قبیل: سازش، میانجیگری در مذاکرات و گفتگو جهت مصالحه و توافق در داوری را برای حل و فصل اختلافاتشان پیش بینی مینمایند که راهکار داوری و حکمیت (رسیدگی توسط داور) از رایجترین این روشهاست.
در زمینه دعاوی تجاری میتوان به مشاوره و اقامه دعوا و دفاع در زمینههای اختلافات تجاری، مشاوره برای تأسیس شرکت و دعاوی شرکتها و وکالت شرکتها اشاره کرد.
دفتر حقوقی حق گرا با بهره مندی از
وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب و متخصص در این زمینه، آماده ارائه خدمات حقوقی مورد نیاز به منظور حل و فصل اختلافات تجاری هستند.