وکیل صدور قرار وثیقه
شهریور ۱۰, ۱۴۰۳وکیل تبدیل حبس تعزیری به تعلیقی
شهریور ۱۰, ۱۴۰۳
وکیل پیگیری تعزیرات حکومتی میبایست بهتر از هر کس دیگری از روند رسیدگی به پروندههای کیفری آگاه است و میتواند به افراد کمک کند تا از تضییع حقوق خود جلوگیری کنند.
وکیل پیگیری تعزیرات میتواند در خصوص تخلفات صنفی، تعزیراتی و قاچاق نسبت به طرح صحیح شکواییه در شعب سازمان تعزیرات حکومتی و یا دفاع و ارایه لایحه دفاعیه اقدام کند.
در پروندههای تعزیراتی در تمام مراحل اعم از رسیدگی بدوی، تجدید نظر خواهی، اعاده دادرسی، واخواهی واجرای احکام، میتوان از خدمات تخصص
وکیل تعزیراتی استفاده نمود.
پیگیری مستندات و شواهد از وظایف وکیل پیگیری تعزیرات است.
وکیل دفتر حقوقی حقگرا با جمعآوری و بررسی مستندات و شواهد مرتبط با مواردی که منجر به اعمال تعزیرات حکومتی شده است و استفاده از آنها در دادگاه برای تبرئه موکل خواهد بود.
سازمان تعزیرات حکومتی وابسته به دولت جمهوری اسلامی ایران است. این سازمان یکی از سازمانهای مرجع برای رسیدگی به انواع تخلفات از جمله تخلفهای صنفی، اقتصادی و بهداشتی است. در قوانین تعزیرات حکومتی به این نکته اشاره شده است که افراد میتوانند از تمامی واحدهای صنفی نزد سازمان شکایت کنند. همچنین بازرسان سازمان میتوانند در بازدیدهای سرزده، انواع تخلفات را در بازار کشف کرده و به آنها رسیدگی کنند.
سازمان تعزیرات حکومتی، وظیفه رسیدگی به برخی از تخلفات اقتصادی و صنفی به کار رفته در قانون تعزیرات حکومتی را بر عهده دارد.
واژه تعزیرات، در نظام حقوقی کشور، هم در مورد برخی از تخلفات اقتصادی و صنفی به کار رفته که در قانون تعزیرات حکومتی، مورد تصریح قانونگذار قرار گرفته و هم اشاره به سازمان
تعزیرات حکومتی داشته که وظیفه رسیدگی به این تخلفات را بر عهده دارد.
دعاوی تعزیرات حکومتی
در جامعه افرادی هستند که از موقعیت و شغلی که دارند سواستفاده میکنند و به جهت کسب سود بیشتر دست به انجام اعمالی میزنند که مضرات زیادی برای جامعه دارند و اقتصاد بازار را مختل میکنند. اساس دعاوی تعزیرات حکومتی نیز این تخلفات هستند.
دعاوی که سازمان تعزیرات حکومتی مسئول رسیدگی به آنهاست گران فروشی، احتکار، عدم درج قیمت، نداشتن پروانه کسب و غیره، اجرا نکردن تعهدات واردکنندگان و تولیدکنندگان در قبال ارز و خدمات دولتی، عدم صدور فاکتور، کم فروشی و موارد دیگر است.
سالانه پروندههای بسیاری در این شعب مطرح میشوند و افراد بسیاری درگیر دعاوی تعزیرات هستند و دیده میشود که به جهت عدم آگاهی آنها از قوانین و مقررات موجود در زمینه دعاوی تعزیراتی توانایی دفاع و پیگیری پرونده را ندارند و نیاز به وکیل پیگیری تعزیرات حکومتی دارند.
در دعاوی تعزیرات حکومتی مانند دیگر دعاوی شاکی یا متهم میتواند وکیل پیگیری تعزیرات حکومتی خود را داشته باشد و قانون این حق را به افراد میدهد تا بتوانند جهت طرح شکایت یا دفاع از خویش در دعاوی، وکیل تعزیرات حکومتی معرفی نمایند.
