وکیل مجازات جرم لواط و همجنسگرایی
فروردین ۱۶, ۱۴۰۴تفاوت تاریخ توقف و تاریخ ورشکستگی
فروردین ۱۹, ۱۴۰۴
طلاق توافقی همانطور که مشخص است زن و شوهر بر سر جدایی و مسائل مالی مثل مهریه و نفقه در طلاق توافقی و مسائل غیر مالی مرتبط مثل حضانت فرزندان توافق دارند کما این که اگر توافقی در مورد موارد مذکور نباشد طلاق توافقی به سرانجام نخواهد رسید.
کوتاه شدن پروسه طلاق به تنهایی میتواند مزیت بزرگی باشد در طلاق توافقی این روند به میزان قابل توجهی کاهش میابد. سپردن پرونده جدایی، به وکیل طلاق توافقی میتواند زمینه ساز کمتر شدن هر چه بیشتر پروسه این روش جدایی برای خانوادهها باشد.
دفتر حقوقی حقگرا بهترین آرزوها را برای تمام خانوادهها دارد و امیدوار است که مراجعه به دادگاه برای طلاق کاهش پیدا کند. اما در صورت نیاز به مشاوره مهریه و نفقه در طلاق توافقی،
وکیل دفتر حقوقی حقگرا در کنار شما خواهد بود.
شرایط مورد توافق در طلاق
یکی از مهمترین چالشهای پیش روی زوجین شرایط طلاق توافقی است، هم نظر شدن و به توافق رسیدن در موارد مالی و غیرمالی است.
طلاق توافقی از طرف مرد و زن یکسان است و تمام موارد باید قبل از اقدام برای طلاق، مورد توافق قرار گیرد. از مزیتهای طلاق توافقی تعیین تکلیف امور مختلف به صورت مشترک است. زوجین باید در تمام موارد زیر به توافق برسید:
● در مورد مهریه توافقات لازم انجام پذیرد.
● نحوه پرداخت نفقه باید مورد تائید طرفین باشد.
● حضانت بچهها یکی از مهمترین توافقات در این زمینه است.
● تقسیم اموال بعد از ازدواج نیز یکی از چالشهای بسیار مهمی است که باید درباره آن نیز توافقات لازم صورت پذیرد.
حقوق زن در طلاق توافقی
برای تنظیم صورتجلسه توافقات حق و حقوق زن و تعیین نحوه پرداخت، بذل و ابراء حقوق مالی و همچنین حقوق غیرمالی از جمله حضانت و ملاقات فرزندان و دیگر مواردی که در ادامه بیان میشود به وکیل پایه یک دادگستری دفتر حقوقی حقگرا مراجعه نمایید تا بعد از طلاق در این خصوص دچار مشکل نشوید.
● پرداخت مهریه در طلاق توافقی
هنگام طلاق توافقی، پرداخت مهریه به زن طبق توافق بین زوجین انجام میشود. ممکن است توافق به پرداخت تمام یا بخشی از مهریه به صورت یک جا یا به صورت اقساط را کرده باشند. در طلاق توافقی معمولا مهریه در مقابل حق طلاق مرد است.
مثلا مرد میتواند به زن بگوید از تمام یا بخشی از مهریهاش بگذرد تا حق طلاق را به او واگذار کند. زن در طلاق توافقی معمولا موفق نمیشود تمام مهریه خود را دریافت کند.
● پرداخت نفقه در طلاق توافقی
نفقه همان خرجی معمول زندگی است و شامل تمام هزینههای زندگی از قبیل خورد و خوراک، پوشاک، دارو و درمان و غیره میباشد. نپرداختن نفقه جرم است و مشمول مجازات میباشد.
در طلاق توافقی پرداخت نفقه فقط شامل نفقه حال میباشد و نفقه گذشته را شامل نمیشود. نفقه یک نوع حق و حقوق مالی متعلق به زوجه است که متناسب با شئونات اجتماعی و خانوادگی او تعیین میگردد.
زن براساس حق و حقوق خود، میتواند تمام یا بخشی از نفقه را ببخشد تا مرد راضی به طلاق توافقی شود. پس پرداخت نفقه نیز مانند مهریه به توافق بین طرفین بستگی دارد.
• نفقه ایام عده
نفقه ایام عده نیز از جمله مواردی است که بعد از جدایی به زن تعلق خواهد گرفت. لازم به ذکر است در صورتی که نوع طلاق رجعی باشد. زن در ایام عده طلاق، در حکم زوجه شوهر بوده و شوهر میبایست در ایام عده طلاق نیز به زن نفقه پرداخت نماید.
• نفقه فرزند
در صورتی که حضانت فرزند بعد از طلاق با مادر باشد همچنان پرداخت نفقه فرزند بر عهده پدر است در این صورت میزان نفقه فرزند نیز باید مشخص شود. چنانچه میزان نفقه فرزند در زمان طلاق مشخص نشده باشد بعد از طلاق نیز، طرح دعوای مطالبه نفقه فرزند از سوی مادر علیه پدر امکانپذیر است.
