ختم پرونده و ختم رسیدگی
فروردین ۳۱, ۱۴۰۴اثبات تحصیل مال از طریق نامشروع
اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۴
برای طی کردن مراحل طلاق توافقی در خارج کشور به دلیل عدم امکان حضور بلند مدت زوجین و عدم آگاهی نسبت به شرایط و مراحل طلاق توافقی خارج از کشور بدون نیاز به حضور زوجین در کشور و در یک مدت زمان مشخص روند پرونده طلاق توسط وکیل حقگرا پیش برود و به نتیجه برسد.
ماده ۱۴ قانون حمایت خانواده برای
طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور اینگونه مقرر میدارد:
«هرگاه یکی از زوجین مقیم خارج از کشور باشد، دادگاه محل اقامت طرفی که در ایران اقامت دارد برای رسیدگی صالح است. اگر زوجین مقیم خارج از کشور باشند ولی یکی از آنان در ایران سکونت موقت داشته باشد، دادگاه محل سکونت فرد ساکن در ایران و اگر هر دو در ایران سکونت موقت داشته باشند، دادگاه محل سکونت موقت زوجه برای رسیدگی صالح است.
هرگاه هیچ یک از زوجین در ایران سکونت نداشته باشند، دادگاه شهرستان تهران صلاحیت رسیدگی را دارد، مگر آنکه زوجین برای اقامه دعوی در محل دیگر توافق کنند.»
طبق ماده فوق مشخص است که دادگاه صالح برای رسیدگی به دادخواست طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور در چند حالت مختلف متفاوت است.
طلاق توافقی در خارج از کشور
اگر زوجین بخواهند فرایند طلاق در خارج از کشور به سرعت انجام پذیرد، میتوان با وکیل طلاق توافقی حقگرا مشاوره نمود. سپردن پیگیری مراحل طلاق توافقی خارج از کشور میتواند به صورت مشترک و یا فقط یکی از زوجین باشد.
اگر هر یک از زوجین به طور جداگانه یک وکیل دیگر انتخاب کنند تا به نمایندگی از آنها اقدامات لازم را انجام دهد. در این مراحل طلاق توافقی خارج از کشور، زوجین باید از طریق سامانه میخک، وکالتنامههای طلاق را ثبت و صادر نمایند. با گرفتن وکیل به صورت نیابتی، مراحل حقوقی طلاق توافقی در دادگاه جهت صدور حکم طلاق راحتتر پیگیری خواهد شد.
✦
حالت اول طلاق توافقی خارج از کشور:
اگر یکی از زوجین مقیم ایران است همسرش به زوجی که در ایران زندگی می کند و یا به یکی از اقوام خود که مورد اعتماد وی می باشد وکالت داده و آنها (همسر یا اقوام) با اعطای وکالت به وکلای ما، انجام طلاق توافقی را به وکلای ما میسپارند.
✦
حالت دوم طلاق توافقی خارج از کشور:
زوجین هر دو مقیم خارج از کشور هستند. بنابراین میتوانند از طریق سامانه میخک به وکلای حقگرا وکالت دهند و پس از آن تمام مراحل طلاق توافقی توسط وکیل پیگیری شده و رای قطعی در اختیار شما قرار میگیرد.
مسائلی در طلاق توافقی میان زوجین
طلاق توافقی از خارج کشور و به صورت غیابی همچون طلاق توافقی حضوری باید بر سر مسائل مختلف به توافق برسند و این موارد به گونهای باشد که از دید قانونی مغایرتی با قوانین نداشته باشد قابل اجرا باشد.مسائل قابل توافق:
○ مهریه
○ حضانت فرزندان
○ نفقه زوجه و فرزندان
○ جهیزیه
طلاق یک طرفه خارج از کشور
اگر طلاق به صورت توافقی نباشد، جز پیچیدهترین طلاق در خارج از کشور میشود که طلاق یک طرفه میباشد. طلاق یک طرفه برای خارج از کشور دو حالت دارد.