ساختار و وظایف سازمان تعزیرات
سازمان تعزیرات زیر نظر وزارت دادگستری فعالیت میکند و معاون وزارت دادگستری ریاست آن را بر عهده دارد. سازمان تعزیرات شامل شعب بدوی، تجدید نظر، شعبه عالی و تجدید نظر ویژه قاچاق کالا و ارز است که وظیفه رسیدگی به شکایات مردم و گزارشات تخلفات از طرف اشخاص حقیقی و حقوقی را دارد.
همچنین، به تخلفات انتظامی روسا و اعضای شعب فوق، در شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات انتظامی، رسیدگی و تصمیم گیری میگردد.
وظایف سازمان تعزیرات نیز شامل رسیدگی به تخلفات و تعزیرات مذکور در قانون تعزیرات حکومتی، تخلفات بهداشتی و درمانی، تخلفات صنفی، تخلفات قاچاق کالا و ارز، تخلفات املاک، مستغلات، زمین، مسکن و ساختمان و تخلفات مرتب با اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، میباشد
وظیفه دیگر تعزیرات حکومتی رسیدگی به تخلفات بخشهای خصوصی و دولتی در امور اقتصادی، پزشکی و صنفی است. قبل از هر اقدام در مورد پروندههای جرایم تعزیراتی از وکیل پیگیری تعزیرات حکومتی بهرهمند شوید تا در روند پیگیری و رسیدگی به پرونده دچار اتلاف وقت و هزینه نشوید.
وکیل پیگیری تعزیرات حکومتی، وکیلی است که به تمام قوانین ومقررات مربوط به قاچاق کالا و ارز، قانون تعزیرات حکومتی و قوانین امره تسلط و تبحر دارد و با استفاده از قوانین وتبصرهها به نتیجه موفق در پروندهها میرسد.
هدف سازمان تعزیرات حکومتی
سازمان تعزیرات حکومتی دارای شعباتی میباشد که از ارکان سازمان تعزیرات حکومتی محسوب میشوند و هدف آنها رسیدگی به تخلفات مندرج در قانون از قبیل گران فروشی، کم فروشی، تقلب، احتکا ر، عرضه کالا خارج از شبکه، عدم درج قیمت، اخفاء و امتناع از عرضه کالا، نداشتن پروانه بهرهبرداری، فروش اجباری و … از قوانین و هم چنین تخلفات و جرائم مربوط به قاچاق کالا و ارز و تخلفات بهداشتی، آرایشی، درمانی، دارویی و…. میباشند.
تخلفات و تعزیرات حکومتی
تخلفات و تعزیرات حکومتی، برخی از تخلفات اقتصادی و صنفی بوده که قانون تعزیرات حکومتی، تحت عنوان (تخلفات و تعزیرات مربوطه) مورد تصریح قانونگذار قرار گرفته است. این تخلفات، شامل موارد زیر میباشد:
گرانفروشی، کم فروشی و تقلب، احتکار، عرضه خارج از شبکه(عرضه کالاها بر خلاف ضوابطی که برای توزیع، مقرر شده)، عدم درج قیمت کالاها و خدمات، اخفاء(مخفی کردن) و امتناع از عرضه کالا، عدم صدور فاکتور و صدور فاکتور خلاف واقع، عدم اجرای ضوابط قیمت گذاری و توزیع، عدم اجرای تعهدات وارد کنندگان و تولید کنندگان.
همچنین، عدم ثبت نام پروانه کسب واحد های صنفی، نداشتن پروانه بهره برداری واحدهای تولیدی، فروش ارزی، ریالی (یعنی، فروش کالا یا خدمات، در مقابل دریافت ارز) بر خلاف مقررات قانون و مصوبات دولت، فروش اجباری یک کالا با کالای دیگر، که مورد تقاضای مششتری نمیباشد و عدم اعلام موجودی کالا، توسط واحدهای عمده فروشی نیز از دیگر تخلفات داخل در صلاحیت و پیگیری سازمان تعزیرات میباشد.