● تعیین حضانت فرزندان در طلاق توافقی
حضانت فرزندان حق و تکلیف والدین است و چنین مسئولیتی برعهده پدر و مادر است. ولیکن در زمان طلاق با توجه به جدایی والدین از یکدیگر، میبایست تکلیف حضانت فرزندان نیز مشخص گردد.
به صورت کلی، اولویت حضانت فرزند مشترک، خواه پسر، خواه دختر، تا سن 7 سالگی بر عهده مادر میباشد، بعد از 7 سالگی حضانت فرزند تا سن بلوغ با پدر است و بعد از سن بلوغ فرزند از حضانت خارج شده و تصمیمگیری با خود اوست.
مطابق قانون حمایت خانواده، دادگاه میتواند با توجه به مصلحت طفل در خصوص اینکه حضانت با مادر یا پدر باشد تصمیمگیری نماید. بنابراین حضانت فرزند را در نهایت دادگاه مشخص مینماید مگر اینکه زوجین در این خصوص توافق نمایند. (سن بلوغ در دختران 9 سال و در پسران 15 سال میباشد.)
• ملاقات فرزند
در کنار تعیین حضانت فرزند، زمان ملاقات فرزند نیز باید قبل از طلاق انجام شود. پدر یا مادری که بعد از طلاق حضانت فرزند را برعهده ندارد، حق ملاقات با فرزند خویش را دارد بنابراین میزان ملاقات فرزند در هفته، باید در زمان طلاق مشخص شود.
● پرداخت اجرت المثل در طلاق توافقی
زن موظف به انجام کارهای منزل که شرعا و قانونا بر عهده آن نیست، نمیباشد و چنانچه اقدامات مزبور به خواست شوهر و با قصد تبرع (رایگان) نباشد، زن میتواند از شوهر در ازای انجام اقدامات مذکور مزد دریافت نماید که به آن اجرت المثل میگویند.
میزان اجرت المثل ایام زناشویی با توجه به سنوات زندگی مشترک تعیین در نظر گرفته میشود. در صورت مطرح شدن طلاق، چنانچه زن ادعایی در این خصوص داشته باشد دادگاه نسبت به آن تعیین تکلیف مینماید.
● پرداخت نحله در طلاق توافقی
اگر زن مستحق اجرت المثل قلمداد نشود، با توجه به سالهای زندگی مشترک، نوع کارهای انجام گرفته از سوی وی و وضعیت اقتصادی شوهر، دادگاه مبلغی را از باب بخشش (نحله) برای زوجه تعیین مینماید.
مطالبه نحله منوط به رعایت شروطی از جمله:
اولا: درخواست طلاق مطرح شده باشد.
دوما: کار انجام شده شرعا به عهده زوجه نبوده باشد.
سوما: طلاق به درخواست زوجه نباشد.
چهارما: طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد.
● استرداد جهیزیه در طلاق توافقی
از آنجا که در کشور ما رسم و رسوم به گونهای است که تمام اثاثیه منزل را زوجه به عنوان جهیزیه به خانه شوهر ببرد. جهیزیه از جمله مواردی است در هنگام طلاق باید تعیین تکلیف شود و زن حق استرداد جهیزیه را از شوهر دارد.
● تعیین مالکیت اموال در طلاق توافقی
با توجه به ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی، زوجین میتوانند هر شرط معقول و مشروع را ضمن عقد نکاح توافق کنند. به عنوان مثال، میتوان شرط تنصیف اموال را درج کرد. در صورت بروز طلاق و یا خواستهی طلاق از سوی هر یک از زوجین، نصف اموال زوج به زن و یا شوهر تعلق گیرد.همچنین میتوان این شرط را قرار داد که نصف اموال زن نیز به شوهر تعلق بگیرد و یا سایر ترتیباتی را برای تقسیم داراییها تعیین نمود.
• مالکیت طلا
مادهی ۱۱۱۹ قانون مدنی، مالکیت طلا در صورت طلاق، به زن تعلق میگیرد. مگر آنکه طلا به زن به عنوان امانت داده شده باشد یا به عنوان هبه از طرف مرد به زن اهدا شده باشد. برای تعیین وضعیت طلا بعد از جدا شدن زن و مرد، دادخواست استرداد طلا به مرد و ارجاع به هبه باید دادخواست توسط شوهر تنظیم و ثبت شود.
شرایط مهریه در طلاق توافقی
از آنجایی که مهریه در طلاق توافقی یکی از مهمترین مسائلی است که باید مورد توافق زوجین قرار گیرد، باید به دقت و با جزئیات نحوه پرداخت مهریه را در طلاق توافقی مشخص کرد. در این خصوص، زوجین میتوانند در مورد موارد زیر به توافق برسند:
○ بخشش کامل مهریه: در این صورت، زوجه مهریه خود را به زوج بخشیده و از دریافت آن صرفنظر میکند.
○ بخشش بخشی از مهریه: در این صورت، زوجه بخشی از مهریه خود را به زوج بخشیده و مابقی را دریافت میکند.