▢
زوجه خواهان طلاق است، اما زوج با طلاق موافق نیست:
اگر زوجه خواهان پیگیری روند رسیدگی به طلاق در خارج از کشور باشد و با عدم رضایت زوج برای طلاق توافقی رو به رو شود، میتواند وکالتنامهای را در سایت میخک برای انتخاب وکیل تنظیم کند. سپس با مشورت وکیل حقگرا و بر اساس یکی از دلایل مندرج در قانون طلاق، دادخواست طلاق یک طرفه را تنظیم و در دادگاه خانواده تقدیم نماید.
▢
زوج خواهان طلاق است، اما زوجه با طلاق موافق نیست:
اگر زوج خواهان پیگیری روند رسیدگی به طلاق در خارج از کشور باشد، میتواند وکالتنامهای برای وکیل خود در ایران تنظیم کند. سپس مدارک و دلایل طلاق را به وکیل خود در ایران ارسال نماید. وکیل حقگرا با تکمیل پرونده و انجام مذاکرات لازم، دادخواست طلاق را تنظیم و در دادگاه خانواده ثبت میکند. پس از صدور حکم طلاق، زوجه حقوق مالی خود مانند مهریه، نفقه و حضانت فرزند را بر اساس قوانین ایران دریافت خواهد کرد.
▢
یکی از زوجین خواهان طلاق است، اما دیگری در دسترس نیست:
طلاق غیابی خارج از کشور به این معنی است که یکی از زوجین، به مدت 3 ماه هیچ خبری از او نباشد و به اصلاح مفقودالاثر نامیده شود. البته برخی از هموطنان به صورت عامیانه طلاق غیابی خارج از کشور را به این معنی میدانند که برای جدایی در دادگاه و تمامی مراحل حضور نداشته باشند و وکیل به جای آنها طلاق را پیش ببرد.
میخک
در گذشته، ایرانیان ساکن خارج از کشور برای انجام امور کنسولی خود چاره ای نداشتند جز آنکه به دفتر کنسولی مربوطه مراجعه نموده و خدمات مورد نیاز خود را به شکل حضوری دریافت نمایند. فرآیندی که در هم هزینه بر و هم وقتگیر بود و تجمع متقاضیان را در دفاتر کنسولی و کندی کار این دفاتر را موجب میگشت.
برای حل این مشکل و با هدف کاهش مراجعه های حضوری ایرانیان خارج از کشور به دفاتر کنسولی نام این سامانه به سامانه مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی تغییر یافت که امروزه به اختصار، سامانه میخک نامیده میشود.
مراحل طلاق توافقی خارج از کشور
برای این که طلاق توافقی در خارج از کشور انجام شود، نیاز است که مراحل زیر طی گردد:
• ابتدا باید زن و مرد به صورت کامل در مورد موضوعاتی مانند حضانت فرزندان، مهریه، نفقه و استرداد جهیزیه توافق کنند.
• در سامانه میخک وزارت امور خارجه، دو وکالتنامه طلاق، یکی برای خانم و یکی برای آقا تنظیم کنند. مشخصات وکلا و اطلاعات هویتی آنها باید در وکالتنامه در سامانه میخک به طور دقیق قید شود.
• پس از تنظیم وکالتنامه، یک کد رهگیری صادر میشود. پس از دریافت این کد، باید به سفارتخانه ایران در کشوری که زندگی میکنند مراجعه کرده و وکالتنامه فیزیکی را دریافت کنند.
• وکالتنامه و سایر مدارک لازم برای طلاق توافقی، باید برای وکیل فرستاده شود تا بتواند روند طلاق را پیش ببرد.
• وکیل تعیین شده (وکیل دفتر حقوقی حقگرا)، باید به وزارت امور خارجه مراجعه کرده و پس از احراز هویت، وکالتنامه را تحویل بگیرد.
• وکیل، امور مربوط به طلاق مانند شرکت در جلسات را انجام میدهد.