مجازات تعزیرات قاچاق کالا و ارز
براساس ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مرتکبین به جرم قاچاق کالا و ارز به مجازات های ذیل محکوم میشوند:
• ضبط کالا و ارز
• پرداخت جریمه نقدی
در قاچاق کالا و ارز براساس ماده ۵۷ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاق کالا و ارز از جمله جرایم اقتصادی است. وکیل جرایم اقتصادی و همچنین وکیل تعزیرات حکومتی، مشاور شما در همین زمینه میباشد. قاچاق کالا و ارز باعث ایجاد مشکلات اقتصادی و اجتماعی میشود.
با توجه به تاثیرات قاچاق کالا و ارز بر شرایط اقتصادی، قانونگذار قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را تصویب نمود و برای مرتکبین به آن مجازات های سنگین تعیین کرده است. وکیل قاچاق کالا و ارز راهنمای شما در همین باب می باشد.
مجازات تعزیرات جرم احتکار
یکی از جرایم اقتصادی که مشمول جرایم تعزیرات حکومتی میشود جرم احتکار است. قانونگذار در ماده ۴ قانون تعزیرات حکومتی احتکار را تعریف کرده است. ماده ۴ قانون تعزیرات حکومتی: احتکار به معنای انبار کردن و نگهداری کالاهای اساسی و ضروری مردم برای گران فروختن در مواقع کمیابی کالا میباشد.
مجازات تعزیرات محتکر درباره:
اول: ملزم شدن به فروش کالا و پرداخت جریمه برابر با ۱۰% قیمت کالای احتکار شده
دوم: فروش کالا به وسیله دولت و پرداخت جریمه برابر با ۱۰% ارزش کالا
سوم: فروش کالا به وسیله دولت و پرداخت جریمه ۱ تا ۳ برابر قیمت کالا و محرومیت از قسمتی یا کل سهمیه و خدمات دولتی برای مدت ۶ ماه و نصب پارچه به عنوان محتک
ر
چهارم: علاوه بر مجازات بار سوم، باطل کردن پروانه واحد صنفی و معرفی محتکر به وسیله رسانه گروهی
تبصره: در صورتی که انبار نمودن و نگهداری کالا با اطلاع مرجع ذیصلاح انجام شود شامل جرم احتکار نیست.
مجازات تعزیرات پرونده بهداشتی و پزشکی
یکی از صلاحیتهای سازمان تعزیرات حکومتی در مورد پروندههای بهداشتی و پزشکی است. رسیدگی به جرایم ذیل در صلاحیت تعزیرات حکومتی است:
• بدون مجوز به وسیله شخص بدون داشتن تخصص
• به وسیله شخص متخصص بدون داشتن پروانه کار
• عدم پذیرش بیمار توسط بیمارستان
• دخل و تصرف در صورتحساب و اخذ نرخ بیشتر از مصوبه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
سایر موارد بهداشتی و پزشکی که در قانون تعزیرات حکومتی مشخص شده است بدون مجوز به وسیله شخص بدون داشتن تخصص
• به وسیله شخص متخصص بدون داشتن پروانه کار
• عدم پذیرش بیمار توسط بیمارستان
• دخل و تصرف در صورتحساب و اخذ نرخ بیشتر از مصوبه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
سایر موارد بهداشتی و پزشکی که در قانون تعزیرات حکومتی مشخص شده است.
ثبت شکایت در تعزیرات حکومتی
روشهای مختلفی برای ثبت شکایت از واحدهای صنفی متخلف وجود دارند که تمامی آنها طبق قوانین تعزیرات حکومتی مرتبط با سازمان تعزیرات هستند. میتوانیم به راههای زیر اشاره کنیم:
― به صورت حضوری
اگر میخواهید از یک واحد صنفی برای یک تخلف شکایت کنید، میتوانید به صورت حضوری نسبت به ثبت شکایت خود در سازمان تعزیرات اقدام کنید.