○ پرداخت مهریه به صورت اقساط: در این صورت، زوج مهریه خود را به صورت اقساط به زوجه پرداخت میکند.
○ مبادله مهریه با تعهدات دیگر: در این صورت، زوجین مهریه را با تعهدات دیگری، مانند پرداخت نفقه یا حضانت فرزندان، معاوضه میکنند.
راه تضمین دریافت مهریه و نفقه در طلاق توافقی
1. تنظیم توافقنامه دقیق:
توافقنامه جدایی باید تمام مسائل مالی و حقوقی زن را به طور شفاف و واضح مشخص کند.
مواردی مانند مهریه، نفقه، اجرتالمثل، حضانت فرزندان، و حق ملاقات باید به طور کامل در توافقنامه ذکر شوند.
فراموش نکنید که مشاوره با وکیل طلاق حقگرا برای تنظیم توافقنامه، ضروری بوده تا از حفاظت کامل از حقوق زن اطمینان حاصل شود تا بعدا پشیمانی به وجود نیاید.
2. تضمینهای اجرایی:
درج ضمانت اجرایی برای تعهدات مالی مرد در توافقنامه، امنیت حقوقی زن را تضمین میکند.
برای پیشگیری از مشکلات آینده، پرداختهای مالی بهتر است قبل از اجرای طلاق قطعی انجام شود.
3. حفظ حقوق فرزندان مشترک:
در طلاق توافقی، حضانت فرزندان و شرایط ملاقات باید با دقت تعیین شود.
زن میتواند با کمک وکیل حقگرا، شرایطی را تعیین کند که حقوق فرزندان از نظر مالی و عاطفی تأمین شود.
4. ثبت توافقات:
تمام توافقات باید به صورت مکتوب در دادگاه یا دفاتر اسناد رسمی ثبت شوند.
این کار از تغییر یکطرفه مفاد توافق جلوگیری میکند و باعث ضمانت اجرایی توافق میشود.
5. مشاوره حقوقی تخصصی:
بهرهگیری از مشاوره حقوقی از وکیل مجرب در امور طلاق (مانند وکیل خانواده گروه حقوقی دادارمنش) میتواند به خانمها کمک کند تا از حقوق خود بهصورت کامل آگاه شوند و از هرگونه سوء استفاده یا فریب جلوگیری شود.
استفاده از حمایت حقوقی حرفهای و تدوین توافقنامهای عادلانه و دقیق، مهمترین عوامل در حفظ حقوق زنان در طلاق توافقی هستند. در این مسیر، مشورت با وکیل متخصص خانواده بهترین راه برای جلوگیری از تضییع حقوق است.
روند پرونده طلاق
ارجاع پرونده به دادگاه
اگر زوجین بعد از مراحل مشاوره باز هم اصرار به طلاق داشته باشند، مرکز مشاوره گواهی عدم امکان سازش برایشان صادر میکند و پرونده را به دادگاه ارجاع میدهد، سپس دادگاه پس از بررسی مدارک، اقدام به تعیین جلسه رسیدگی جهت صدور رای طلاق را مینماید.
صدور رای توسط دادگاه
قاضی با بررسی تمام مدارک و شنیدن اظهارات زوجین یا وکلای آنها با تعیین نوع طلاق اقدام به صدور رای طلاق توافقی (گواهی عدم امکان سازش) میکند که مدت اعتبار آن 3 ماه از زمان قطعیت است.
مراجعه به دفاتر طلاق و جاری شدن صیغه طلاق
پس از صدور گواهی عدم امکان سازش و رای طلاق توسط دادگاه، زوجین باید در مهلت قانونی به دفاتر طلاق مراجعه نمایند .در این دفاتر صیغه طلاق جاری میشود و ضمن ثبت رسمی طلاق در دفاتر قانونی سند طلاق نامه نیز صادر میشود.
بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش و یا همان رای طلاق توافقی از آنجایی که این طلاق توافقی بوده و هر دو طرف نیاز به سپری شدن زمان تجدیدنظر خواهی و یا فرجام ندارند و حق خود را نسبت به این مراحل ساقط می کنند از تاریخ صدور گواهی سه ماه فرصت دارند تا دفترخانه ثبت طلاق مراجعه کنند و خواهان اجرای صیغه طلاق شوند. هر دو طرف باید در زمان جاری شدن صیغه طلاق حاضر باشند تا طلاق ثبت شود و اگر یکی از طرفین نباشد صیغه طلاق جاری نخواهد شد.
وکیل مهریه و نفقه در طلاق توافقی
یکی از رایجترین توافقات در طلاق توافقی، شرایط مهریه و نفقه در طلاق توافقی توسط زوجه است. در این حالت، زوج و زوجه بر سر مقدار مهریه، میزان نفقه باید . بخشش مهریه میتواند به صورت شفاهی یا کتبی انجام شود. در صورت کتبی بودن، باید در سند طلاق توافقی قید شود.
در صورتی که زوجین بر سر مهریه و نفقه به توافق برسند، بهتر است با وکیل حقگرا مشورت کرده که تضمین اجرایی و ثبت توافقات را عملی کند.