• پس از سپری شدن مراحل طلاق توسط وکیل در ایران، حکم طلاق صادر میشود.
• در این مرحله، باید زن آزمایش عدم بارداری در آزمایشگاه مورد تایید انجام دهد و نتیجه آن را برای وکیل بفرستند.
• وکیل باید نسبت به ترجمه رسمی جواب آزمایش اقدام کرده و آن را برای جاری شدن صیغه طلاق به محضر ارائه کند.
• مراتب طلاق، در دفترخانه رسمی ثبت شده و مدارک مربوطه مانند سند طلاق و شناسنامهها برای زن و مرد فرستاده میشود.
• مدارک مربوط به طلاق باید توسط وزارت امور خارجه ایران تایید شده و به سفارت، اطلاع رسانی شود.
مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی خارج از کشور
برای ثبت طلاق اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور، زوجین میتوانند با در دست داشتن مدارک مورد نیاز و با تعیین وقت قبلی در سفارت حضور داشته باشند. مدارک مورد نیاز برای ثبت طلاق در خارج از کشور برای ایرانیان عبارتند از:
● برگه صیغه شرعی طلاق از مرکز اسلامی مورد تایید سفارت
● اصل شناسنامه زوجین
● عکس پرسنلی پشت نویسی شده (4 عدد)
● حکم طلاق صادره از دادگاه محل اقامت به همراه ترجمه فارسی
● اصل سند ازدواج
حق طلاق در خارج کشور
طلاق با حق طلاق خارج از کشور یکی از روشهای دیگری است که ایرانیان خارج از کشور میتوانند با استناد به وکالت در طلاق بدون نیاز به حضور و یا امضای طرف مقابل اقدام به طلاق کنند. حق طلاق به صورت قانونی با آقا است ولی در شرایطی آقا میتواند این حق را به خانم دهد.
برای این کار در داخل کشور باید به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرد و برای ایرانیان خارج از کشور این کار توسط سامانه میخک انجام میشود.
طلاق با داشتن حق طلاق تنها حالتی است که داشتن وکیل اجباری است. یعنی خانم از طرف آقا وکالت دارد که برای امور طلاق وکیل بگیرد. در صورتی که آقا وکالت در طلاق را به خانم بدهد، این حق از او عزل نمیشود و در این حالت هر دو نفر حق طلاق دارند.
نکات قید شده در طلاق توافقی
نکاتی که حتما باید در وکالتنامه که در سامانه میخک برای وکیل حقگرا تنظیم کنید قید شود:
۱) وکالت در بذل مهریه (در صورتیکه تمام یا بخشی از مهریه بذل میشود) و قبول بذل.
۲) اعتراض به رای و تجدیدنظرخواهی، فرجام خواهی و اسقاط حق تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی.
۳) وکالت در تعیین تکلیف حضانت فرزندان (در صورت وجود فرزند).
مدت زمان طلاق خارج از کشور
به صورت کلی با وجود چالشها و سختگیریهایی که صورت میگیرد، زمان دقیقی برای طلاق ایرانیان خارج از کشور نمیتوان مشخص کرد. اما به دلیل که حضور زوجین برای مراحل طلاق خارج از کشور در ایران الزامی است، همین رفت آمد میتواند وقفه طولانی در پرونده ایجاد کند که البته با داشتن وکیل حقگرا این موضوع قابل حل خواهد بود.
وکیل طلاق توافقی خارج از کشور
با داشتن وکیل طلاق توافقی در خارج کشور علاوه بر اینکه نیازی به حضور شما در ایران نیست، پرونده نیز با سرعت بیشتری انجام خواهد شد زیرا وکیل حقگرا خبره و متخصص بوده و در کمترین زمان ممکن مراحل طلاق توافقی انجام میشود. جلسات طلاق در خارج از کشور با وکیل دفتر حقوقی حقگرا هم به صورت تلفنی هم آنلاین برای شما برگزار میشود.