ماده 18 آیین نامه قانون تعزیرات :« شعب بدوی تعزیرات حکومتی، در موارد ذیل، شروع به رسیدگی مینماید:
الف- گزارش مامورین سازمان بازرسی و نظارت بر قیمت و توزیع کالا و خدمات.
ب-گزارش سازمان بازرسی کل کشور و سایر مراجع قضایی و دولتی و انتظامی.
ج - شکایت اشخاص حقیقی و حقوقی . »
بنابراین، اشخاص حقیقی و حقوقی، حق داشته تا شکایت خود، بابت تخلفات و تعزیرات حکومتی و صنفی را به نحو حضوری، تقدیم سازمان تعزیرات نموده تا ابتدا، در شعب بدوی این سازمان، مورد رسیدگی قرار گیرد. پس از صدور رای، از شعب بدوی، رای صادره، در محدوده مقررات آییننامه، قابل تجدیدنظر بوده که در شعب تجدیدنظر، به آن رسیدگی میشود. لازم به ذکر است که در تخلفات صنفی و شغلی، رسیدگی به شکایات اشخاص، ابتدائا در اتحادیه مربوطه، انجام میگیرد.
― تماس تلفنی
یکی دیگر از راههایی که میتوانید تخلفات را گزارش دهید و نسبت به آنها اعلام شکایت کنید، تماس با شماره ۱۳۵ است.
― سایت تعزیرات
سازمان تعزیرات حکومتی یک وب سایت مخصوص شکایات مردمی دارد که میتوانید هرگونه تخلف و شکایت را در آنجا گزارش دهید و نسبت به بررسی آنها مطمئن باشید.
با استفاده از این روشها میتوانید هرگونه شکایت و اعلام تخلف را به سازمان تعزیرات گزارش دهید تا در سریعترین زمان ممکن نسبت به بررسی آنها اقدامات لازم به عمل آید.
پیگیری در سامانه تعزیرات حکومتی
سامانه تعزیرات حکومتی، به آدرس tazirat.gov.ir، وب سایت رسمی سازمان تعزیرات حکومتی کشور بوده که در سالهای اخیر و به مرور زمان، تکمیل شده، به نحوی که در حال حاضر، ارائه دهنده طیف وسیعی از خدمات سازمان تعزیرات به متقاضیان، در سراسر کشور می باشد. برخی از مهم ترین خدمات و امکانات این سامانه، عبارتند از:
سامانه شکایات و پیگیری گزارش مردمی 135: از طریق سامانه شکایات و گزارش مردمی 135 سایت تعزیرات، افرادی که نسبت به وقوع تخلفات و تعزیرات حکومتی، شکایتی داشته، می توانند شکایت خود را ثبت و با شماره پرونده، پیگیری کرده یا گزارش مربوط به این تخلفات را ارسال نمایند.
سامانه ثبت و ارسال گزارش اخبار حراست: سامانه ثبت و ارسال گزارش اخبار حراست، بخشی از سامانه سازمان تعزیرات حکومتی بوده که ار طریق آن، دفتر مرکزی حراست سازمان، انتقادات، پیشنهادات و گزارش های مردمی را که مرتبط با کارمندان، روسای شعب و مدیران و بازرسان سازمان در سراسر کشور بوده، دریافت کرده و به این گزارشات، رسیدگی مینماید.
سامانه مبارزه با رشوه خواری و سوء استفاده از مقام اداری ماده 91: از طریق سامانه مبارزه با رشوه خواری و سوء استفاده از مقام اداری ماده 91، کلیه شهروندان میتوانند، شکایات یا گزارش خود، در رابطه با گرفتن رشوه و سوء استفاده از مقام اداری کارکنان سازمان تعزیرات را ثبت و با شماره پرونده، پیگیری نمایند.
سامانه پاسخگویی به شکایات از عملکرد سازمان تعزیرات حکومتی و کارکنان: سامانه پاسخگویی به شکایات از عملکرد سازمان تعزیرات حکومتی و کارکنان، قسمتی از سایت سازمان تعزیرات بوده که از طریق آن میتوان برای ثبت شکایت از کارمندان سازمان، در زمینههای مختلف عدم انجام وظیفه، اطاله رسیدگی، عدم اجرای قوانین و سایر موارد مرتبط، اقدام نمود.
بانک قوانین: در قسمت بانک قوانین سامانه سازمان تعزیرات حکومتی، همانطور که از عنوان آن، مشخص است، لیست جامعی از قوانین، آییننامهها و سایر مصوبات مرتبط با سازمان تعزیرات و وظایف این سازمان، برای مطالعه و دانلود علاقهمندان، قرار داده شده است.
پیگیری پرونده تعزیرات با شماره پرونده
اشخاصی که نسبت به وقوع تخلفات اقتصادی، صنفی و بهداشتی، شکایتی داشته، میتوانند از طریق مراجعه به سایت سازمان تعزیرات و در مرحله بعد، سامانه شکایات و گزارش مردمی 135، برای استعلام و پیگیری روند پرونده تعزیرات خود، مطابق مقررات نحوه پیگیری سایت، اقدام نمایند.
پس از ثبت اینترنتی شکایت، در رابطه با نحوه پیگیری پرونده تعزیرات در سامانه به این صورت میتوان عمل کرد. همچنین نحوه پیگیری پرونده تعزیرات با شماره پرونده، مطابق راهنمای زیر میباشد:
مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه تعزیرات، یعنی tazirat.gov.ir را در آن، جست و جو نمایید تا به سایت سازمان تعزیرات، وارد شوید.
در مرحله بعد از مراحل نحوه استعلام پرونده تعزیرات با شماره پرونده، صفحه را به پایین کشیده و بر روی گزینه سامانه شکایات و گزارش مردمی 135، کلیک نمایید.
در صفحه جدید، به منظور پیگیری پرونده تعزیرات با شماره پرونده، از منوی سمت راست صفحه، بر روی گزینه (اطلاع رسانی پرونده تعزیرات) کلیک کنید.
در آخرین مرحله از روند نحوه استعلام پرونده تعزیرات با شماره پرونده، در کادرهای مشخص شده، به ترتیب، شماره پرونده، رمز شخصی و کد امنیتی را وارد کرده و تمام.
اما نباید فراموش کرد که دعاوی تعزیرات حکومتی نیزمانند سایر دعاوی مطروحه در مراجع قضایی و شعبه قضایی، جهت دفاع و پیگیری امور مربوط به پرونده میتوان وکیل معرفی نمود. با توجه به اینکه دعاوی تعزیرات حکومتی در زمره دعاوی تخصصی میباشد، میبایست از وکیل پیگیری تعزیرات حکومتی استفاده کرد که در این حوزه فعالیت داشته و با روند رسیدگی و قوانین و مقررات مربوطه آشنایی کامل داشته باشد.
لزوم حضور وکیل پیگیری تعزیرات حکومتی
در قانون تعزیرات حکومتی در کشور، مجازاتهای مالی و غیرمالی نسبتاً شدیدی برای متخلفان در حوزه تعزیرات پیشبینی شده است که معمولاً دارای حداقل و حداکثر میباشد. وکیل پیگیری تعزیرات حکومتی این توانایی را دارد که میزان این مجازاتها را به حداقل برساند و خسارت کمتری به موکل خود وارد کند.
در صورت عدم حضور وکیل پیگیری تعزیرات معمولاً احتمال شکست در پرونده و خسارت مادی و غیرمادی افزایش مییابد و همین موضوع باعث تضییع حقوق بسیاری از افراد میشود.
در نتیجه بهتر است از ابتدا در هنگام مواجهه با پروندههای تعزیرات حکومتی، وکالت پرونده خود را به وکیل تعزیرات دفتر حقوقی حقگرا بسپارید تا در جریان دادرسی به شما کمک کند و از حقوق قانونی شما دفاع کند.
اختیارات وکیل پیگیری تعزیرات حکومتی
از جمله اختیاراتی که وکیل تعزیرات حکومتی دارا میباشد میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
۱) طرح و اقامه دعاوی تعزیراتی از سوی موکل
۲) شرکت در جلسات رسیدگی در شعب تعزیرات حکومتی و دفاع از موکل در دعاوی تعزیراتی
۳) اعتراض به رای تعزیرات از سوی موکل
۴) ارائه راهکارهای تخفیف یا تقسیط جزای نقدی در صورت محکومیت موکل
۵) تنظیم لایحه دفاعیه و یا ارائه مشاوره حقوقی تخصصی توسط وکیل دفتر حقوقی حقگرا در مواردی که موکل امکان اخذ وکیل ندارد.
استفاده از وکیل پیگیری تعزیرات حکومتی میتواند به کسب وکارها و افراد کمک کند تا از مشکلات قانونی جلوگیری کنند.
نحوه رسیدگی در سازمان تعزیرات حکومتی
برای طرح شکایت در سازمان تعزیرات حکومتی لازم است با تشکیلات و نحوه رسیدگی به پرونده های طرح شده در این سازمان آشنایی داشته باشید. سازمان تعزیرات حکومتی شامل تعدادی شعب بدوی است که شکایات مربوط به تخلفات تعزیرات ابتدا در این شعب رسیدگی میشود. احراز اینکه آیا رسیدگی به یک پرونده در صلاحیت شعبه بدوی سازمان تعزیرات حکومتی هست یا خیر بر عهده همین شعب است. بر اساس ماده ۱۸ آییننامه تعزیرات حکومتی، شعب بدوی این سازمان به واسطه یکی از موارد زیر شروع به رسیدگی میکنند:
الف) گزارش مامورین سازمان بازرسی و نظارت بر قیمت و توزیع کالا و خدمات.
ب) گزارش سازمان بازرسی کل کشور و سایر مراجع قضائی و دولتی و انتظامی.
ج) شکایت اشخاص حقیقی و حقوقی.
پس از احراز صلاحیت از طرف شعبه بدوی، شعبه بدوی موظف است متهم را برای حضور در جلسه رسیدگی احضار کند. عدم حضور متهم در جلسه رسیدگی مانع عملکرد دادگاه نمیشود و رای به صورت غیابی صادر خواهد شد. در صورت حضور متهم، متهم حق دارد با استفاده از وکیل از خودش دفاع کند. دادگاه پس از بررسی دفاعیات متهم اقدام به صدور رای میکند. این رای باید مستدل و مستند به قوانین مربوطه باشد و در صورت محکوم کردن متهم، باید مجازات تخلف صورت گرفته به صورت دقیق ذکر شود.
حوزه کاری وکیل پیگیری تعزیرات حکومتی
قوانین و مقرراتی که وکیل پیگیری تعزیرات حکومتی باید به آن اشراف کامل داشته باشد عبارتند از:
قانون تعزیرات حکومتی، آئیننامههای تعزیرات حکومتی، دستور العملهای مربوطه، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قانون امور گمرکی، قانون مجازات، قانون ساماندهی مبادلات ارزی، قانون مقررات صادرات و واردات، قانون پولی و بانکی، قانون حمل و نقل و عبور کالاهای خارجی از قلمرو جمهوری اسلامی ایران و … است.
موارد فوق الذکر بخشی از قوانینی است که در دعاوی تعزیرات حکومتی نقش دارد. بنابراین کاملا واضح است که اشخاص معمولی اصولا به این قوانین آگاهی ندارند و بهرهمندی از خدمات وکیل متخصص پیگیری تعزیرات حکومتی میتواند نقش موثری در دعاوی تعزیرات داشته باشد، تا بتوان با بکارگیری دانش و تجربه و تخصص
وکیل دفتر حقوقی حقگرا، به نتیجه مطلوب دست یافت.